26.05.2008   103 kommenttia Kategoria: Kevät,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Omenapuu kukassa


Nyt kun omenapuut ovat oikeastikin puhkeamassa kukkaloistoonsa, on hyvä hetki julkaista tämä toteutus keväisen kakkukilpailun voittajaideasta. Kiitokset vielä sofiellalle! Kakku on täytetty suklaa- ja appelsiinimousseilla. Ajatus sisältyi kakkuehdotukseen ja sopi hyvin suunnitelmiini tämän tapaisten täytteiden kehittelystä. Marsipaanin alla on sokerikreemiä, jossa on käytetty tavallisen tomusokerin asemesta kaakaotomusokeria (näiden erikoistomusokereidenkin käyttöidea sofiellalta). Suosittelen lämpimästi kokeilemaan joskus tätäkin versiota, jos tavallinen sokerikreemi alkaa tökkiä. Kaakaotomusokeri antaa suklaista makua ja peittää voimaisuutta. Samaa kreemiä on käytetty myös kerrosten välisissä pursotuksissa.

Kakun alin kerros on tehty 24 cm vuokaan. Ylempiä kerroksia varten paistoin sokerikakkutaikinaa pellillä (voisi hyödyntää myös tumman levykakkupohjan ohjetta) ja leikkasin siitä sopivan kokoiset ympyrät. Täyttämistä varten teippasin reunakalvoista oikean kokoiset renkaat kumpaakin pikkukakkua varten. Tein täytteiden ohjeet kaksinkertaisina, jolloin ne riittivät hyvin koko kerroskakkuun.

Kuorrutin jokaisen kakun erikseen vaaleanvihreäksi värjätyllä marsipaanilla. Marsipaania säästääkseni leikkasin kaulitun marsipaanilevyn keskelle reiän ennen kakun päälle laittamista. Reiän kohdalle nostin seuraavan pikkukakun isoa lastaa käyttäen. Etukäteen pelkäsin, miten kolmikerroksinen kakku pysyy kasassa ilman kakun sisäisiä tukirakenteita, mutta tässä ei ollut pienintäkään ongelmaa. Kakku oli yllättävän helppo leikatakin - sitä lähdettiin syömään ylimmästä kerroksesta alkaen.

Omenapuun runko ja oksat ovat suklaamarsipaania ja ne on pursotettu sugarcraft gun - välineellä, jota olen käyttänyt aiemmissakin kakuissa. Pitkulat olisi toki voinut pyörittää käsinkin tai vaikka pursottaa kreemistä.

Appelsiini-suklaakakku

Pohja:
tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
2 - 2 ½ dl esim. vaniljamaitoa

Täytteet:
jugurttipohjainen appelsiinitäyte
suklaatäyte tummasta suklaasta

Koristelu:
sokerikreemi kaakaotomusokerilla
marsipaanikuorrutus
suklaamarsipaani
omenankukat


omenankukkakakku_vaihe1.JPG omenankukkakakku_vaihe2.JPG
omenankukkakakku_vaihe3.JPG omenankukkakakku_vaihe4.JPG
omenankukkakakku_vaihe5.JPG omenankukkakakku_vaihe6.JPG

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat