Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Donitsikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Donitsikakku

17.11.2017

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/donitsikakku.jpg

Donitsit ovat olleet pitkään nouseva leivontatrendi, kuulemma ainakin ulkomailla donitseista tehdään häihin jopa ”donitsiseinä” eli donitsit ovat ottamassa kakun paikkaa. Itse olen kuitenkin tässä suhteessa vanhanaikainen, enkä osaa ajatella isoja juhlia ilman kakkua. Näistä ajatuksista rakentui ”jättidonitsi”. Se on kahvikakku, joka muistuttaa isoa donitsia. Taikinassa on pullan makua ja kuorrute on runsas ja värikäs. Yleensä kahvikakut tarjoillaan kumottuina, mutta tämä käännetään kumoamisen jälkeen vielä kertaalleen ympäri. Näin muoto levenee ylöspäin ja on siten donitsimaisempi.

90 min Helppo 30 henkilölle 7

Kategoriat

KahvikakutLapsetSyntymäpäivätVappuYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
30
HENKILÖLLE

Taikina

200 g voita

2 dl fariinisokeria

2 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

70 g hasselpähkinäjauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

200 g sitruunarahkaa

Kuorrute

265 g tomusokeria

1/2 dl valkuaista

pinkkiä pastaväriä

nonparelleja

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen sitruunarahkan kanssa. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Korppujauhotusta ei kannata tehdä, jos käytössä on teflonvuoka, jotta kakun pinta jää siistimmäksi.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla – tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa ja käännä kakku vielä kerran ympäri – näin kakun muoto levenee ylöspäin. Jäähdytä.

Yhdistä tomusokeri ja valkuainen. Värjää pinkiksi pastavärillä. Levitä tai pursota kuorrutetta kakun päälle. Ripottele samantien pinnalle nonparelleja.

 
 

Kommentit (7)

pellavapaita23.4.2018 22:55

Kinuskikissa; no kiitokset 🙂 Maku ainakin on oikein mukavasti semmoinen kotoinen, lämmin, turvallinen; ei mitään yltiömäistä prameilua. Tykkään kovasti.

Kinuskikissa23.4.2018 22:08

pellavapaita: älä suotta ole vaatimaton! Kakku on ihana pinkki piristys ja donitsivaikutelma on selkeä – sanoisin jopa esikuvaansa parempi. 🙂

pellavapaita22.4.2018 14:42

Tein jonkinmoisen rinkulan, muttei se ehkä ole donitsimainen. Kuorrutus on omintakeinen, kun syömään tullut väki kielsi levittämästä kuorrutetta koko kakulle, ja puolet kakusta ehdin jo peittää ennen kieltoa.

Rutistin toiselle puolikkaalle kaupan vaaleanpunaista kuorrutetta tuubista, kun sattui lojumaan kaapissa vajaa tuubi.

Hyvin on kummallisen näköinen koristelu, kuva on galleriassa 🙂

Kotona oli vain tavallista rahkaa, joten raastoin siihen sitruunankuorta ja puristin mehua, sekä makeutin sokerilla. Ei liioin ollut pähkinämaailmaan viittaavaa kuin mantelilastuja, joten rusensin niitä kouransilmässä ja sekoitin taikinaan.

Lopputuloksena hyvä maku kaikkiaan 🙂

PS. Paistoin kakun reikävuoassa, jossa ei mitään kuviota ja tasainen joka suhteessa. Siinä mielessä vähän rinkilämunkkimaista olemusta ehkä hänessä on, jos ei vallan donitsimaisuutta 😉

Kinuskikissa23.11.2017 13:25

Telma: valmisteluiden kannalta tekisin kakun jo edellisenä päivänä ja kuorruttaisin juhlapäivänä. Ei varmasti ainakaan mene huonommaksi tekeytyessään yön yli, kuten Miransterkin tuossa mainitsi. 🙂

Lea: laita vähän enemmän jauhoja, jos jätät hasselpähkinäjauheen pois. Tai korvaa se mantelijauheella. Vehnäjauhojen korvaaminen sitten gluteenittomalla jauhoseoksella.

Lea W23.11.2017 10:05

Hei! Voiskohan hasselpähkinäjauheen korvata jollain muulla? Ja glutee ittomana aattelin myös kokeilla..

Miranster22.11.2017 18:11

Telma: Leivoin itse kakun ja tykkäsin kakusta enemmän kun oli yön yli jääkaapissa.🙂

Telma21.11.2017 16:57

Ihanan erilainen kahvikakku 😊 Mietiskelin, että onko kakku parhaimmillaan leipomispäivänä vai vasta 1-2 päivän päästä? Jos tekisi kakun aiemmin ja kuorrutteen vasta tarjoilupäivänä? Mitä mieltä olette? Tai onko jo kokemuksia mausta?

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Donitsikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Donitsikakku

17.11.2017

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/donitsikakku.jpg

Donitsit ovat olleet pitkään nouseva leivontatrendi, kuulemma ainakin ulkomailla donitseista tehdään häihin jopa ”donitsiseinä” eli donitsit ovat ottamassa kakun paikkaa. Itse olen kuitenkin tässä suhteessa vanhanaikainen, enkä osaa ajatella isoja juhlia ilman kakkua. Näistä ajatuksista rakentui ”jättidonitsi”. Se on kahvikakku, joka muistuttaa isoa donitsia. Taikinassa on pullan makua ja kuorrute on runsas ja värikäs. Yleensä kahvikakut tarjoillaan kumottuina, mutta tämä käännetään kumoamisen jälkeen vielä kertaalleen ympäri. Näin muoto levenee ylöspäin ja on siten donitsimaisempi.

90 min Helppo 30 henkilölle 7

Kategoriat

KahvikakutLapsetSyntymäpäivätVappuYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
30
HENKILÖLLE

Taikina

200 g voita

2 dl fariinisokeria

2 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

70 g hasselpähkinäjauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

200 g sitruunarahkaa

Kuorrute

265 g tomusokeria

1/2 dl valkuaista

pinkkiä pastaväriä

nonparelleja

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen sitruunarahkan kanssa. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Korppujauhotusta ei kannata tehdä, jos käytössä on teflonvuoka, jotta kakun pinta jää siistimmäksi.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla – tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa ja käännä kakku vielä kerran ympäri – näin kakun muoto levenee ylöspäin. Jäähdytä.

Yhdistä tomusokeri ja valkuainen. Värjää pinkiksi pastavärillä. Levitä tai pursota kuorrutetta kakun päälle. Ripottele samantien pinnalle nonparelleja.

 
 

Kommentit (7)

pellavapaita23.4.2018 22:55

Kinuskikissa; no kiitokset 🙂 Maku ainakin on oikein mukavasti semmoinen kotoinen, lämmin, turvallinen; ei mitään yltiömäistä prameilua. Tykkään kovasti.

Kinuskikissa23.4.2018 22:08

pellavapaita: älä suotta ole vaatimaton! Kakku on ihana pinkki piristys ja donitsivaikutelma on selkeä – sanoisin jopa esikuvaansa parempi. 🙂

pellavapaita22.4.2018 14:42

Tein jonkinmoisen rinkulan, muttei se ehkä ole donitsimainen. Kuorrutus on omintakeinen, kun syömään tullut väki kielsi levittämästä kuorrutetta koko kakulle, ja puolet kakusta ehdin jo peittää ennen kieltoa.

Rutistin toiselle puolikkaalle kaupan vaaleanpunaista kuorrutetta tuubista, kun sattui lojumaan kaapissa vajaa tuubi.

Hyvin on kummallisen näköinen koristelu, kuva on galleriassa 🙂

Kotona oli vain tavallista rahkaa, joten raastoin siihen sitruunankuorta ja puristin mehua, sekä makeutin sokerilla. Ei liioin ollut pähkinämaailmaan viittaavaa kuin mantelilastuja, joten rusensin niitä kouransilmässä ja sekoitin taikinaan.

Lopputuloksena hyvä maku kaikkiaan 🙂

PS. Paistoin kakun reikävuoassa, jossa ei mitään kuviota ja tasainen joka suhteessa. Siinä mielessä vähän rinkilämunkkimaista olemusta ehkä hänessä on, jos ei vallan donitsimaisuutta 😉

Kinuskikissa23.11.2017 13:25

Telma: valmisteluiden kannalta tekisin kakun jo edellisenä päivänä ja kuorruttaisin juhlapäivänä. Ei varmasti ainakaan mene huonommaksi tekeytyessään yön yli, kuten Miransterkin tuossa mainitsi. 🙂

Lea: laita vähän enemmän jauhoja, jos jätät hasselpähkinäjauheen pois. Tai korvaa se mantelijauheella. Vehnäjauhojen korvaaminen sitten gluteenittomalla jauhoseoksella.

Lea W23.11.2017 10:05

Hei! Voiskohan hasselpähkinäjauheen korvata jollain muulla? Ja glutee ittomana aattelin myös kokeilla..

Miranster22.11.2017 18:11

Telma: Leivoin itse kakun ja tykkäsin kakusta enemmän kun oli yön yli jääkaapissa.🙂

Telma21.11.2017 16:57

Ihanan erilainen kahvikakku 😊 Mietiskelin, että onko kakku parhaimmillaan leipomispäivänä vai vasta 1-2 päivän päästä? Jos tekisi kakun aiemmin ja kuorrutteen vasta tarjoilupäivänä? Mitä mieltä olette? Tai onko jo kokemuksia mausta?

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa