06.10.2018   10 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Toffeekissakakku


Tällä kakulla juhlistan tässä kuussa koittavaa Kinuskikissan 11-vuotispäivää! Kakun inspiraationa on toiminut oma maskottini, huovutettu Toffeekissa. Jos et ole vielä bongannut Toffeekissaa Insta-tarinoista tai satunnaisista kuvista, niin löydät hänet muun muassa Kinuskikissa-pikkuleipien kuvasta. 🙂 Toffeen makuista kakkua varten suunnittelin täytteen fudgeista ja kuorrutteen karamellisoidusta maitotiivisteestä. Pohjan taustaa avasin tarkemmin sen reseptistä, jonka löydät alla olevasta linkistä.

Vinkki: Huomaathan, että täytteen valmistelu täytyy aloittaa täyttämistä edeltävänä päivänä. Samoin vaniljamassakoristeet kannattaa tehdä edellisenä päivänä.


Pohja:

valkosuklainen levykakkupohja

Täyte:
toffeetäyte
1 rs (230 g) vadelmamarmeladia
200 g suomalaisia vadelmia

Kuorrute:
toffeekuorrute

Koristeluun:

Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa
Kinuskikissan hempeän vaaleanpunaista vaniljamassaa
Kinuskikissan yönmustaa vaniljamassaa
suolatikkuja


Valmista pohja ja täyte erillisten ohjeiden mukaan. Varmista vaniljakreemijauheella, että täyte on kunnolla jämäkkää, jotta korkea kakku pysyy muodossaan. Vaniljakreemijauheen sijaan myös liivatteen käyttö on mahdollista.

Leikkaa pohjasta vuoan reunaosaa apuna käyttäen neljä pikkuympyrää (halkaisija 16 cm). Tarvittaessa yhden pohjaympyrän voi koota useammasta palasta.

Vuoraa pienen irtopohjavuoan (halkaisja 16 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi korkea reunakalvo, jonka avulla saat vuokaan lisää korkeutta. Laita ensimmäinen pohjaympyrä vuokaan ja levitä päälle kolmasosa täytteistä: ensin vadelmamarmeladia, sitten fudgevaahtoa ja joukkoon vadelmia. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan, kunnes kakussa on neljä pohjakerrosta ja kolme täytekerrosta.

Anna kakun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Valmista toffeekuorrute linkistä löytyvän ohjeen mukaan ja levitä se kakun päälle. Riko pinta haarukalla saadaksesi siihen kissan turkkia muistuttavan tekstuurin.

Tee koristeet vaniljamassasta. Muotoile valkoisesta massasta kolmion muotoiset kappaleet ja painele päälle vaaleanpunaista massaa. Laita korvat kuivumaan pystyasentoon. Muotoile vaaleanpunaista massaa pyöreän sydämen muotoiseksi nenäksi (kannattaa tehdä vielä ohuempi kuin kuvassa, jotta se pysyy paremmin paikoillaan). Tee mustasta massasta viirusilmät. Itse tein myös rusetin, vaikka en lopulta käyttänyt sitä. Rusetti voisi sopia kissan kaulukseen tai pään päälle.


Aseta koristeet paikoilleen hetki ennen tarjoilua. Työnnä suolatikkuja viiksiksi.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
12 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat