Kategoria: Kakkuvinkit,  Kakunkuorrutteet 31.12.2007   151 kommenttia

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Tämä ohje pätee kaikkiin kaulittaviin massoihin, kuten marsipaaniin, sokerimassaan, kaulintamassaan, vaahtokarkkitaikinaan jne.

Muotoile kakun reunoihin halutessasi hieman pyöreyttä teräväkärkisellä veitsellä.

marsipaani_vaihe14.JPG

Sivele kakun pintaan peittävä kerros kermavaahtoa, yli jäänyttä täytettä, tuorejuustoa tms. tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Jos käytät kuorrutteena marsipaania ja kuorrutat kakun tarjoilua edeltävänä päivänä, käytä alla sokerikreemiä. Se eristää kakun kosteuden marsipaanista, joka kostuu muita kuorrutteita herkemmin.

marsipaani_vaihe2.JPG

marsipaani_vaihe3.JPG

Varaa riittävästi kuorrutemassaa. Jotain osvittaa sopivista määristä saat Kysymyksiä ja vastauksia -palstalleni kootusta listasta.

marsipaani_vaihe4.JPG

Kauli tomusokeria apuna käyttäen massasta 2 ½ mm paksu levy. Käytä alla runsaasti tomusokeria, näin kuorrute ei tartu alustaan. Ripottele tomusokeria myös kaulittavan levyn pinnalle ja tasoita se kädellä. Levyn tulee olla niin iso, että kakun päälle laitettaessa se ulottuu reilusti yli alareunojen.

marsipaani_vaihe5.JPG

Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan.

marsipaani_vaihe7.JPG

marsipaani_vaihe8.JPG

marsipaani_vaihe9.JPG

Alareunan saat sileäksi vetämällä marsipaania alaspäin ja painamalla sitä samalla kakun pintaan kiinni. Laskoksia saattaa syntyä johonkin kohtaan tiheämmin. Pyri jakamaan niitä tasaisemmin – näin siloittaminen helpottuu.

marsipaani_vaihe10.JPG

marsipaani_vaihe11.JPG

Leikkaa ylimääräiset reunat pois aivan kakun alareunasta.

marsipaani_vaihe12.JPG

marsipaani_vaihe13.JPG

Säilytä kakku jääkaapissa, mutta älä laita kuvun alle! Myös parvekkeella säilöminen on riskialtista pintaan kertyvän kosteuden takia.


Onnistuaksesi muista siis nämä:

  • Siloita kakun pinta mahdollisimman tasaiseksi ennen kuorruttamista – epätasaisuudet näkyvät massan läpi.
  • Varaa riittävästi kuorrutemassaa (halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen kakkuun 500-600 g).
  • Älä kauli liian ohueksi – pinnasta tulee herkemmin epätasainen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

68 arvostelua, keskiarvo 4,50 tassua
Loading ... Loading ...