Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Ylioppilaan juhlakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Ylioppilaan juhlakakku

9.5.2011



Vinkki 1: Voit valmistaa kakun kuorrutusta ja koristeita myöten valmiiksi edellispäivänä. Säilytä jääkaapissa ilman kupua.

Vinkki 2: Kick-lakritsin sijaan voit käyttää mustaa sokerimassaa. Kun käytät lakritsia, kauli kakkua kiertävä nauha ohueksi, muuten leikkaaminen kakkulapiolla on hankalaa.

Vinkki 3: Ehdotetun täytteen lisäksi löydät täytevalikoimaa Täytteet-osiosta. Isoihin juhliin kannattaa valita kohtalaisen neutraali makumaailma. Lakkiaiskakkuun sopisi esimerkiksi suklaatäyte. Tee täyte kaksinkertaisena ja jaa kahtia. Sekoita toiseen valkosuklaata ja toiseen tummaa suklaata ja upota täytteeseen suomalaisia vadelmia (käytä pakastevadelmat jäisinä, niin upottaminen on helpompaa). Osviittaa tämänkaltaisesta kakusta löydät Ystävänpäivän suklaasydän -kakusta.

Mokka-suklaakakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja
tai aito suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 dl kuohukermaa
4 rkl ruokotomusokeria (tai tavallista tomusokeria)
2 tl cappuccinojauhetta (Pirkka)
130 g tummaa suklaata

Kuorrutus:

500 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa tai valkoista sokerimassaa

Koristeet:

vanilja- tai sokerimassaa
7 (á 19 g) Kick-patukkaa
sokerikuorrutetta
kultaista jauheväriä
(ruusuun sokerimassaa ja vihreää ja punaista pastaväriä)


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan, vuoka 24 cm. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Erota noin 1 dl valmista vaahtoa erilliseen astiaan täytetyn kakun pinnalle levitettäväksi (mikäli kuorrutat kakun kaulittavalla massalla).

Sekoita vaahdon joukkoon ruokotomusokeri ja cappuccino-jauhe. Rouhi tumma suklaa veitsellä tai monitoimikoneella. Sekoita täytteeseen.

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Siirrä päälle seuraava levy, kostuta ja täytä. Nosta kanneksi viimeinen levy ja kostuta.

Muotoile päällimmäisen pohjalevyn terävää reunaa pyöreämmäksi sahalaitaisella veitsellä leikaten. Levitä kakun pintaan kermavaahto tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Kauli vaniljamassa ohueksi (2-3 mm) levyksi.

Kuorruta kakku marsipaaniohjeen vinkkejä noudattaen.

Kauli osa jäljelle jääneestä sokerimassasta levyksi ja leikkaa siitä lakin lipan muotoinen pala.

Muotoile lipan takareunaa sokerimassaa lisäämällä paksummaksi ja painele etureunaa vastaavasti ohuemmaksi. Siirrä lippa kiinni kakun alareunaan.

Muotoile Kick-lakritseista tasainen pallo.

Kauli n. 2/3 pallosta ohueksi, pitkäksi levyksi, joka riittää pituudeltaan kakun ympäri. Leikkaa levystä n. 2 cm leveä nauha.

Pursota sokerikuorrutteella kakun alareunaan pieniä nokareita liimaksi lakritsinauhalle. Paina nauha kiinni kakkuun.


Kauli loppu lakritsi ohueksi levyksi. Leikkaa levyn toinen reuna kakkua myötäileväksi kaareksi. Nosta levy lipan päälle. Muotoile etureuna (marsipaani)veitsellä leikaten.


Tee kullanvärinen kokardi jäljelle jääneestä sokerimassasta. Muotoile sormissasi pieni pötkö. Paina litteäksi ja leikkaa veitsen kärjellä ulokkeita seppeleen lehdiksi. Tässä keskellä oleva lyyra on muotoiltu suurpiirteisesti – hienosäädä oman kärsivällisyytesi mukaan. Esimerkki lyyrakokardista oheisen linkin takana. Tupsuttele pintaan kultaista kristallipulveria.


Liimaa kokardi lakkiin sokerikuorrutteen avulla.

Juhlavuutta kakkuun voi lisätä askartelemalla viereen ruusun sokerimassasta. Lue tarkemmin ruusuohjeesta.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 15 henkilölle 46

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

KahviSuklaa

Kategoriat

KevätTäytekakutYlioppilasjuhlat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (46)

Kinuskikissa31.5.2019 09:51

leipurin apulainen: kaikkia kultatuotteita saa leivonta-alan erikoisliikkeistä, esim. Kinuskikissan Toivepuodista. Jauheen lisäksi käy myös suihkutettava kultaspray.

leipurin apulainen28.5.2019 17:38

Voiko tuon lyyran tehdä jollakin muulla tapaa/ voiko sen värjätä jotenkin muuten kultaiseksi?

maris23.5.2018 17:01

peevee: jos käyttää valmiita gluteenittomia jauhoseoksia, niin niissä taitaa useimmiten olla jo valmiina psylliumia ja mahdollisesti muitakin rakennetta parantavia ainesosia. Mutta jos itse teet jauhosekoituksen, niin sitten on varmasti hyvä lisätä psylliumia.

peevee23.5.2018 10:43

Moi,
Sellasta mietin, että mikäli kakun tekee gluteenittomana niin tarvitaanko psylliumia kakun kuohkeuden/hyvän rakenteen varmistamiseksi?

soja3.5.2018 18:34

aika iso kakku tästä tulee. Riippuen muusta tarjoilusta tästä riittää arviolta 15-20 hengelle.

Kristiina Löfgren3.5.2018 10:54

Hei, kuinka monen hengen kakku tämä on?

maris15.5.2017 18:01

Anu71: kyllä uskon, että pakastaminen onnistuu oikein hyvin. Ottaa vaan sitten kakun ajoissa jääkaappiin sulamaan, jotta on kauttaaltaan sulanut ennen kuin laittaa massan päälle.

Anu7115.5.2017 15:41

Hei. Voiko tämän kakun pakastaa täytettynä, mutta ilman kuorrutusta?

soja10.5.2017 21:08

hei, yleensä ei suositella kuorrutetun kakun pakastamista. Joskus olen itse puolikkaan yli jääneen pakastanut ja on sen vielä voinut tarjota senkin jälkeen. Mutta en juhliin kyllä uskaltaisi. Aika nopeahan massa on kaulia päälle kun kakku on sulanut…

Facebook - marikujala110.5.2017 06:30

Hei!
Voiko valmista kakkua (jossa kuorrutteet ja koristeet on paikoillaan)pakastaa? Miten sokerimassa käyttäytyy kakun pinnalla jos alla on kerma kun kakun ottaa sulaan?

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Ylioppilaan juhlakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Ylioppilaan juhlakakku

9.5.2011



Vinkki 1: Voit valmistaa kakun kuorrutusta ja koristeita myöten valmiiksi edellispäivänä. Säilytä jääkaapissa ilman kupua.

Vinkki 2: Kick-lakritsin sijaan voit käyttää mustaa sokerimassaa. Kun käytät lakritsia, kauli kakkua kiertävä nauha ohueksi, muuten leikkaaminen kakkulapiolla on hankalaa.

Vinkki 3: Ehdotetun täytteen lisäksi löydät täytevalikoimaa Täytteet-osiosta. Isoihin juhliin kannattaa valita kohtalaisen neutraali makumaailma. Lakkiaiskakkuun sopisi esimerkiksi suklaatäyte. Tee täyte kaksinkertaisena ja jaa kahtia. Sekoita toiseen valkosuklaata ja toiseen tummaa suklaata ja upota täytteeseen suomalaisia vadelmia (käytä pakastevadelmat jäisinä, niin upottaminen on helpompaa). Osviittaa tämänkaltaisesta kakusta löydät Ystävänpäivän suklaasydän -kakusta.

Mokka-suklaakakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja
tai aito suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 dl kuohukermaa
4 rkl ruokotomusokeria (tai tavallista tomusokeria)
2 tl cappuccinojauhetta (Pirkka)
130 g tummaa suklaata

Kuorrutus:

500 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa tai valkoista sokerimassaa

Koristeet:

vanilja- tai sokerimassaa
7 (á 19 g) Kick-patukkaa
sokerikuorrutetta
kultaista jauheväriä
(ruusuun sokerimassaa ja vihreää ja punaista pastaväriä)


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan, vuoka 24 cm. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Erota noin 1 dl valmista vaahtoa erilliseen astiaan täytetyn kakun pinnalle levitettäväksi (mikäli kuorrutat kakun kaulittavalla massalla).

Sekoita vaahdon joukkoon ruokotomusokeri ja cappuccino-jauhe. Rouhi tumma suklaa veitsellä tai monitoimikoneella. Sekoita täytteeseen.

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Siirrä päälle seuraava levy, kostuta ja täytä. Nosta kanneksi viimeinen levy ja kostuta.

Muotoile päällimmäisen pohjalevyn terävää reunaa pyöreämmäksi sahalaitaisella veitsellä leikaten. Levitä kakun pintaan kermavaahto tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Kauli vaniljamassa ohueksi (2-3 mm) levyksi.

Kuorruta kakku marsipaaniohjeen vinkkejä noudattaen.

Kauli osa jäljelle jääneestä sokerimassasta levyksi ja leikkaa siitä lakin lipan muotoinen pala.

Muotoile lipan takareunaa sokerimassaa lisäämällä paksummaksi ja painele etureunaa vastaavasti ohuemmaksi. Siirrä lippa kiinni kakun alareunaan.

Muotoile Kick-lakritseista tasainen pallo.

Kauli n. 2/3 pallosta ohueksi, pitkäksi levyksi, joka riittää pituudeltaan kakun ympäri. Leikkaa levystä n. 2 cm leveä nauha.

Pursota sokerikuorrutteella kakun alareunaan pieniä nokareita liimaksi lakritsinauhalle. Paina nauha kiinni kakkuun.


Kauli loppu lakritsi ohueksi levyksi. Leikkaa levyn toinen reuna kakkua myötäileväksi kaareksi. Nosta levy lipan päälle. Muotoile etureuna (marsipaani)veitsellä leikaten.


Tee kullanvärinen kokardi jäljelle jääneestä sokerimassasta. Muotoile sormissasi pieni pötkö. Paina litteäksi ja leikkaa veitsen kärjellä ulokkeita seppeleen lehdiksi. Tässä keskellä oleva lyyra on muotoiltu suurpiirteisesti – hienosäädä oman kärsivällisyytesi mukaan. Esimerkki lyyrakokardista oheisen linkin takana. Tupsuttele pintaan kultaista kristallipulveria.


Liimaa kokardi lakkiin sokerikuorrutteen avulla.

Juhlavuutta kakkuun voi lisätä askartelemalla viereen ruusun sokerimassasta. Lue tarkemmin ruusuohjeesta.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 15 henkilölle 46

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

KahviSuklaa

Kategoriat

KevätTäytekakutYlioppilasjuhlat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (46)

Kinuskikissa31.5.2019 09:51

leipurin apulainen: kaikkia kultatuotteita saa leivonta-alan erikoisliikkeistä, esim. Kinuskikissan Toivepuodista. Jauheen lisäksi käy myös suihkutettava kultaspray.

leipurin apulainen28.5.2019 17:38

Voiko tuon lyyran tehdä jollakin muulla tapaa/ voiko sen värjätä jotenkin muuten kultaiseksi?

maris23.5.2018 17:01

peevee: jos käyttää valmiita gluteenittomia jauhoseoksia, niin niissä taitaa useimmiten olla jo valmiina psylliumia ja mahdollisesti muitakin rakennetta parantavia ainesosia. Mutta jos itse teet jauhosekoituksen, niin sitten on varmasti hyvä lisätä psylliumia.

peevee23.5.2018 10:43

Moi,
Sellasta mietin, että mikäli kakun tekee gluteenittomana niin tarvitaanko psylliumia kakun kuohkeuden/hyvän rakenteen varmistamiseksi?

soja3.5.2018 18:34

aika iso kakku tästä tulee. Riippuen muusta tarjoilusta tästä riittää arviolta 15-20 hengelle.

Kristiina Löfgren3.5.2018 10:54

Hei, kuinka monen hengen kakku tämä on?

maris15.5.2017 18:01

Anu71: kyllä uskon, että pakastaminen onnistuu oikein hyvin. Ottaa vaan sitten kakun ajoissa jääkaappiin sulamaan, jotta on kauttaaltaan sulanut ennen kuin laittaa massan päälle.

Anu7115.5.2017 15:41

Hei. Voiko tämän kakun pakastaa täytettynä, mutta ilman kuorrutusta?

soja10.5.2017 21:08

hei, yleensä ei suositella kuorrutetun kakun pakastamista. Joskus olen itse puolikkaan yli jääneen pakastanut ja on sen vielä voinut tarjota senkin jälkeen. Mutta en juhliin kyllä uskaltaisi. Aika nopeahan massa on kaulia päälle kun kakku on sulanut…

Facebook - marikujala110.5.2017 06:30

Hei!
Voiko valmista kakkua (jossa kuorrutteet ja koristeet on paikoillaan)pakastaa? Miten sokerimassa käyttäytyy kakun pinnalla jos alla on kerma kun kakun ottaa sulaan?

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa