31.12.2007   228 kommenttia Kategoria: Kakkuvinkit,  Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: -

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen



Video kaulittavalla massalla kuorruttamisesta löytyy myös osoitteesta www.youtube.com/watch?v=hlIsoyT0TAQ.

Tämä ohje pätee kaikkiin kaulittaviin massoihin, kuten marsipaaniin, sokerimassaan, kaulintamassaan, vaahtokarkkitaikinaan jne.

Sivele kakun pintaan peittävä kerros kermavaahtoa, yli jäänyttä täytettä (jos se ei sisällä liivatetta), tuorejuustoa tms. tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Joidenkin massojen kanssa pinta saattaa ”hikoilla”. Tämä on tehokkainta estää käyttämällä alla sokerikreemiä. Sitä suositellaan esimerkiksi marsipaanin ja joidenkin sokerimassojen alle. Löydät sokerimassoista tehdyn vertailun sokerimassatestin kohdalta.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-2

Varaa riittävästi kuorrutemassaa. Jotain osvittaa sopivista määristä saat Kysymyksiä ja vastauksia -palstalleni kootusta listasta.

Kauli tomusokeria apuna käyttäen massasta 2 ½ mm paksu levy. Käytä alla runsaasti tomusokeria, näin kuorrute ei tartu alustaan. Ripottele tarvittaessa tomusokeria myös kaulittavan levyn pinnalle ja tasoita se kädellä. Käytä tomusokeria kuorrutteen päällä kuitenkin säästeliäästi, jotta pinta ei jää tomusokeriseksi. Levyn tulee olla niin iso, että kakun päälle laitettaessa se ulottuu reilusti yli alareunojen.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen

Nosta levy kakun päälle ja tasoittele ensin kakun päällinen.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-3

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-4

Jaa reunoille syntyvät vekit tasaisesti. Ota toisella kädellä kiinni levyn alareunasta ja venytä sitä ulospäin kakun pinnasta. Paina marsipaani samalla toisella kädellä kiinni kakun pintaan ylhäältä alas edeten. Etene näin kakun ympäri. Paina alareuna lopuksi kämmensyrjällä tiiviisti kakkulautasta vasten.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-5

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-6

Leikkaa ylimääräiset reunat pois aivan kakun alareunasta.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-7

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-8

Säilytä kakku jääkaapissa, mutta älä laita kuvun alle! Myös parvekkeella säilöminen on riskialtista pintaan kertyvän kosteuden takia.


Onnistuaksesi aloittelijan kannattaa muistaa nämä:

  • Siloita kakun pinta mahdollisimman tasaiseksi ennen kuorruttamista – epätasaisuudet voivat näkyä massan läpi.
  • Varaa riittävästi kuorrutemassaa (halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen kakkuun 500-600 g).
  • Älä kauli massaa liian ohueksi – pinnasta tulee herkemmin epätasainen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
128 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • kakku-koira
    Kinuskiemo: Heipparallaa, kakku-koira! :-) Hauska, että astuit esiin nimimerkkisi takaa. Oli kiva huomata, että leivonta merkitsee sinulle paljon. Vähintäänkin…
  • Mokkapalat
    pellavapaita: En ole vielä kokeillut tätä mokkapala-ohjetta. Oma vanha reseptini on semmoinen muna-sokerivaahdolla alkava taikina jne. Meillä kutsuttiin niitä sunnuntaileivoksiksi, ja…
  • Yhden raaka-aineen banaanijäätelö
    sininen: Voikohan tämän jäätelön tehdä siten että ensin soseuttaa banaanin ja vasta sitten pakastaa? Vai onko järjestyksellä väliä koostumuksen takia?
  • Vanilja-mustikkapulla (piirakka ja pikkupullat)
    Susi: Ihana resepti! Pullat tulivat hetki sitten uunista ja kohta otan piirakankin ulos. :) Ihanteellinen nimenomaan tänne mökille. Olivatko täytteet mitoitettu…
  • kakku-koira
    soja: Hei Kakku-koira! Hauska kuulla sinusta enemmän! Tuo joulutorttu niksi tulee käyttöön ensi jouluna, itse kun pidän enemmän hillosta kuin taikinasta,…
  • Nutella-jäätelöpuikot
    Aamuriemu: Näyttääpä hyvältä!!
  • Raparperiansa
    mari-johanna: Ha-haa Kinuskiemo, olen vielä täällä..... bongasin viestisi, kiitos kyllä se töihin paluu tästä vähitellen! Tiedoksi kaikille tätä piirakkaa miettiville tein…
  • Raparperiansa
    Kinuskiemo: Tekisi mieli pistää pystyyn tietokilpailu blogin kommentointia aktiivisesti seuranneille. Ja kysyä: Kuka meistä Kinuskeista huolehtii tiuhaan…
  • kakku-koira
    mari-johanna: Hei Kakku-koira! :) Tosi kiva juttu, että sinäkin osallistuit esittelyyn ja kerroit ajatuksiasi. Leipomoosi onkin tullut jo…

Kumppanit