31.12.2007   238 kommenttia Kategoria: Kakkuvinkit,  Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: -

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen



Video kaulittavalla massalla kuorruttamisesta löytyy myös osoitteesta www.youtube.com/watch?v=hlIsoyT0TAQ.

Tämä ohje pätee kaikkiin kaulittaviin massoihin, kuten marsipaaniin, sokerimassaan, kaulintamassaan, vaahtokarkkitaikinaan jne.

Sivele kakun pintaan peittävä kerros kermavaahtoa, yli jäänyttä täytettä (jos se ei sisällä liivatetta), tuorejuustoa tms. tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Joidenkin massojen kanssa pinta saattaa ”hikoilla”. Tämä on tehokkainta estää käyttämällä alla sokerikreemiä. Sitä suositellaan esimerkiksi marsipaanin ja joidenkin sokerimassojen alle. Löydät sokerimassoista tehdyn vertailun sokerimassatestin kohdalta.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-2

Varaa riittävästi kuorrutemassaa. Jotain osvittaa sopivista määristä saat Kysymyksiä ja vastauksia -palstalleni kootusta listasta.

Kauli tomusokeria apuna käyttäen massasta 2 ½ mm paksu levy. Käytä alla runsaasti tomusokeria, näin kuorrute ei tartu alustaan. Ripottele tarvittaessa tomusokeria myös kaulittavan levyn pinnalle ja tasoita se kädellä. Käytä tomusokeria kuorrutteen päällä kuitenkin säästeliäästi, jotta pinta ei jää tomusokeriseksi. Levyn tulee olla niin iso, että kakun päälle laitettaessa se ulottuu reilusti yli alareunojen.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen

Nosta levy kakun päälle ja tasoittele ensin kakun päällinen.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-3

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-4

Jaa reunoille syntyvät vekit tasaisesti. Ota toisella kädellä kiinni levyn alareunasta ja venytä sitä ulospäin kakun pinnasta. Paina marsipaani samalla toisella kädellä kiinni kakun pintaan ylhäältä alas edeten. Etene näin kakun ympäri. Paina alareuna lopuksi kämmensyrjällä tiiviisti kakkulautasta vasten.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-5

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-6

Leikkaa ylimääräiset reunat pois aivan kakun alareunasta.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-7

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-8

Säilytä kakku jääkaapissa, mutta älä laita kuvun alle! Myös parvekkeella säilöminen on riskialtista pintaan kertyvän kosteuden takia.


Onnistuaksesi aloittelijan kannattaa muistaa nämä:

  • Siloita kakun pinta mahdollisimman tasaiseksi ennen kuorruttamista – epätasaisuudet voivat näkyä massan läpi.
  • Varaa riittävästi kuorrutemassaa (halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen kakkuun 500-600 g).
  • Älä kauli massaa liian ohueksi – pinnasta tulee herkemmin epätasainen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
137 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso
Lisää ohjeita löydät kategoriasta Kevyet herkut »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
PULLAMAAKARI
Kiitos, että ehdit ensimmäisenä
vinkkaamaan uuden Akun Ankan
hauskasta yksityiskohdasta
jossa Iines leipoo kakun
"tsinuskitassun" reseptillä.
Kyllä sai suupielet
ylöspäin!
:)

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Maapähkinävoi
    Lissy: KIITOS ohjeesta. Maapähkinävoi säilyy useita viikkoja jääkaapissa ....hmmm ei ainakaan meillä :D
  • Maapähkinävoi
    soja: vautsi, enpä ollut tullut ajatelleeksi että tätä voisi itse tehdä!
  • Mustikkaseepra
    Kati Luoma: Tää on kyllä niin hyvä ohje. Helposti tulee näyttävän näkönen kakku ja on uponnut viimeistä murua myöten. Joka kerta olen…
  • Suomi-maljat
    Pia Puppari: Mielettömän hienoja nää maljat! Teen viimeistään itsenäisyyspäivänä!
  • Suomi-maljat
    sininen: Kinuskikissalle onnittelut, että saat olla mukana virallisessa Suomi 100 -ohjelmassa! Täytyy olla onnellinen sähkövatkaimesta ja muista keittiön…

Kumppanit

kinuskikissa-vanilja-ale
punnitse-ja-saasta
kinuskikissa-tammi-helmi-2017