
22.1.2008

*) tai ½ dl oliiviöljyä
*) tai ½ dl oliiviöljyä
Tuoreet pasteijat voi myös pakastaa ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
TAIKINA. Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään.
Lisää sula voi/margariini tai öljy ja kermaviili.
TÄYTE. Sekoita täytteen aineet keskenään: Riko munan rakenne, lisää juustoraaste, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu ruohosipuli.
KIERTEET. Kauli taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi.
Levitä täyte levyn päälle. Kääri rullalle ja leikkaa 1 ½ – 2 cm paksuisia siivuja.
Voitele rullat munalla ja paista 225 asteessa 10 – 15 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Tarjoile mielellään uunituoreina!
Kinuskikissa: Kiitokset 🙂 Yllätti todellakin; nam ja maiskis, mainiot reissukahveilla ja missä vain 🙂
pellavapaita: mahtavaa, että tämä vanhempi resepti löytyi ja yllätti positiivisesti! Täytevariaatiosi kuulostaa tosi hyvältä. 😊
Tarvitsin helpot ja mukavat pikkusuolaiset ja löysin tämän reseptin. Päätinkin pasteijoiden sijaan kokeilla näitä. Enkä olisi uskonut, miten hyviä ovat! Niin kuohkeita ja meheviä, ilo syödä.
Täytteessä ruohosipulin sijaan pari varhaissipulia varsineen. Muutama nokare Aura-juustoa extrana 🙂
Näitä aion tehdä ”alvariinsa” pikkusuolapaloiksi, milloin mihinkin tilanteeseen 😀
Kiitos, kokeillaan! Tuo foliovinkki onkin hyvä.
Nina: sulamaan voi ottaa tarjoilupäivän aamuna tai päivemmälläkin riittää, jos tilaisuus vasta illalla. Lämmittämistä varten laittaisin kierteet pellille ja peittäisin foliolla tai leivinpaperilla, jotta eivät enää paistu pinnasta enempää vaan vain tasaisesti lämpiävät. 200 asteessa noin 10 min? Tunnustelemalla selviää tarkka aika. 😊
Kysymys: Miten suosittelisitte tekemään, jos nämä pakastaa. Missä vaiheessa sulamaan ja missä lämptilassa ja kauanko kannattaa lämmittää ennen tarjoilua?
pullaaaa: voit hyvin lisätä täytteeseen muitakin makuja: kinkkua, meetvurstia, poroa, sipulia, paprikaa… 🙂
Näitä juustokierteitä kokeilen tyttäreni tuleville syntymäpäiville 🙂 Onnistuuko samalla taikinalla esim. kinkku-juusto kierteet? Ajattelin että menis kaksi kärpästä samalla iskulla. Vai vaatiiko rahkavoitaikinan?
paivi.lonnberg: voit toki käyttää kaupan valmiitakin taikinoita.Joskus emännän arki pelastuu niillä valmistaikinoilla ja toisinaan taas on aikaa näpertää myös taikina itse! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5704 tähteä
Maailman paras mutakakku
2847 tähteä
Mokkapalat
2592 tähteä
Brookies
1876 tähteä
Britakakku
1539 tähteä
Ihan pakko oli tehdä uusi annos näitä; maistuvat reissumiehille ja kotona helteitä pakoileville 🙂
Etenkin hiukan lämpiminä mehevyys on parhaimmillaan.
Täytteinä nyt 1,5 kananmunaa (1/2 jäi voiteluun), 1 uusi sipuli varsineen, aurinkokuivattua tomaattia, Aura -juustoa ”vähän” ja juustoraastetta ohjeen mukaisesti.
Suosittelen täysillä näitä. Taikina paistuu ihanan meheväksi, ja täytteitä vaihtelemalla saa nauttia aina uudenlaisista pasteijoista / kierteistä, jotka on tosi helppo tehdä.
Paistoin 11-12 minuuttia.