Kinderkakku on saanut nimensä klassisille suklaamunille ominaisista, päällekkäisistä suklaakerroksista. Tämä pääsiäisen monivuotinen kakkusuosikki onnistuu erinomaisesti myös vegaanisena.

Ressepti juontaa juurensa TeBaZu-leipomon Kinderkakuun – oi, mikä herkku! Nappasin idean tuosta kakusta, mutta toteutin omani liivatteettomana ja vegaanisena (reseptissä mukana myös normaaliversio). Samalla sain testattua vegaanisen valkosuklaan käyttäytymistä niin täytteessä, kuorrutteessa kuin koristeissa. Ja hyvinhän se pelitti, erittäin hyvin! Kakku maittoi myös vanhemmilleni Kinuskiemolle ja Kinuskivaarille (”törkeen hyvää”), vaikka he eivät ole tottuneet maidottomiin herkkuihin.

Vaikka kakun tarvitsisi olla ”vain” laktoositon, on riisimaidosta tehty maidoton valkosuklaa ainoa markkinoilta löytyvä vaihtoehto. Se on hintavaa, joten kakku kannattaa toki tehdä tavallisista maitopohjaisista tuotteista, jos niiden käytölle ei ole estettä. Silloin koristelussa voi hyödyntää Kinder-suklaamunia ja -patukoita. Nyt koristeluun oli keksittävä toisenlainen ratkaisu. Päädyin tekemään suklaarullat kaksivärisinä, jotta Kindereistä tuttu fiilis olisi kuitenkin läsnä.

Soijavispi vaahtoutuu erittäin hyvin, joten vispikerman määrä tavallisessa versiossa ei ole virhe: testasin molempien vaahtojen tilavuudet ja totesin, että suhde on tämä. Huomioksi vielä, että vegaaninen maitosuklaa muuttuu sulattamisen yhteydessä tummaksi, joten kuorrute on todennäköisesti vaaleampi, jos teet sen tavallisesta maitosuklaasta.