23.12.2018   2 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Gluteeniton sokerikakkupohja (70 % -tekniikalla)


Tällä ohjeella saat muhkean ja hyvin kasassa pysyvän gluteenittoman kakkupohjan. Rakenne muistuttaa sokerikakkupohjaa. Gluteenittomuudesta huolimatta pohjaa on helppo käsitellä. Mikäli tarvitset tumman pohjan, lisää jauhoseokseen kaakaojauhe.


Vinkit:

  • 4 munan taikinasta tulee korkea kakkupohja 20-senttiseen vuokaan. Saat leikattua siitä kolme paksua levyä. Käytä vuoan jatkeena leivinpaperia, jotta taikina ei tule paiston aikana yli. Saat leivinpaperin pysymään kiinni vuoan reunassa, kun voitelet reunat margariinilla.
  • Jos olet tekemässä isompaa kakkua, kasvata taikinan kokoa munia lisäämällä. Esimerkiksi 24-senttiseen vuokaan tarvitset 5 munan taikinan.

Taikina:
4 munaa
sokeria 70 % munien painosta
gluteenitonta jauhoseosta 70 % munien painosta
(½ dl kaakaojauhetta)
1 tl leivinjauhetta

Kostukkeen määrä 5 munan pohjassa: 2 ½ dl


Punnitse munat. Punnitse tämän jälkeen sokeri ja jauhoseos: kumpaakin tulee 70 % munien painosta. Kerro siis munien paino 0,7:llä.

Esimerkki:
Munien yhteispaino on 250 g. Jauhoseosta ja sokeria tulee 0,7 x 250 g eli 175 g kutakin.

Kaakaojauhe on vapaaehtoinen lisä, eikä se vaikuta laskutoimituksiin. Jos haluat tumman pohjan, yhdistä kaakaojauhe edellä punnitsemaasi jauhomäärään. Lisää joukkoon leivinjauhe.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Huomioi korppujauhojen gluteenittomuus. Myös mantelijauhe käy jauhottamiseen. Kierrä tarvittaessa reunan suojaksi leivinpaperista leikattuja suikaleita.

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi vähintään 15 minuuttia sähkövatkaimella. Vinkki: jos munat eivät meinaa vaahtoutua, nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja jatka vaahdotusta siinä. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon varovasti käännellen. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

Avainsanat:
Vehnätön

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat