frozen-jääkakku

frozen-jääkakku-2

Tämän kakun aihe syntyi talven ja valkean joulun odotuksesta. Tulevan itsenäisyyspäivän tiimoilta ajatukset menivät sinivalkoisiin väreihin, niinpä kakun kuorrutteena on voimakas sininen. Lumi- ja jääkoristeita askarrellessa tuli mieleen lasten suosikkileffa Frozen, jonka tapahtumat sijoittuvat talven keskelle. Vallan hyvin tämä luminen maailma olisi siis käytettävissä myös lasten Frozen-kakussa. Täytteiden sävymaailmakin on talvinen. Suomalainen mustikka sopii mielestäni hyvin myös itsenäisyyspäivän mauksi.

Mustikka-valkosuklaakakku talviteemalla

Vinkki: Jäätelövohvelit eivät ole gluteenittomia, mutta niiden sijaan voit muotoilla kartiot sokerimassasta ja kuorruttaa pikeerillä samaan tapaan.

Pohja:
4 munan sokerikakkupohja tai gluteeniton kakkupohja

Kostutus:
2 dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täytteet:
valkosuklaa-vaniljatäyte (vaaleansiniseksi sävytettynä)
mustikka-vaniljatäyte

Kuorrute:
500 g sinistä sokerimassaa
kimallesuihketta

Koristeet:
jäätelövohveleita
pikeeriä
vaaleanturkoosia ja vaaleanviolettia sokerimassaa
kimallejauhetta
tomusokeria tai syötävää puuterilunta
Suomen lippu -koristeita

Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan, vuoka 24-26cm. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Sekoita kostuke yhdistämällä maito ja vaniljasokeri.

Valmista täytteet. Värjää valkosuklaatäyte halutessasi vaaleansiniseksi sekoittamalla valmiin täytteen joukkoon pastaväriä.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle toinen täytteistä (molempia täytteitä on reilusti, joten voit säästää pienen määrän kakun pinnalle). Tee seuraava kerros samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi kolmas pohjalevy ja kostuta. Levitä jäljelle jäänyt täyte kakun pinnalle tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

frozen-jääkakku-vaihe

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja muotoile sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen osa alareunasta. Katso tarvittaessa täältä tarkempi kuorrutusohje. Halutessasi pinnasta hieman hohtavan, suihkuta päälle kimalleväriä.

frozen-jääkakku-vaihe-5

Murra vohvelin reunaa sen verran, että se pysyy tukevasti pystyssä. Valmista pikeeri ja laita pieneen pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Voit käyttää pursottamisessa myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat pienen aukon. Peitä vohvelin pinta pikeerillä. Pursota päälle vielä lisää nokareita paksuiksi lumikerrostumiksi.

frozen-jääkakku-vaihe-2 frozen-jääkakku-vaihe-4

Tee lumihiutaleet vaaleansinisestä ja vaaleanvioletista sokerimassasta. Kauli massa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä hiutalemuotilla kuvioita. Anna kuivahtaa leivinpaperin päällä. Sivele pintaan kimallejauhetta saadaksesi jäisen efektin. Liimaa koristeet kakkuun pikeerillä tai sokerikuorrutteella.

frozen-jääkakku-vaihe-3 frozen-jääkakku-vaihe-6

Asettele lumiset kuuset kakun päälle ja ripottele väleihin tomusokeria tai syötävää puuterilunta. Itsenäisyyspäivää ajatellen kakun voi viimeistellä lippukoristeilla.