Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Taivaallinen mokkakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Taivaallinen mokkakakku

1.10.2008



Tällä nimellä reseptiarkistoistani löytyy juustokakku, jota olen pariinkin otteeseen syönyt kummitätini tekemänä. Ensimmäisellä kerralla maku vei suunnilleen jalat alta – osui täydellisesti minun mieltymyksiini ihanalla kahvin aromillaan. Tämä ohje on muunnelma tuosta alkuperäisestä reseptistä enkä usko, että tämä versio tuo syöjän yhtään lähemmäs maankamaraa. 😉

Halusin kakkuun kaksi lisäelementtiä: maltillisesti daim-murskaa ja täytteen joukkoon kahvinmakuisia sattumia. Idea näistä sattumista tuli kummitädiltäni, joka oli ilmeisesti puolivahingossa sekoittanut kahvin vaahtoon hieman suurpiirteisesti. Lopputulos oli mielestäni paljon parempi kuin maultaan ja rakenteeltaan täysin tasainen täyte. Yritin sen jälkeen samaa huolimatonta sekoitustyyliä, mutta en onnistunut samalla tavalla. Siitä sitten päädyin tällaiseen kiisseliratkaisuun, jossa Daim-murskakin tuli mukaan kuvioon.

Koristelussa kokeilin suklaakuorrutteen vaahdotusta, mutta hieman laimein tuloksin. En antanut kuorrutteen olla jääkaapissa ilmeisesti riittävästi tai sitten en vatkannut sitä tarpeeksi kauan. Vaahto oli melko löysää eikä siitä saanut kunnolla kukkia pursoteltua. Muutama yritelmä pääsi kuitenkin kakun päälle.

Vinkki: Rouhi kahvikiisselin joukkoon puolikas paketti Daimia.

Mokkakakku

Pohja:
keksipohja dominoista + 1 iso Daim-patukka

Kahvikiisseli:
2 dl kahvia
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa

Kahvitäyte:
6 liivatelehteä
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
½ dl kahvia

Koristelu:
rouhittua daimia
keksimurskaa


Leikkaa pohjaa varten Daim-patukka veitsellä pieneksi murskaksi. Valmista keksipohja ohjetta noudattaen, mutta lisäten keksimuruun Daim-murskan.

Keitä kahvi (yhteensä 2,5 dl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota kiisselistä 1 ¾ dl täyttövaihetta varten. Yhdistä loppu kiisseli tuorejuuston ja sokerin kanssa. Kuumenna kattilassa kahvi (½ dl) ja sulata liivatelehdet joukkoon. Lisää kahvi-tuorejuustoseokseen. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa.

Kokoa kakku kaatamalla vuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla joukkoon nokareita kahvikiisseliä. Säästä kakun pinnalle osa kahvikiisselistä. Saat kakulle näyttävän pinnan kun vedät lopuksi veitsellä kakun poikki, jotta kiisseli marmoroituu täytteen kanssa. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 106

Ainesosat

DaimKahvi

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Tykkäsitkö?

(16)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (106)

Kinuskikissa11.5.2020 16:48

pellavapaita: oi hienoa, että resepti pääsi vielä jatkokierroksellekin. Nyt tämä on lisätty omalle listalleni eli ennemmin tai myöhemmin samalla kakulla herkutellaan täälläkin. 🙂

pellavapaita10.5.2020 15:32

Kinuskikissa; Kiitän 🙂 ja kerron, että oli pakko maistelu-annoksen jälkeen tehdä tänään itselle oikein kunnon kakku 🙂 Se on hyytymässä nyt, joten vietän alkavalla viikolla juhlapäivää parina päivänä ainakin 🙂
Tein samalla yhdelle tyttärellemme keksipohjineen kaikkineen ”täydellisen” kakun rasiaan. Pääsee hänkin maistamaan tätä kehumaani herkkua oikein henkilökohtaisena annoksena. Sittenpä on helppo päättää, haluaako joskus tehdä itsekin tätä herkkua.
Laitoin kuvan tämän aamun kakuista; kovin on marmorointi saman näköistä kuin eilen ekassa kakussa. Nyt laitoin enemmän kiisseliä pinnalle kyllä.

Kinuskikissa9.5.2020 16:23

pellavapaita: upealta näyttää kakku kuvassa ja sattuipas hyvin, että tuli reilu täyte, niin pääset itsekin maistelemaan. 😊 Kun omaa kakkukuvaa katson niin havahdun vuosien vierimiseen. Olisi tuossa kyllä uudelleen kuvauksen paikka, hyvä syy leipoa tätä itsekin!

pellavapaita9.5.2020 11:44

Hyytymässä on tämä kakku. Helppoa, aineiltaan mahdollisimman vähän erilaisia tuotteita sisältävää ohjetta etsin, ja tämä täytti toiveeni hienosti.

Laitoin kiisseliin kevytmaitoa 1,5dl ja vahvaa kahvia 2,5dl, jottei kiisseli laimeaa olisi. Jäähdyttelin kiisselin ja kippasin tuorejuusto-sokeriseokseen.
Vähällä oli unohtua koristelu-/ sattumakiisselin (reilu 1,5dl) ottaminen erilleen, mutta muistin sentään 🙂 Jotain Maraboun crisp-suklaata laitoin vähän rouheena täytteen joukkoon kiisseli-pisaroiden kaveriksi.

Mikään seos ei juoksettunut, kun osaan jo varoa liian kuumien seosten lisäämisiä; liivate-kahviakin jäähdyttelin rauhassa ennen kuin sen kaadoin tuorejuusto-sokeri-kahvikiisselin joukkoon. Ja kermavaahdon ja tuon seoksen sekoittaminenkin onnistui hyvin juoksettumatta 🙂

Pohjana Pirkka Daniela-keksit + margariini + 3 After Eight-suklaa-suupalaa vai miksi niitä yksittäispakattuja sanoisi 😉 Leikkasin ne aika pieniksi paloiksi.

Täytettä oli aika reilusti mielestäni, ja keksin herkkusuuna oivan idean: laitoin pienen määrän täytettä ja koristelua tyhjään Oivariini-rasiaan hyytymään, jotta pääsen itsekin maistamaan tätä kakkua, jota en koskaan ole tehnyt aiemmin 🙂 eikä nyt pojan perheeseenkään voi mennä maistelemaan.
Kyllä tämä outo aika, ”uusi normaali” kirvoittaa monenlaisia ideoita!

Jääkaappiin menossa olevasta kakusta kuva galleriassa.

Kinuskikissa16.12.2019 22:40

soja: jee! 🙂

soja15.12.2019 20:47

Tällä herkuteltiin eilen ystävien kanssa pikkujouluissa. Juuri nyt halusin tehdä jotain helppoa, tuttua ja turvallista sekä erityisesti herkullista. Napakymppi!

Kinuskikissa22.9.2018 20:38

Anniina: varmasti pari kuukautta säilyy! 🙂

Anniina Lampinen22.9.2018 14:22

Kuinka kauan tätä uskaltaa säilyttää pakastimessa? 🙂 olisi tarkoitus tehdä synttäreille etukäteen

Kinuskikissa12.1.2016 12:29

PataKakkonen: olen kyllä kuullut lukijoilta täytteiden ihmepelastuksista. Eli täyte on laitettu jääkaappiin ja vatkattu kylmänä uudelleen vaahdoksi. Jos aikaa on, voithan kokeilla. Itse olen tuossa tilanteessa lähtenyt uusien ainesten hakuun. 🙁

PataKakkonen12.1.2016 11:29

Apua!! Täyte juoksettui!! Eka juustokakku joka meni pilalle ja nyt harmittaa! Voiko sitä vielä käyttää?!:/

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Taivaallinen mokkakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Taivaallinen mokkakakku

1.10.2008



Tällä nimellä reseptiarkistoistani löytyy juustokakku, jota olen pariinkin otteeseen syönyt kummitätini tekemänä. Ensimmäisellä kerralla maku vei suunnilleen jalat alta – osui täydellisesti minun mieltymyksiini ihanalla kahvin aromillaan. Tämä ohje on muunnelma tuosta alkuperäisestä reseptistä enkä usko, että tämä versio tuo syöjän yhtään lähemmäs maankamaraa. 😉

Halusin kakkuun kaksi lisäelementtiä: maltillisesti daim-murskaa ja täytteen joukkoon kahvinmakuisia sattumia. Idea näistä sattumista tuli kummitädiltäni, joka oli ilmeisesti puolivahingossa sekoittanut kahvin vaahtoon hieman suurpiirteisesti. Lopputulos oli mielestäni paljon parempi kuin maultaan ja rakenteeltaan täysin tasainen täyte. Yritin sen jälkeen samaa huolimatonta sekoitustyyliä, mutta en onnistunut samalla tavalla. Siitä sitten päädyin tällaiseen kiisseliratkaisuun, jossa Daim-murskakin tuli mukaan kuvioon.

Koristelussa kokeilin suklaakuorrutteen vaahdotusta, mutta hieman laimein tuloksin. En antanut kuorrutteen olla jääkaapissa ilmeisesti riittävästi tai sitten en vatkannut sitä tarpeeksi kauan. Vaahto oli melko löysää eikä siitä saanut kunnolla kukkia pursoteltua. Muutama yritelmä pääsi kuitenkin kakun päälle.

Vinkki: Rouhi kahvikiisselin joukkoon puolikas paketti Daimia.

Mokkakakku

Pohja:
keksipohja dominoista + 1 iso Daim-patukka

Kahvikiisseli:
2 dl kahvia
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa

Kahvitäyte:
6 liivatelehteä
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
½ dl kahvia

Koristelu:
rouhittua daimia
keksimurskaa


Leikkaa pohjaa varten Daim-patukka veitsellä pieneksi murskaksi. Valmista keksipohja ohjetta noudattaen, mutta lisäten keksimuruun Daim-murskan.

Keitä kahvi (yhteensä 2,5 dl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota kiisselistä 1 ¾ dl täyttövaihetta varten. Yhdistä loppu kiisseli tuorejuuston ja sokerin kanssa. Kuumenna kattilassa kahvi (½ dl) ja sulata liivatelehdet joukkoon. Lisää kahvi-tuorejuustoseokseen. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa.

Kokoa kakku kaatamalla vuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla joukkoon nokareita kahvikiisseliä. Säästä kakun pinnalle osa kahvikiisselistä. Saat kakulle näyttävän pinnan kun vedät lopuksi veitsellä kakun poikki, jotta kiisseli marmoroituu täytteen kanssa. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 106

Ainesosat

DaimKahvi

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Tykkäsitkö?

(16)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (106)

Kinuskikissa11.5.2020 16:48

pellavapaita: oi hienoa, että resepti pääsi vielä jatkokierroksellekin. Nyt tämä on lisätty omalle listalleni eli ennemmin tai myöhemmin samalla kakulla herkutellaan täälläkin. 🙂

pellavapaita10.5.2020 15:32

Kinuskikissa; Kiitän 🙂 ja kerron, että oli pakko maistelu-annoksen jälkeen tehdä tänään itselle oikein kunnon kakku 🙂 Se on hyytymässä nyt, joten vietän alkavalla viikolla juhlapäivää parina päivänä ainakin 🙂
Tein samalla yhdelle tyttärellemme keksipohjineen kaikkineen ”täydellisen” kakun rasiaan. Pääsee hänkin maistamaan tätä kehumaani herkkua oikein henkilökohtaisena annoksena. Sittenpä on helppo päättää, haluaako joskus tehdä itsekin tätä herkkua.
Laitoin kuvan tämän aamun kakuista; kovin on marmorointi saman näköistä kuin eilen ekassa kakussa. Nyt laitoin enemmän kiisseliä pinnalle kyllä.

Kinuskikissa9.5.2020 16:23

pellavapaita: upealta näyttää kakku kuvassa ja sattuipas hyvin, että tuli reilu täyte, niin pääset itsekin maistelemaan. 😊 Kun omaa kakkukuvaa katson niin havahdun vuosien vierimiseen. Olisi tuossa kyllä uudelleen kuvauksen paikka, hyvä syy leipoa tätä itsekin!

pellavapaita9.5.2020 11:44

Hyytymässä on tämä kakku. Helppoa, aineiltaan mahdollisimman vähän erilaisia tuotteita sisältävää ohjetta etsin, ja tämä täytti toiveeni hienosti.

Laitoin kiisseliin kevytmaitoa 1,5dl ja vahvaa kahvia 2,5dl, jottei kiisseli laimeaa olisi. Jäähdyttelin kiisselin ja kippasin tuorejuusto-sokeriseokseen.
Vähällä oli unohtua koristelu-/ sattumakiisselin (reilu 1,5dl) ottaminen erilleen, mutta muistin sentään 🙂 Jotain Maraboun crisp-suklaata laitoin vähän rouheena täytteen joukkoon kiisseli-pisaroiden kaveriksi.

Mikään seos ei juoksettunut, kun osaan jo varoa liian kuumien seosten lisäämisiä; liivate-kahviakin jäähdyttelin rauhassa ennen kuin sen kaadoin tuorejuusto-sokeri-kahvikiisselin joukkoon. Ja kermavaahdon ja tuon seoksen sekoittaminenkin onnistui hyvin juoksettumatta 🙂

Pohjana Pirkka Daniela-keksit + margariini + 3 After Eight-suklaa-suupalaa vai miksi niitä yksittäispakattuja sanoisi 😉 Leikkasin ne aika pieniksi paloiksi.

Täytettä oli aika reilusti mielestäni, ja keksin herkkusuuna oivan idean: laitoin pienen määrän täytettä ja koristelua tyhjään Oivariini-rasiaan hyytymään, jotta pääsen itsekin maistamaan tätä kakkua, jota en koskaan ole tehnyt aiemmin 🙂 eikä nyt pojan perheeseenkään voi mennä maistelemaan.
Kyllä tämä outo aika, ”uusi normaali” kirvoittaa monenlaisia ideoita!

Jääkaappiin menossa olevasta kakusta kuva galleriassa.

Kinuskikissa16.12.2019 22:40

soja: jee! 🙂

soja15.12.2019 20:47

Tällä herkuteltiin eilen ystävien kanssa pikkujouluissa. Juuri nyt halusin tehdä jotain helppoa, tuttua ja turvallista sekä erityisesti herkullista. Napakymppi!

Kinuskikissa22.9.2018 20:38

Anniina: varmasti pari kuukautta säilyy! 🙂

Anniina Lampinen22.9.2018 14:22

Kuinka kauan tätä uskaltaa säilyttää pakastimessa? 🙂 olisi tarkoitus tehdä synttäreille etukäteen

Kinuskikissa12.1.2016 12:29

PataKakkonen: olen kyllä kuullut lukijoilta täytteiden ihmepelastuksista. Eli täyte on laitettu jääkaappiin ja vatkattu kylmänä uudelleen vaahdoksi. Jos aikaa on, voithan kokeilla. Itse olen tuossa tilanteessa lähtenyt uusien ainesten hakuun. 🙁

PataKakkonen12.1.2016 11:29

Apua!! Täyte juoksettui!! Eka juustokakku joka meni pilalle ja nyt harmittaa! Voiko sitä vielä käyttää?!:/

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa