Nyt kun omenapuut ovat oikeastikin puhkeamassa kukkaloistoonsa, on hyvä hetki julkaista tämä toteutus keväisen kakkukilpailun voittajaideasta. Kiitokset vielä sofiellalle! Kakku on täytetty suklaa- ja appelsiinimousseilla. Ajatus sisältyi kakkuehdotukseen ja sopi hyvin suunnitelmiini tämän tapaisten täytteiden kehittelystä. Marsipaanin alla on sokerikreemiä, jossa on käytetty tavallisen tomusokerin asemesta kaakaotomusokeria (näiden erikoistomusokereidenkin käyttöidea sofiellalta). Suosittelen lämpimästi kokeilemaan joskus tätäkin versiota, jos tavallinen sokerikreemi alkaa tökkiä. Kaakaotomusokeri antaa suklaista makua ja peittää voimaisuutta. Samaa kreemiä on käytetty myös kerrosten välisissä pursotuksissa.

Kakun alin kerros on tehty 24 cm:n vuokaan. Ylempiä kerroksia varten paistoin sokerikakkutaikinaa pellillä (voisi hyödyntää myös tumman levykakkupohjan ohjetta) ja leikkasin siitä sopivan kokoiset ympyrät. Täyttämistä varten teippasin reunakalvoista oikean kokoiset renkaat kumpaakin pikkukakkua varten. Tein täytteiden ohjeet kaksinkertaisina, jolloin ne riittivät hyvin koko kerroskakkuun.

Kuorrutin jokaisen kakun erikseen vaaleanvihreäksi värjätyllä marsipaanilla. Marsipaania säästääkseni leikkasin kaulitun marsipaanilevyn keskelle reiän ennen kakun päälle laittamista. Reiän kohdalle nostin seuraavan pikkukakun isoa lastaa käyttäen. Etukäteen pelkäsin, miten kolmikerroksinen kakku pysyy kasassa ilman kakun sisäisiä tukirakenteita, mutta tässä ei ollut pienintäkään ongelmaa. Kakku oli yllättävän helppo leikatakin – sitä lähdettiin syömään ylimmästä kerroksesta alkaen.

Omenapuun runko ja oksat ovat suklaamarsipaania ja ne on pursotettu sugarcraft gun – välineellä, jota olen käyttänyt aiemmissakin kakuissa. Pitkulat olisi toki voinut pyörittää käsinkin tai vaikka pursottaa kreemistä.