Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Hempeä liljakakku Jaanalle

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Hempeä liljakakku Jaanalle

12.9.2009

jaana501
jaana502
jaana503
jaana504
jaana505
jaana506

Minulla oli mieluinen tehtävä valmistaa ihanan työkaverini Jaanan 50-vuotisjuhlaan synttärikakku. Koristelun suhteen sain suuntaviivat Liljanpäiväkakusta, mutta vapauttakin jätettiin – ja käytettiin – pitihän kakusta saada juuri Jaanan näköinen. Myös vadelma-mascarpone-täyte oli juhlakalun oma toive, jonka suunnittelin tätä kakkua varten. Täytteestä löytyy tavalliseen kakkuun mitoitettu versio Täytteet-osion ohjeessa. Koristelun viimeistelyä olivat seuraamassa toimittaja ja kuvaaja Ilta-Sanomista, haastattelu ilmestyi tänään viikonlopun Plus-liitteessä.

Vielä kerran iloiset onnittelut Jaanalle!

Vadelma-mascarponekakku

40 hengelle

Pohja:
3 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
6 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Täyte:
8 dl kuohukermaa
3 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
1 ½ dl sokeria
6 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa
500-600 g suomalaisia vadelmia

Kuorrute:
sokerikreemi kaakaotomusokerista

750 g valkoista marsipaania
vaaleanpunaista ja valkoista pastaväriä
marsipaanin marmorointi -ohje

Pursotukset:
kermapursotukset (mallit: reunoilla ”laskospursotus”, päällä ”kiehkurat eri suuntiin”)
4 prk (á 2 ½ dl) Flora Vispiä
4 rkl vanljakreemijauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä

Koristelu:
liljat
vihreää koristelugeeliä
vihreää glitteriä


Valmista pohjat levykakkupohjan ohjeen mukaan. Voit tehdä koko taikina-annoksen kerralla ja paistaa pohjat kolmessa erässä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.

Nosta ensimmäinen levykakkulevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle täytettä. Upota täytteen sekaan puolet vadelmista. Nosta päälle toinen pohjalevy ja toista sama kostutuksen, täytteen ja vadelmien kanssa. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta.

jaana50_1 jaana50_2

Levitä kakun päällisosaan sokerikreemiä. Kauli marsipaani 2 ½ mm paksuksi levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois, jotta marsipaania jää vain kakun kanneksi. Värjää osa kermasta halutessasi pastavärillä. Pursota kermaa kakun reunoille ja päällisosan ympärille.

Tekstiä ei tarvitse kirjoittaa vapaalla kädellä – sen voi luonnostella leivinpaperille. Paina teksti marsipaanin pintaan teräväkärkisellä koristelutyökalulla tai lyijykynällä leivinpaperin läpi. Sama tekniikka on esitelty maalausohjeen yhteydessä.

jaana50_4 jaana50_5
jaana50_6 jaana50_7

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 40 henkilölle 92

Ainesosat

DaimVadelma

Kategoriat

SyntymäpäivätTäytekakut

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (92)

Kinuskiemo6.9.2012 11:59

SAIJA:
Kinuskikissa kehottaa sinua valitsemaan, jos ihan varman päälle haluat toimia, jonkin sellaisen täyteohjeen, jossa vaniljakreemijauhe tai liivate on aineksissa mukana. Herkullisia ja maukkaita täytteitä löytyy monia, kun avaat Täytteet-kategorian vasemmalta.

Saija5.9.2012 06:48

Kiitos vastauksesta! Pitäisikö tähän kakun täytteeseen siis lisätä vaniljakreemijauhetta tai liivatetta jos haluaa lisätä tuon toisen kerroksen?

Kinuskiemo4.9.2012 13:43

SAIJA:
Kinuskikissan terveiset sinulle, että kreemiä ei tarvita. Marsipaaninkin alle tarvitaan vain silloin, kun kakku tehdään edellispäivänä.
Kinuskikissa on tehnyt kerroskakkuja ihan vain kokoamalla kakkuja toinen toisensa päälle. Onnistuu, kunhan täyte on suhteellisen jämäkkää, esim. vaniljakreemijauheella tai liivatteella hyydytettyä.
Tulee ihanat juhlat pikku prinsessalle. Onnea! 🙂

Saija4.9.2012 08:49

Niin, ja sitä piti vielä kysyä, että jos laitan kakun päälle vielä sydämenmuotoisella kakkuvuoalla tehdyn kakun toiseksi kerrokseksi, mahtaako kakku lässähtää helposti kun siinä on liikaa painoa?
 

Saija4.9.2012 08:25

Meinasin tehdä tätä kakkua tyttäreni nimenantojuhliin, mutta haluaisin käyttää vaahtokarkkitaikinaa kuorrutteena, koska en marsipaanista niin välitä. Laitetaanko myös vaahtokarkkitaikinan alle tuota sokerikreemiä? Kiitos muuten hienosta blogistasi 🙂 Ohjettasi lusikkaleivistä kokeilin myös juuri ja onnistuivat oikein hienosti!

Taikinatassu6.11.2011 12:15

Candy: marsipaani ei kuivu yhtä hyvin kuin sokerimassa, mutta molemmat kyllä pehmenevät joutuessaan pitkäksi aikaa kosketuksiin kostean kuorrutteen tms. kanssa. Kannattaa siis jättää ne vasta tarjoilupäivälle kakun päälle laitettaviksi.

candy6.11.2011 08:31

Minkä takia minun marsipaanikoristeet eivät kestä? Olen käyttänyt kaupasta saatua valmiiksi värjättyä marsipaania kun tein liljoja, kuivattelin niitä noin viikon ajan ennen kakun valmistusta ja ne olivatkin aika kovia. Mutta koska jouduin laittamaan ne jo edellisenä iltana kakun päälle koristeeksi niin ne olivat lörpsähtäneet ja ihan märän näköisiä seuraavana päivänä kun kakku piti tarjoilla 🙁 Mitenkä ne saa pysymään ”kasassa” vielä tarjoiluun asti?

Kinuskiemo12.8.2011 10:38

ELMA87:
Minusta suunnitelmasi tuntuu ihan hyvältä. Täyteainekset ovat hyvin linjassa tuohon Kinuskikissan kakkuun nähden. Ja vadelma ja mustikka sopivat hyvin kerrosväleihin. Kun seos on valmis, kannattaa makeus tarkistaa maistamalla, ja tarvittaessa lisätä makeutta; sokeripussihan lienee siinä lähellä. 🙂
Kermavaahdon päälle Kinuskikissa laittaa kaikenlaisia koristeita, mutta kuitenkin niin, että koristeiden kakulle asettelu mielellään aika lähellä tarjoilua. Myös marsipaanikoristeet. Ja kyllä sokerimassastakin tehdyt, vaikkakin Kinuskikissa on kokenut sokerimassan  kestävän marsipaania paremmin. Hyvä suunnitelma sinulla on. 🙂

elma8711.8.2011 21:56

Kinuskikissa!
Auttaisitko minua kertomalla minulle mielipiteesi seuraavasta kakkusuunnitelmasta. Olen ajatellut tehdä tyttäreni synttäreille kolmesta kääretorttupohjasta kakun (viimeinen pohja on juuri nyt uunissa paistumassa 🙂 ). Täytteeksi ajattelin laittaa 6dl vispikermaa, 2 dl vaahdotettua vaniljakastiketta, 400g maustamatonta tuorejuustoa ja 400g maitorahkaa. Toiseen väliin tulee lisäksi vadelmia ja toiseen mustikkaa. Kostutuksen suunnittelin tekeväni maito + vaniljasokeri yhdistelmästä. Päälle kermavaahtoa ja marsipaanikoristeita.
Kuulostaako suunnitelmani tuollaisen ammattilaisen korvaan aivan kamalalta, vai pitäisikö minun uskaltaa toteuttaa suunnitelmani?
Teen kakun huomenna illalla ”päällystämistä” vaille valmiiksi, joten toivoisin tietenkin, että vastaisit sitä ennen. Parannusehdotuksia otan mielelläni vastaan.

Kinuskiemo23.5.2011 21:54

MIRKSU:
Vaikea näitä määriä on tarkkaan mennä sanomaan. Tuossa syksyisessä kakussa katsoin, että tuhti ja täyttävä kermainen ja suklainen täyte ja muhkea  kuorrutus ovat siksi täyttävää tavaraa, että voisi riittää jopa 35-40 hengelle.  Mene ja tiedä, joskus vieraissa on suursyömäreitä, joskus vähemmän! Täytteet ja koristelu ovat tietenkin ratkaisevassa roolissa. Itse täytyy kakuntekijän ottaa lopullinen vastuu, kun tuntee kutsutut.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Hempeä liljakakku Jaanalle

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Hempeä liljakakku Jaanalle

12.9.2009

jaana501
jaana502
jaana503
jaana504
jaana505
jaana506

Minulla oli mieluinen tehtävä valmistaa ihanan työkaverini Jaanan 50-vuotisjuhlaan synttärikakku. Koristelun suhteen sain suuntaviivat Liljanpäiväkakusta, mutta vapauttakin jätettiin – ja käytettiin – pitihän kakusta saada juuri Jaanan näköinen. Myös vadelma-mascarpone-täyte oli juhlakalun oma toive, jonka suunnittelin tätä kakkua varten. Täytteestä löytyy tavalliseen kakkuun mitoitettu versio Täytteet-osion ohjeessa. Koristelun viimeistelyä olivat seuraamassa toimittaja ja kuvaaja Ilta-Sanomista, haastattelu ilmestyi tänään viikonlopun Plus-liitteessä.

Vielä kerran iloiset onnittelut Jaanalle!

Vadelma-mascarponekakku

40 hengelle

Pohja:
3 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
6 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Täyte:
8 dl kuohukermaa
3 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
1 ½ dl sokeria
6 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa
500-600 g suomalaisia vadelmia

Kuorrute:
sokerikreemi kaakaotomusokerista

750 g valkoista marsipaania
vaaleanpunaista ja valkoista pastaväriä
marsipaanin marmorointi -ohje

Pursotukset:
kermapursotukset (mallit: reunoilla ”laskospursotus”, päällä ”kiehkurat eri suuntiin”)
4 prk (á 2 ½ dl) Flora Vispiä
4 rkl vanljakreemijauhetta
vaaleanpunaista pastaväriä

Koristelu:
liljat
vihreää koristelugeeliä
vihreää glitteriä


Valmista pohjat levykakkupohjan ohjeen mukaan. Voit tehdä koko taikina-annoksen kerralla ja paistaa pohjat kolmessa erässä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.

Nosta ensimmäinen levykakkulevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle täytettä. Upota täytteen sekaan puolet vadelmista. Nosta päälle toinen pohjalevy ja toista sama kostutuksen, täytteen ja vadelmien kanssa. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta.

jaana50_1 jaana50_2

Levitä kakun päällisosaan sokerikreemiä. Kauli marsipaani 2 ½ mm paksuksi levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois, jotta marsipaania jää vain kakun kanneksi. Värjää osa kermasta halutessasi pastavärillä. Pursota kermaa kakun reunoille ja päällisosan ympärille.

Tekstiä ei tarvitse kirjoittaa vapaalla kädellä – sen voi luonnostella leivinpaperille. Paina teksti marsipaanin pintaan teräväkärkisellä koristelutyökalulla tai lyijykynällä leivinpaperin läpi. Sama tekniikka on esitelty maalausohjeen yhteydessä.

jaana50_4 jaana50_5
jaana50_6 jaana50_7

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 40 henkilölle 92

Ainesosat

DaimVadelma

Kategoriat

SyntymäpäivätTäytekakut

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (92)

Kinuskiemo6.9.2012 11:59

SAIJA:
Kinuskikissa kehottaa sinua valitsemaan, jos ihan varman päälle haluat toimia, jonkin sellaisen täyteohjeen, jossa vaniljakreemijauhe tai liivate on aineksissa mukana. Herkullisia ja maukkaita täytteitä löytyy monia, kun avaat Täytteet-kategorian vasemmalta.

Saija5.9.2012 06:48

Kiitos vastauksesta! Pitäisikö tähän kakun täytteeseen siis lisätä vaniljakreemijauhetta tai liivatetta jos haluaa lisätä tuon toisen kerroksen?

Kinuskiemo4.9.2012 13:43

SAIJA:
Kinuskikissan terveiset sinulle, että kreemiä ei tarvita. Marsipaaninkin alle tarvitaan vain silloin, kun kakku tehdään edellispäivänä.
Kinuskikissa on tehnyt kerroskakkuja ihan vain kokoamalla kakkuja toinen toisensa päälle. Onnistuu, kunhan täyte on suhteellisen jämäkkää, esim. vaniljakreemijauheella tai liivatteella hyydytettyä.
Tulee ihanat juhlat pikku prinsessalle. Onnea! 🙂

Saija4.9.2012 08:49

Niin, ja sitä piti vielä kysyä, että jos laitan kakun päälle vielä sydämenmuotoisella kakkuvuoalla tehdyn kakun toiseksi kerrokseksi, mahtaako kakku lässähtää helposti kun siinä on liikaa painoa?
 

Saija4.9.2012 08:25

Meinasin tehdä tätä kakkua tyttäreni nimenantojuhliin, mutta haluaisin käyttää vaahtokarkkitaikinaa kuorrutteena, koska en marsipaanista niin välitä. Laitetaanko myös vaahtokarkkitaikinan alle tuota sokerikreemiä? Kiitos muuten hienosta blogistasi 🙂 Ohjettasi lusikkaleivistä kokeilin myös juuri ja onnistuivat oikein hienosti!

Taikinatassu6.11.2011 12:15

Candy: marsipaani ei kuivu yhtä hyvin kuin sokerimassa, mutta molemmat kyllä pehmenevät joutuessaan pitkäksi aikaa kosketuksiin kostean kuorrutteen tms. kanssa. Kannattaa siis jättää ne vasta tarjoilupäivälle kakun päälle laitettaviksi.

candy6.11.2011 08:31

Minkä takia minun marsipaanikoristeet eivät kestä? Olen käyttänyt kaupasta saatua valmiiksi värjättyä marsipaania kun tein liljoja, kuivattelin niitä noin viikon ajan ennen kakun valmistusta ja ne olivatkin aika kovia. Mutta koska jouduin laittamaan ne jo edellisenä iltana kakun päälle koristeeksi niin ne olivat lörpsähtäneet ja ihan märän näköisiä seuraavana päivänä kun kakku piti tarjoilla 🙁 Mitenkä ne saa pysymään ”kasassa” vielä tarjoiluun asti?

Kinuskiemo12.8.2011 10:38

ELMA87:
Minusta suunnitelmasi tuntuu ihan hyvältä. Täyteainekset ovat hyvin linjassa tuohon Kinuskikissan kakkuun nähden. Ja vadelma ja mustikka sopivat hyvin kerrosväleihin. Kun seos on valmis, kannattaa makeus tarkistaa maistamalla, ja tarvittaessa lisätä makeutta; sokeripussihan lienee siinä lähellä. 🙂
Kermavaahdon päälle Kinuskikissa laittaa kaikenlaisia koristeita, mutta kuitenkin niin, että koristeiden kakulle asettelu mielellään aika lähellä tarjoilua. Myös marsipaanikoristeet. Ja kyllä sokerimassastakin tehdyt, vaikkakin Kinuskikissa on kokenut sokerimassan  kestävän marsipaania paremmin. Hyvä suunnitelma sinulla on. 🙂

elma8711.8.2011 21:56

Kinuskikissa!
Auttaisitko minua kertomalla minulle mielipiteesi seuraavasta kakkusuunnitelmasta. Olen ajatellut tehdä tyttäreni synttäreille kolmesta kääretorttupohjasta kakun (viimeinen pohja on juuri nyt uunissa paistumassa 🙂 ). Täytteeksi ajattelin laittaa 6dl vispikermaa, 2 dl vaahdotettua vaniljakastiketta, 400g maustamatonta tuorejuustoa ja 400g maitorahkaa. Toiseen väliin tulee lisäksi vadelmia ja toiseen mustikkaa. Kostutuksen suunnittelin tekeväni maito + vaniljasokeri yhdistelmästä. Päälle kermavaahtoa ja marsipaanikoristeita.
Kuulostaako suunnitelmani tuollaisen ammattilaisen korvaan aivan kamalalta, vai pitäisikö minun uskaltaa toteuttaa suunnitelmani?
Teen kakun huomenna illalla ”päällystämistä” vaille valmiiksi, joten toivoisin tietenkin, että vastaisit sitä ennen. Parannusehdotuksia otan mielelläni vastaan.

Kinuskiemo23.5.2011 21:54

MIRKSU:
Vaikea näitä määriä on tarkkaan mennä sanomaan. Tuossa syksyisessä kakussa katsoin, että tuhti ja täyttävä kermainen ja suklainen täyte ja muhkea  kuorrutus ovat siksi täyttävää tavaraa, että voisi riittää jopa 35-40 hengelle.  Mene ja tiedä, joskus vieraissa on suursyömäreitä, joskus vähemmän! Täytteet ja koristelu ovat tietenkin ratkaisevassa roolissa. Itse täytyy kakuntekijän ottaa lopullinen vastuu, kun tuntee kutsutut.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa