Kinuskikissan resepteissä esiintyy marenkia erilaisissa käyttötarkoituksissa: niin kuorrutteina, täytteinä kuin kuivatettavina pikkumarenkeina. Marengin valmistamiseen käytetään tyypillisesti jotain näistä kolmesta tekniikasta: ranskalaista, sveitsiläistä tai italialaista. Tältä sivulta löydät kootusti kaiken, mitä erilaisista marengeista kannattaa tietää. Tutustu eri menetelmien heikkouksiin ja vahvuuksiin ja valitse kulloiseenkin tarkoitukseen parhaiten soveltuva vaihtoehto.
Yhtäläistä kaikille esitellyille marenkivaahdoille on, että ne soveltuvat levitettäväksi kakun tai piirakan päälle sellaisenaan tai pursottaen. Samoin kaikkia marenkivaahtoja voi värjätä pastaväreillä ja maustaa vaniljatuotteilla. Erilaisista marengeista eniten itselläni on ollut käytössä sveitsiläinen marenki. Näihin resepteihin pääset käsiksi ainesluettelon lopusta tai avainsanoista löytyvästä linkistä.
Einari: ”repeytyminen” kuulostaa tosiaan hieman yllättävältä. Saattaa olla, että ongelma liittyi kreemin koostumukseen. Varmista, että kreemi on hyvin vatkattua, jolloin siitä tulee pehmeä ja helposti leikattava. Sekin toki auttaa, että kakkupalan leikkaamiseen käyttää terävää kakkulapiota. Kinuskikissan marenkikreemin ohje löytyy täältä:
https://www.kinuskikissa.fi/marenkikreemi