17.03.2011   73 kommenttia Kategoria: Pääsiäinen,  Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Lemon curd – sitruunatahna


Lemon curd eli sitruunatahna on kirpeän makeaa levitettä, jota käytetään perinteisesti vaalean paahtoleivän päällä, mutta on monikäyttöinen leivonnassakin: kakun täytteenä hillon asemasta, kermavaahtoon sekoitettuna pursotuksissa tai täytteessä, täytepikkuleipien välissä jne. Lemon curdia myydään myös limen makuisena. Kaupassa purkit sijaitsevat hillojen ja marmeladien lähistöllä.

Lemon curdia voi tehdä myös itse. Aivan yhtä supersileään lopputulokseen ei kotikonstein yllä, mutta maun suhteen pääsee kyllä vähintään samaan. Tahnasta tulee tällä ohjeella juuri sopivan paksuista: jämäkkää, mutta kuitenkin levittyvää. Lemon curdin kuuluu olla hapokasta. Sitruunoiden happamuus kuitenkin vaihtelee, samoin kuin kunkin makumieltymykset. Kun olet keittänyt hillokkeen sakeaksi, tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria ja keitä hetken aikaa, jotta sokeri sulaa hillokkeeseen.

2 sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita


Raasta sitruunoiden kuori ja purista 1 desilitra mehua.

Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.

Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.

Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
18 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat