09.04.2018   15 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Cappuccino-kakkuSyötävää cappuccinoa – maitovaahdolla kuorrutettu klassikkokahvi muuntui Kinuskikissan tassuissa hyydykekakuksi. Klassinen italialainen cappuccino-kahvijuoma valmistetaan siten, että kaikkia elementtejä – espressoa, kuumaa maitoa ja maitovaahtoa – on juomassa suunnilleen yhtä paljon. Tämä resepti pyrkii samoihin suhteisiin. Toki juoman muuttaminen kakuksi vaati hieman soveltamista. Maitovaahdon hyydyttäminen kakun kuorrutteeksi oli reseptin kehittelyssä vaativin osuus, mutta lopulta tästä muotoutui täydellinen herkku kahvidiggarille.

Cappuccinon historia ulottuu 1700-luvun Wieniin, jossa juotiin vastaavaa Kapuziner-nimistä juomaa kermalla ja sokerilla. Nykyisen kaltainen cappuccino kehitettiin Italiassa ja levisi espressokoneen yleistymisen myötä 1950-luvulla. Cappuccino tarkoittaa italiaksi pientä huppua. Sillä viitataan kapusiiniluostarin munkkien ja nunnien viittojen punaruskeaan väriin.


Vinkki:
Täytteessä on esikuvalleen tyypillisesti melko voimakas kahvi maku. Halutessasi voit keittää täytteeseen tulevan kahvin miedompana tai lisätä kermavaahdon määrää.

Pohja:
240 g tummia täytekeksejä (esim. Oreo)
50 g voita

Täyte:
7 liivatelehteä
5 dl tummapaahtoista kahvia
3 dl fariinisokeria
2 ½ rkl perunajauhoja
2 ½ dl vispikermaa

Maitovaahto:
3 liivatelehteä
3 ½ dl täysmaitoa
2 tl sokeria

Pinnalle:
kaakaojauhetta


Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista vahva kahvi mittaamalla 1,5 mittaa tummapaahtoista kahvijauhetta yhtä kuppia kohden. Yhdistä kattilassa ensin fariinisokeri ja perunajauhot ja lisää sitten kahvi ja liotetut liivatelehdet. Lämmitä seosta liedellä vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli kiehahtaa.

Jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa viileäksi (lämmin kiisseli aiheuttaa kerman juoksettumisen). Sekoittele vähän väliä, jotta kiisseli jäähtyy tasaisesti ja muuttuu hieman paksummaksi. Ole kuitenkin tarkkana, ettei kiisseli ala hyytyä, jotta se on notkeaa kermavaahtoon lisättäessä (jos näin tapahtuu, kiisselin voi lämmittää uudelleen).

Vatkaa kiisselin jäähtyessä kerma vaahdoksi. Lisää kiisseli kermavaahtoon ohuena nauhana vatkaimella rauhallisesti sekoittaen. Älä vatkaa voimakkaasti tai pidempään kuin välttämätöntä. Kääntele täytettä lopuksi nuolijalla kulhon pohjaa myöten varmistaaksesi sekoittumisen.

Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin 3 tunniksi.

Valmista maitovaahtokuorrute tarjoilupäivänä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, sokeri ja liotetut liivatteet. Kuumenna hyvin sekoitellen kiehuvaksi. Nosta liedeltä ja odota, kunnes maito lakkaa höyryämästä. Vaahdota maitovaahdottimella pohjaa myöten, kunnes tilavuus on noin kolminkertainen. Sekoita vaahto lusikalla tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Nosta pakastimeen jäädytysteholle 45 minuutiksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä Kinuskikissan leivontakoulussa numerossa 3/2018.

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
10 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat