Kinderkakku on ollut yksi blogin suosituimmista resepteistä ja nyt se kokee uuden tulemisen mansikkakerroksella täydennettynä. Kesäinen trio maistuu kaikille! Tällä reseptillä teet kookkaan kakun isompiinkin juhliin. Riittoisuutta lisää se, että kakussa on reilusti korkeutta ja suklaiset kerrokset taltuttavat makeannälän tehokkaasti. Katso vuokien muunnostaulukosta kertoimet ohjeen skaalaamiselle, mikäli haluat tehdä sen pienemmässä koossa.
Kotileipuri Pohojanmaalta: ”Ohikulkiessani” vastaan, kotileipurin tittelillä vain 😀
Olethan katsonut tänne https://www.kinuskikissa.fi/juustokakun-keksipohja
Siellä on esim. vinkki, ettei täytekeksipohjaa kannata painella kovin tiukaksi. Keksien täyte kovettuu murskan sekaan laitetun voin / margar. lisäksi, joten tiivis painelu tuottaa kovan ”levyn” jääkaapissa.
Tämän ohjeen pohjassa on vähän enempi voita kuin esim. https://www.kinuskikissa.fi/kolmen-maun-mansikkakakku, joka tehty 24 cm vuokaan, mutta skaalaamalla 26cm vuokaan antaa tuloksen: 300 g Oreoita ja 90 g voita. (Kerroin on taulukon mukaan 1, 17, pyöristin 1,2 ).
Tässä ihana, helpottava vuokakokojen skaalaussivu https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot
Olen itse alkanut käyttää keksipohjissa etenkin täytekeksien kanssa Floraa siksi, ettei se kovetu (herkullisen) voin tapaan. Digestivien kanssa taidan ”voilla mennä” usein. Ennen Kinuskikissan tarkkoja ohjeita keksipohjan tekemiseen minulla oli Digestivet murusina kakun pohjalla 😀
Muruisuus valmiissa pohjassa ymmärrykseni / kokemukseni mukaan johtuu siitä, että rasvasulaa on liian vähän suhteessa keksimurskaan tai keksimurskassa on liian isoja paloja.
Kissaväki vastaa asiantuntevasti tottakai, mutta tässä jotain enshätään omaan kokemukseeni perustuen. Hyviä leipomisia ja kevätsäitä Pohojanmaalle 😀