Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kehitin kakkureseptin, jossa on meille suomalaisille rakkaita makuja. Kotoinen mustikka maistuu täytteessä, samoin pullataikinasta tuttu kardemumma. Kun täytteet pursottaa renkaiksi, on valmiissa kakkupaloissa hauska pilkukas kuvio. Perinteisen sokerikakkupohjan jauhoista osa on korvattu ruisjauhoilla. Suomen liput värit näkyvät kuorrutteen raidoissa.

Kun perustin blogin vuonna 2007, kaulittavien massojen käyttö oli iso kakkutrendi. Opettelin itsekin käyttämään marsipaania ja myöhemmin sokerimassaa kakkujen kuorruttamiseen. Leivontablogeissa massoista tehtiin mielikuvituksellisia teemakakkuja, jotka olivat hyvin koristeellisia. Massojen käyttö yleistyi blogien suosion myötä ja värillisten massojen valikoima laajeni ruoka- ja verkkokaupoissa. Pari vuotta sitten minulle tuli mahdollisuus kehitellä oma vaniljan makuinen sokerimassa ja perustaa Toivepuoti sen jakeluun.

Blogin alkuvuosilta on peräisin tämä upotuskuvioinniksi nimeämäni tekniikka, jossa erivärisiä massoja kaulitaan kiinni toisiinsa. Tässä Suomi-kakussa siis yhdistyy blogin menneisyys ja nykyisyys jännällä tavalla.