Red Velvet -kakkureseptin saaminen tähän pisteeseen on ollut monen vuoden prosessi. Ensimmäistä kertaa julkaisin punaisen Red Velvet -kakkupohjan ohjeen pari vuotta sitten. Palautteen vuoksi otin ohjeen uudelleen työn alle tänä keväänä ja huomasin, että resepti onkin hyvin herkkä vaihtelulle. Lopulta monen kokeilun kautta selvisi, mitkä vaiheet ovat kriittisiä, jotta kakkupohja säilyttää hehkuvan punaisen sävynsä uunissa. Samalla reseptin ainesosia tuli rukattua uuteen uskoon. Nyt olen siihen erittäin tyytyväinen, ihanan mehevä pohja!
Myös kreemitäyte on käynyt aikamoisen mankelin läpi. Se ei ole minusta liian raskas tai tuorejuustoinen. Ehkä salaisuus on voin ja tuorejuuston suhde ja tomusokerin määrä (minulla melko maltillinen). Pensasmustikat sopivat hyvin amerikkalaishenkiseen kakkuun ja raikastavat mansikoiden kanssa kokonaisuutta. Tällä kakulla herkutellaan meillä varmasti vielä monet kerrat!
tiuku79: monikerrosvuoat on käteviä, joskin vakituiseen käyttöön kokovalikoima on rajallinen. Pidätkö kuitenkin pohjat annetun ajan uunissa? Jos uuni polttaa herkästi pinnan, ei kuitenkaan paistoaikaa saisi lyhentää, vaan suojata vain pinta. Kannattaa myös lämpömittarilla varmistaa, että uunin ilmoittama lämpötila pitää todella paikkansa. Vuoka-asiaakin voi miettiä, voisiko siitä johtua tuo epätasainen kypsyminen. Monet kehuvat PME:n vuokia, joita löytyy täältä hyvä valikoima.
https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kinuskikissa/Categories/%22Vuoat%20ja%20pellit%22/Kakkuvuoat