Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Suklainen sitruunajuustokakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklainen sitruunajuustokakku

21.3.2010

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku1-300x241.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku2-300x244.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku3-300x248.jpg
8 h Vaativampi 14 henkilölle 99

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKevätPääsiäinen

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
14
HENKILÖLLE

Pohja

1 brownies-pohja TAI

200 g Domino-keksejä

50 g voita tai margariinia

Kostutus (jos käytät brownies-pohjaa)

1/4-1/2 dl appelsiinimehua

Täyte

5 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

400 g sitruunatuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1/2 dl sitruunamehua

Kiille

3 liivatelehteä

1 dl tummaa kaakaojauhetta

3/4 dl sokeria

3 dl kevytmaitoa

Koristeet

50 g keltaisia melts-nappeja

25 g oransseja-melts-nappeja

50 g valkosuklaata

vihreää pastaväriä

Vaihtoehtoinen, nopeampi koristelu

2 dl kermaa

( keltaista pastaväriä)

( oranssia pastaväriä)

nonparelleja /pääsiäiskarkkeja

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Paista brownies-pohja ohjeen mukaisesti irtopohjavuoassa (halkaisija 24 cm). Vaihtoehtoisesti tee keksipohja dominoista keksipohjaohjeen mukaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/paasiaiskakku_0.jpg

Irrota ja pese irtopohjavuoan reunus. Sivele reunukseen kasviöljyä pullasudilla tai talouspaperilla. Tässä kokeilin lisäksi ripotella päälle tomusokeria, mutta en havainnut sen auttavan merkittävästi valmiin kakun irrottamisessa. Jo öljy itsessään helpottaa sitä huomattavasti. Siisteimmin kakku irtoaa, kun kierrät vuoan sisäreunalle reunakalvon ennen täyttämistä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_1.jpg

Kiinnitä reunus paikoilleen. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Imeytä appelsiinimehu pohjaan. Kostuta erityisesti reunat.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_3.jpg

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahkavalmiste ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_4.jpg

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_5.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_6.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_7.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_8.jpg

Koristeet voi valmistaa melts -napeista tai valkosuklaasta, joka värjätään pastaväreillä. Tässä käytetty keltaisia ja oransseja melts -nappeja. Sulata napit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoittaen.

Käytä pursottamiseen n. 2 millin tyllaa tai pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat saman kokoisen aukon. Laita alustaksi esimerkiksi leikkuulauta ja sen päälle leivinpaperi. Pursota ensin terälehtien ääriviivat ja täytä ne sitten suklaasulalla. Heiluta leivinpaperia niin, että pinta tasoittuu. Nosta alusta jääkaappiin 5-10 minuutiksi, kunnes suklaan pinta jähmettyy.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_10.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_111.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_121.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_131.jpg

Sulata tämän jälkeen oranssit meltsit ja pursota jähmettyneiden terälehtien päälle oranssi keskiosa. Nosta kukat hyytyneen kiilteen päälle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_14.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_15.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_16.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_17.jpg

Värjää valkosuklaasula vihreäksi pastavärillä. Pursota sillä kiilteen päälle narsissien varret ja lehdet.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_18.jpg

Nopeampi koristeluvinkki: vatkaa kerma vaahdoksi (kermavaahto-ohjeesta tarkemmat vinkit) ja halutessasi värjää se keltaiseksi tai oranssiksi pastavärillä. Pursotusmallistosta löydät esimerkkejä pursotustyyleistä. Pursota valitsemallasi tyylillä esimerkiksi rengas kiertämään kakun päällisosan ulkoreunaa. Ripottele kermavaahdon pinnalle nonparelleja ja/tai upota siihen värikkäitä pääsiäiskarkkeja.

 
 

Kommentit (99)

Kinuskikissa1.2.2021 22:28

pellavapaita: no niin, tänne se brownie-pohja siis pääsi. 🙂 Kiva, että nostat esiin myös näitä vanhempia ohjeita! Hienosti onnistuttu kuvasta päätellen! 🙂

pellavapaita30.1.2021 22:08

Tänään tein yhden kahvikakun lisäksi myös tämän kakun. Ohjetta noudattaen 28cm vuokaan, Brownies-pohjalla ja kiilteen päälle raastoin valkosuklaata, kun helpolla halusin päästä 🙂 Kiille onnistui hyvin. Jääkaapissa jäähdytin melkein kiisseli-asteelle ennen kaatamista kakulle. Määrä riitti hyvin noinkin laajaan kakkuun 🙂

Kinuskikissa15.3.2017 09:12

Jennikatariina: olipa kiva yllätys saada palautetta tähän vanhaan reseptiin. Huomioin sinut viikon kommentoijana. 🙂

Jennikatariina14.3.2017 17:09

Aivan ihana resepti! Kakku aivan sulaa suussa, eikä ole yhtään liian makea! 👌🏻Tämä menee ehdottomasti vakioleipomusten listalle.

Eerika.T11.4.2014 12:59

Kiitos tiedosta!

Kinuskikissa11.4.2014 10:00

Eerika.T: voi pestä! Ihan ikuisuuksia eivät kestä (jossain vaiheessa voi revetä rikki), mutta pitkään kumminkin säilyvät.

Eerika.T11.4.2014 07:53

Pystyykö noita reunakalvoja pestä vai onks ne kertakäyttösiä?

Kiitos jo etukäteen!

Ennukka10.11.2013 08:23

Sunnuntain rahkavalmisteiden tuotanto on kokonaan lopetettu, joten ei kannata uhrata aikaa etsimällä kyseistä tuotetta. 🙁 Harmillista, koska tuote oli hyvää ja itse käytin todella usein leivonnassa.

Lettipitko9.11.2013 23:19

Kiitos vastauksesta.
Joo mie länttäsin purkin sitruunarahkaa ja purkin appelsiinituorejuustoa 😀 Ainakin massana maistu hyvältä. Lopputulos selviää huomenna 🙂

Kinuskiemo9.11.2013 18:48

LETTIPITKO:
Nuo Sunnuntain rahka-/tuorejuustotuotteet alkavat olla jo surullisen kuuluisia. Kakkujen (muutaman muunkin tämän kakun lisäksi) valmistushetken ja tämän päivän välillä Sunnuntai on muuttanut reseptissä olevan tuotteen nimeä tai lopettanut tuotteen valmistuksen. Harmillista, koska reseptin lukija on hämmennyksissä. Asiaa on setvitty täällä aina tapauskohtaisesti moniaita kertoja. Kinuskikissa on yrittänyt jäljittää nuo tuotteet resepteistä, mutta vielä vain löytyy näköjään uusia.
Olet täysin oikeassa, harvinaisempi tuote olisi hyvä olla vaihekuvissa esillä. Jos kulhon vieressä /taustalla näkyisi, niin tuskin kovin mainostamiseksi käsitettäisiin, mitä Kinuskikissa arkailee. Tosin nyt tässä tapauksessa kuvakaan ei auttaisi, kun Sunnuntailta ei tuota tuotetta ainakaan äsken hakiessani löytynyt.

Tässä voi käyttää sitruunarahkaa, jota näkyy ainakin Valion tuotevalikoimassa olevan. Sellainen purkki näkyy tässä:
http://www.valio.fi/tuotteet/ruoanvalmistustuotteet/valio-maustettu-rahka-sitruuna-laktoositon/

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Suklainen sitruunajuustokakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklainen sitruunajuustokakku

21.3.2010

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku1-300x241.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku2-300x244.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku3-300x248.jpg
8 h Vaativampi 14 henkilölle 99

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKevätPääsiäinen

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
14
HENKILÖLLE

Pohja

1 brownies-pohja TAI

200 g Domino-keksejä

50 g voita tai margariinia

Kostutus (jos käytät brownies-pohjaa)

1/4-1/2 dl appelsiinimehua

Täyte

5 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

400 g sitruunatuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1/2 dl sitruunamehua

Kiille

3 liivatelehteä

1 dl tummaa kaakaojauhetta

3/4 dl sokeria

3 dl kevytmaitoa

Koristeet

50 g keltaisia melts-nappeja

25 g oransseja-melts-nappeja

50 g valkosuklaata

vihreää pastaväriä

Vaihtoehtoinen, nopeampi koristelu

2 dl kermaa

( keltaista pastaväriä)

( oranssia pastaväriä)

nonparelleja /pääsiäiskarkkeja

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Paista brownies-pohja ohjeen mukaisesti irtopohjavuoassa (halkaisija 24 cm). Vaihtoehtoisesti tee keksipohja dominoista keksipohjaohjeen mukaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/paasiaiskakku_0.jpg

Irrota ja pese irtopohjavuoan reunus. Sivele reunukseen kasviöljyä pullasudilla tai talouspaperilla. Tässä kokeilin lisäksi ripotella päälle tomusokeria, mutta en havainnut sen auttavan merkittävästi valmiin kakun irrottamisessa. Jo öljy itsessään helpottaa sitä huomattavasti. Siisteimmin kakku irtoaa, kun kierrät vuoan sisäreunalle reunakalvon ennen täyttämistä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_1.jpg

Kiinnitä reunus paikoilleen. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Imeytä appelsiinimehu pohjaan. Kostuta erityisesti reunat.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_3.jpg

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahkavalmiste ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_4.jpg

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_5.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_6.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_7.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_8.jpg

Koristeet voi valmistaa melts -napeista tai valkosuklaasta, joka värjätään pastaväreillä. Tässä käytetty keltaisia ja oransseja melts -nappeja. Sulata napit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoittaen.

Käytä pursottamiseen n. 2 millin tyllaa tai pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat saman kokoisen aukon. Laita alustaksi esimerkiksi leikkuulauta ja sen päälle leivinpaperi. Pursota ensin terälehtien ääriviivat ja täytä ne sitten suklaasulalla. Heiluta leivinpaperia niin, että pinta tasoittuu. Nosta alusta jääkaappiin 5-10 minuutiksi, kunnes suklaan pinta jähmettyy.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_10.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_111.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_121.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_131.jpg

Sulata tämän jälkeen oranssit meltsit ja pursota jähmettyneiden terälehtien päälle oranssi keskiosa. Nosta kukat hyytyneen kiilteen päälle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_14.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_15.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_16.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_17.jpg

Värjää valkosuklaasula vihreäksi pastavärillä. Pursota sillä kiilteen päälle narsissien varret ja lehdet.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/03/paasiaiskakku_18.jpg

Nopeampi koristeluvinkki: vatkaa kerma vaahdoksi (kermavaahto-ohjeesta tarkemmat vinkit) ja halutessasi värjää se keltaiseksi tai oranssiksi pastavärillä. Pursotusmallistosta löydät esimerkkejä pursotustyyleistä. Pursota valitsemallasi tyylillä esimerkiksi rengas kiertämään kakun päällisosan ulkoreunaa. Ripottele kermavaahdon pinnalle nonparelleja ja/tai upota siihen värikkäitä pääsiäiskarkkeja.

 
 

Kommentit (99)

Kinuskikissa1.2.2021 22:28

pellavapaita: no niin, tänne se brownie-pohja siis pääsi. 🙂 Kiva, että nostat esiin myös näitä vanhempia ohjeita! Hienosti onnistuttu kuvasta päätellen! 🙂

pellavapaita30.1.2021 22:08

Tänään tein yhden kahvikakun lisäksi myös tämän kakun. Ohjetta noudattaen 28cm vuokaan, Brownies-pohjalla ja kiilteen päälle raastoin valkosuklaata, kun helpolla halusin päästä 🙂 Kiille onnistui hyvin. Jääkaapissa jäähdytin melkein kiisseli-asteelle ennen kaatamista kakulle. Määrä riitti hyvin noinkin laajaan kakkuun 🙂

Kinuskikissa15.3.2017 09:12

Jennikatariina: olipa kiva yllätys saada palautetta tähän vanhaan reseptiin. Huomioin sinut viikon kommentoijana. 🙂

Jennikatariina14.3.2017 17:09

Aivan ihana resepti! Kakku aivan sulaa suussa, eikä ole yhtään liian makea! 👌🏻Tämä menee ehdottomasti vakioleipomusten listalle.

Eerika.T11.4.2014 12:59

Kiitos tiedosta!

Kinuskikissa11.4.2014 10:00

Eerika.T: voi pestä! Ihan ikuisuuksia eivät kestä (jossain vaiheessa voi revetä rikki), mutta pitkään kumminkin säilyvät.

Eerika.T11.4.2014 07:53

Pystyykö noita reunakalvoja pestä vai onks ne kertakäyttösiä?

Kiitos jo etukäteen!

Ennukka10.11.2013 08:23

Sunnuntain rahkavalmisteiden tuotanto on kokonaan lopetettu, joten ei kannata uhrata aikaa etsimällä kyseistä tuotetta. 🙁 Harmillista, koska tuote oli hyvää ja itse käytin todella usein leivonnassa.

Lettipitko9.11.2013 23:19

Kiitos vastauksesta.
Joo mie länttäsin purkin sitruunarahkaa ja purkin appelsiinituorejuustoa 😀 Ainakin massana maistu hyvältä. Lopputulos selviää huomenna 🙂

Kinuskiemo9.11.2013 18:48

LETTIPITKO:
Nuo Sunnuntain rahka-/tuorejuustotuotteet alkavat olla jo surullisen kuuluisia. Kakkujen (muutaman muunkin tämän kakun lisäksi) valmistushetken ja tämän päivän välillä Sunnuntai on muuttanut reseptissä olevan tuotteen nimeä tai lopettanut tuotteen valmistuksen. Harmillista, koska reseptin lukija on hämmennyksissä. Asiaa on setvitty täällä aina tapauskohtaisesti moniaita kertoja. Kinuskikissa on yrittänyt jäljittää nuo tuotteet resepteistä, mutta vielä vain löytyy näköjään uusia.
Olet täysin oikeassa, harvinaisempi tuote olisi hyvä olla vaihekuvissa esillä. Jos kulhon vieressä /taustalla näkyisi, niin tuskin kovin mainostamiseksi käsitettäisiin, mitä Kinuskikissa arkailee. Tosin nyt tässä tapauksessa kuvakaan ei auttaisi, kun Sunnuntailta ei tuota tuotetta ainakaan äsken hakiessani löytynyt.

Tässä voi käyttää sitruunarahkaa, jota näkyy ainakin Valion tuotevalikoimassa olevan. Sellainen purkki näkyy tässä:
http://www.valio.fi/tuotteet/ruoanvalmistustuotteet/valio-maustettu-rahka-sitruuna-laktoositon/

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa