24.01.2019   2 kommenttia Kategoria: Täytekakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Pähkinätön

Kinder Drip Cake


Tämä talvinen täytekakku sai päälleen tuplasti valuvaa kuorrutetta – ”tuplien” eli kaksostyttöjeni syntymäpäivän kunniaksi. Täyte oli tyttöjen toiveesta mintun makuinen, molempien suosikkimaku. Tein kakun 17-senttiseen minivuokaan ja vastaisuudessakin aion tehdä meidän juhlakakut tässä koossa. Kakkua jäi reilusti yli, vaikka syöjiä oli 14. Olen ehkä liikaakin jumiutunut tekemään kakut isossa vuoassa ”varmuuden vuoksi” ja sitten niitä jää paljon syömättä. Toki menekkiin vaikutti tuhti täytevalinta (suklaata löytyi muistakin leivonnaisista), kakun korkeus sekä muiden tarjoiluiden runsaus.

Talvinen minttusuklaakakku

Pohja:
tumma gluteeniton kakkupohja 3 munasta (tai tavallinen sokerikakkupohja)

Kostutus:
1 ½ dl maitoa

Täyte:
2 liivatelehteä
3 ½ dl vispikermaa
200 g minttukrokantti-maitosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä

Pinnalle: (läpikuultava kerros)
½ dl vispikermaa

Tumma suklaakuorrute:
¾ dl vispikermaa
65 g tummaa suklaata

Valkosuklaakuorrute:
½ dl vispikermaa
50 g valkosuklaata

Koristelu: *)
n. 50 g kirkkaan valkoisia melts-nappeja
suolatikkuja
valkoisia nonparelleja
kultaista koristejauhetta
marenkeja

*) Jos kakun tulee olla gluteeniton, jätä nonparellit pois. Puukoriste onnistuu ilman suolatikkuakin, kun teet varresta tarpeeksi pitkän ja vahvan.


Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan. Tämä pohja on tehty 3 munasta 17-senttiseen vuokaan, jolloin siitä tulee korkea. Saat jatkettua vuokaa kiertämällä reunan suojaksi leivinpaperisuikaleita. Ne kiinnittyvät reunaan, kun sipaiset siihen hieman margariinia. Vuoan pohja kannattaa voidella ja korppujauhottaa. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kierrä ympärille tukeva, leveä reunakalvo ja laita saumakohtaan teippi, jotta kalvo muodostaa reunavuokamaisen ”hyydytysastian”.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi suklaaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Kostuta pohja maidolla. Kaada päälle kolmannes täytteestä. Laita päällekkäin vuorotellen pohjakerroksia ja täytettä, kunnes kumpaakin on 3 kappaletta (täyte tulee päällimmäiseksi). Muista kostuttaa jokainen pohjakerros. Nosta kakku jääkaappin ja anna hyytyä noin 3 tuntia. Irrota reunakalvo kakun ympäriltä.

Vatkaa pinnalle tuleva kerma vaahdoksi. Levitä sitä läpikuultavaksi kerrokseksi kakun päälle. Jos haluat peittävän kerroksen, tarvitset kermaa enemmän. Nosta kakku pakastimeen noin 20 minuutiksi ennen suklaakuorrutteen valuttamista. Näin pinta pysyy muuttumattomana kuorruttamisen ajan.

Laita vispikerma ja paloiteltu tumma suklaa kattilaan. Kuumenna lieden matalimmalla teholla sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita lastalla. Nosta kakku jääkaappiin, kunnes suklaakuorrute on jähmettynyt. Sulata tämän jälkeen samaan tapaan vispikerma ja valkosuklaa ja kaada kakun päälle. Jätä tumma kuorrute osittain näkyviin. Jähmetä jälleen jääkaapissa.

Sulata Candy melts -napit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Laita melts-sula pienen pakastuspussin sisään. Leikkaa kulmaan aukko.

Laita suolatikkuja leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan päälle. Peitä tikun toinen pää valkoisella pursotuksella ja pursota oksia ympärille. Ripottele samantien pintaan nonparelleja. Nosta puukoristeet jääkaappiin jähmettymään koristeluhetkeen saakka.

Työnnä puukoristeita kuorrutteen läpi kakkuun. Ripottele kuorrutteen pinnalle kultaista koristejauhetta. Valumiin voit hipaista kultaa varoen sormenpäällä. Viimeistele koristelu murennetuilla marengeilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat