24.06.2019   19 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Trio-kakku


Kinderkakku on ollut yksi blogin suosituimmista resepteistä ja nyt se kokee uuden tulemisen mansikkakerroksella täydennettynä. Kesäinen trio maistuu kaikille! Tällä reseptillä teet kookkaan kakun isompiinkin juhliin. Riittoisuutta lisää se, että kakussa on reilusti korkeutta ja suklaiset kerrokset taltuttavat makeannälän tehokkaasti. Katso vuokien muunnostaulukosta kertoimet ohjeen skaalaamiselle, mikäli haluat tehdä sen pienemmässä koossa.

Vinkki! Voit valmistaa kakun etukäteen pakastimeen. Käytä tällöin tuoreita mansikoita. Kakun voi kruunata suklaakuorrutteella, jonka ohjeen löydät Kinderkakusta.

Suklaa-vanilja-mansikkakakku

30 hengelle

Pohja:
300 g Oreo-keksejä
110 g voita

Täytevaahto (kahteen suklaakerrokseen):
7 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatanko tai 1 ½ tl vaniljatahnaa

Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
250 g tummaa suklaata

Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
240 g valkosuklaata

Mansikkatäyte:
6 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
½ dl sokeria
300 g vaniljatuorejuustoa
450 g mansikoita

Koristelu:
25 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita mansikoita
kuivattuja mansikoita


Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin ja varmistaaksesi, että kaikki täyte mahtuu vuokaan. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet vaahdon joukkoon tai käytä vaniljatahnaa. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Lisää suklaasula vatkaimella sekoittaen toisen vaahtopuolikkaan joukkoon. Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Painele tarkoin, jotta paksu täyte painuu joka kohtaan. Anna hyytyä jääkaapissa vajaa tunti tai kunnes pinta on jähmettynyt.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula jäljellä olevan vaahdon joukkoon. Levitä/painele täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti tai kunnes pinta on jähmettynyt.

Laita mansikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Soseuta mansikat. Erota mansikkasoseesta noin desilitra ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivate-mansikkaseos ja loput mansikkasoseesta vaahdon joukkoon. Kaada vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Sulata maitosuklaa mikrossa tai kuumassa vesihauteessa. Laita suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota kuviota kakun päällisen reunaan. Vatkaa vispikerma ja sokerit vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on esimerkiksi kukkatylla. Pursota näyttäviä ruusukkeita suklaapursotuksen viereen. Viimeistele koristelu halkaistuilla mansikoilla ja kuivatulla mansikkarouheella.

Valmistusaika: 6 t

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
27 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat