07.04.2017   9 kommenttia Kategoria: Kevät,  Pääsiäinen,  Täytekakut

Auringonkeltainen kevätkakku


Keväällä saa värit räiskyä! Tämän kakun voi ajatella yhtä isona maalattuna pääsiäismunana. Keltainen luo voimakkaan pääsiäisen fiiliksen ja koristeissa voi sitten hersytellä muilla väreillä. Pääsinpä heti koekäyttämään myös uutta vaaleanturkoosia vaniljamassaa, hih! 🙂 Kokeilin kakussa 70 % -kakkupohjaa, josta enemmän kommentteja kyseisen reseptin yhteydessä. Olisi kiva kuulla, onko muilla yhtään samantapaisia havaintoja.

Sitruksinen mangokakku vaniljakuorrutteella

Pohja:
70 % -kakkupohja
1 sitruuna

Kostutus:
2 ½ dl appelsiinimehua

Täyte:
mango-appelsiinitäyte, jonka alla sitruunatahna

Kuorrutus:
(1 dl kuohukermaa TAI 200 g sitruunatuorejuustoa ja ½ dl kermaa tai maitoa)
500 g Kinuskikissan aurigonkeltaista vaniljamassaa

Koristeet:
Kinuskikissan vaniljamassoja (vaaleanturkoosi, hempeän vaaleanpunainen ja ruohonvihreä)


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Lisää halutessasi taikinaan yhden sitruunan kuoriraaste. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Valmista myös mangotäyte erillisen ohjeen mukaan.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle, kostuta ja levitä päälle sitruunatahnaa ja noin puolet mangotäytteestä. Tee seuraava kerros samaan tapaan. Kostuta myös kakun kanneksi tuleva pohjalevy. Jos täytettä jää yli, käytä se kakun pinnan tasoittamiseen. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Jos käytit koko täytteen kakun väleihin, kuorruta kakku kermavaahdolla tai tuorejuustoseoksella. Tuorejuustoseoksen valmistat notkistamalla tuorejuuston maidolla tai kermalla sähkövatkaimella sekoittaen. Levitä kakun pinnalle ohueksi kerrokseksi.

Kauli keltainen vaniljamassa ohueksi levyksi. Tomusokeria ei tarvita, sillä vaniljamassa ei tartu kiinni. Nosta levy kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen kuorrute alareunasta. Katso tarvittaessa tarkemmat vinkit kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

Kauli muita massavärejä mahdollisimman ohueksi levyksi ja ota niistä kuvioita pienillä muoteilla. Ympyrät voi muotoilla käsin. Voit leikata massasta nauhaa leikkurin, veitsen tai taikinapyörän avulla. Liimaa koristeet kakkuun sivelemällä liimattavalle pinnalle vettä tai elintarvikeliimaa. Halutessasi voit sommitella koristeet hieman kaareviksi linjoiksi. Tämä antaa kakulle soikion vaikutelmaa.Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat