Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kasvikermojen vertailu kinuskin keittämisessä

17.10.2019

Suoritin syyskuussa kasvikermojen ”kinuskitestin”. Tarkoitukseni oli selvittää, miten erilaiset kasvivispit selviävät seuraavista haasteista: 1) kakunkuorrutteeksi tarkoitettu kinuski 2) kinuskivaahto, joka valmistetaan kiehautetusta kinuskikastikkeesta. Testistä koostettu video löytyy Instagram-profiilini kohokohdista.

Käytin kinuskikuorrutteen suhteita ja vaahdon tekemisessä mukailin kinuskitäytteen reseptiä (yksi osa fariinisokeria, kolme osaa kasvikermaa). Kuorrutekinuskin keittoaika vaihteli tuotteesta riippuen ja kinuskin valmius oli arvioitava silmämääräisesti. Vaahdotettavan version tein keittämällä seosta pari minuuttia, kunnes sokeri oli liuennut. Tämän jälkeen annoin kastikkeen olla jääkaapissa yön yli ennen vaahdotusta.

Tässä testin tulokset heikoimmasta alkaen. Vinkki! Kasvivispeistä löytyy toinenkin vertailu, jossa testaan makua ja vaahtoutuvuutta.

Kaslink Aito kauravispi

Rasva erottui keittämisen yhteydessä erittäin pahasti. Lopputulos ei ollut edes tarjoilukelpoinen. Vaahdotusta tai makua en tästä syystä lähtenyt edes testaamaan. Tämä tuote ei selvästi ole tarkoitettu keitettäväksi.

Kara kookoskerma

Kookoskermasta tehty kinuski vaikutti paksuuntuvan keitettäessä hyvin nopeasti, puolet muita nopeammin. Kinuskin sai juuri ja juuri levittymään lautasen päälle (kuten kuvasta näkyy ei kovin tasaisesti). Valmis kinuski oli kuitenkin jäähdyttämisen jälkeen nipin napin riittävän kiinteää, joten keittoaika oli sen puolesta minimi. Tuntuikin, että tämän kohdalla oli vaikeaa säätää optimiaikaa. Maussa kookoksen havaitsi selvästi – kuorrute oli enemmän kookoksen kuin kinuskin makuista. Vaikka en itse kookosta karsasta, tässä yhteydessä sen ominaismaku oli liian läpitunkeva.

Kookoskerman vaahdotus ei onnistunut. Vaahto jäi löysäksi, eikä käyttö esimerkiksi kakun täytteessä olisi ollut mahdollista.

Kookoskerman suhteen jättäisin kuitenkin portin auki muille merkeille ja esimerkiksi kookosmaidolle. Näistä pitäisi tehdä laajempi otanta. Jos kookoskerma kiinnostaa, eikä kookoksen maku tunnu negatiiviselta asialta, kannattaa siis vielä testailla muita merkkejä.

Alpro soijavispi

Lopputulos oli hyvä niin rakenteen kuin ulkonäön puolesta. Omassa keitoksessani näkyi pientä rasvaisuutta pinnalla, mutta se johtui luultavasti kattilasta (olin juuri edellä keittänyt Kaslinkin). Potentiaalia siis löytyy, mikäli testivoittaja ei kauran vuoksi tule kyseeseen.

Kinuskivaahtona soijavispi toimi parhaiten. Vaahto oli jämäkkää ja maku herkullisin.

Planti kauravispi

Planti ei sellaisenaan ole ollut suosikkini täytteissä tai pursotuksissa, mutta fariinisokeri teki ihmeitä ja ominaismaku peittyi sen alle. Rakenteeltaan ja ulkonäöltään kinuski oli miltei parasta, mitä olen tehnyt. Uskomaton kiilto ja kaunis väri.

Kinuskivaahtona lopputulos oli hieman heikompi kuin Alpron soijavispillä. Vaahto oli kyllä kohtalaisen jämäkkää ja sinänsä käyttökelpoista. Maku jätti kuitenkin hieman toivomisen varaa.

Onko sinulla omia kokemuksia näistä tai muista kasvikermoista? Jaa vinkkisi tälle sivulle!

Kommentit (5)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa