Riisipuuro kuuluu kiistatta joulun aikaan. Viime vuonna bongasin lehdestä ruistaikinasta tehdyt lohitortut, mutta minä halusin antaa päähuomion riisipuurolle. Niinpä näistä tulikin ”helpon kaavan riisipiirakoita”! Taikinana käytin valmista ruisperunataikinaa ja puuro oli Kokkikartanon (testasin useita valmispuuroja ja päädyin tähän). Toki kummankin voit tehdä myös itse. Eräänlainen suolainen joulutorttu tämäkin – passeli esimerkiksi pikkujoulujen tai itsenäisyyspäivän pöytään!
Kiitos kommenteista! ❤️ Karjalanpiirakoiden tekeminen ei tokikaan ole vaikeaa, mutta sille on oma aikansa ja paikkansa, jota ei välttämättä löydy kiireisen arjen keskellä. Siksi olen halunnut kehitellä variaatioita, jotka on meidän perheessä testattu toimiviksi. Pellavapaita linkkasikin jo oikean karjalanpiirakkaohjeen ja sitä suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Myös Raunolla oli oikein hyvää evästystä aiheeseen, kiitos siitä!