21.02.2020   2 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Dumle-laskiaispullat


Dumlen makuinen laskiaispulla on siintänyt mielessäni koko alkutalven. Vihdoin on laskiainen! Dumlet on ujutettu pullien täytteeseen sulattamalla ne kerman joukkoon. Seos jäähdytetään yön yli jääkaapissa ja vatkataan vaahdoksi. Jos ihastut makuun, voit soveltaa tätä makuvaahtoa myös kakkujen ja muffinssien pursotuksissa. Tai jos preferoit perinteistä kermavaahtotäytettä, niin vaihtelua laskiaispullaan saa jo yksin siitä, että muotoilee hieman erilaisia pullia ja täyttää ne leikkaamalla pullan pituussuunnassa auki. Katso Instagram-videolta tarkemmin Dumle-pullien kriittiset työvaiheet!

Katso laskiaiskoosteesta lisää inspiroivia laskiaisreseptejä – niin pullia kuin muita herkkuja!

12 kappaletta

  • Taikina:
  • 100 g voita
  • 2 ½ dl täys- tai kevytmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pieni muna
  • 8- 8 ½ dl vehnäjauhoja
  • Pinnalle:
  • 1 muna
  • raesokeria
  • Täyte:
  • 1 ps (220 g) Dumle-karkkeja
  • 2 ½ dl vispikermaa


  • Valmista täyte mieluiten edellisenä päivänä, sillä se vaahtoutuu vain täysin kylmänä. Laita Dumlet ja kerma kattilaan. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes Dumlet ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä ja siirrä sitten valmiiksi vatkauskulhoon. Nosta kulho jääkaappiin yön yli.
  • Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  • Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä palasta ensin tasainen pallo ja rullaa sitten käsiesi välissä tangoksi (pituus 12 cm). Anna pullien kohota pellillä leivinpaperin päällä 20-30 minuuttia.
  • Voitele pinta kauttaaltaan munalla ja ripottele reilusti raesokeria myös sivureunoille. Paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa pullien keskelle pituussuuntainen lovi täytettä varten. Irti leikatut palat voi laittaa täytteen päälle, mutta jos täyttää pullat pursottaen, hatut kannattaa syödä sellaisinaan, jotta kaunis pursotus pääsee esiin.
  • Vatkaa kylmä Dumle-kermaseos vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Täytä kolo pursotuksella.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
13 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat