Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Satu

7.2.2016

Satu

Nimimerkki:

Satu

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Satu

Kuka olet?

Olen 17-vuotias lukiolainen Pohjois-Suomesta ja perheemme neljästä lapsesta nuorin. Leipomisen lisäksi harrastan lenkkeilyä ja kuntosalia ja teen myös paljon käsitöitä.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Innostuin leipomisesta jo aivan pienenä. Kuulemani mukaan olen jo kolmevuotiaana letittänyt mummon kanssa pullapitkoja. Aika pitkälle leivontainnostukseni onkin syntynyt juuri mummon kanssa vietetyissä leivontahetkissä. Myös vanhemmat siskoni pitävät leipomisesta, joten innostus on tavallaan kulkenut suvussa.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Pidän erityisesti leivän leipomisesta ja leipää tuleekin leivottua viikoittain. Tuore leipä arjen kiireen keskellä on pieni pala luksusta! Makeita herkkuja leivon vähän harvemmin. Lähinnä silloin, kun siihen on jokin erityinen syy, mutta joskus toki ihan ilman syytäkin. Innostun uusista raaka-aineista ja sellaisista resepteistä, joissa on jotain minulle uutta, jota en ole vielä kokeillut. Selailen usein lehtiä ja blogeja inspiraatiota hakien.

Suosikkiraaka-aineesi?

Suosikkiraaka-aineitani ovat erilaiset hiutaleet ja pähkinät. Niillä saa mukavaa rouheisuutta ja makua niin makeisiin kuin suolaisiinkin leivonnaisiin. Kesällä myös tuoreet marjat ovat usein käytössä.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Suosikkiosa-alueeni leivonnassa on ehdottomasti leivän leipominen. Lukiolaisen arki on usein stressaavaa ja kaiken sen keskellä on ihanaa saada omilla käsillään aikaan jotain kaunista, konkreettista ja hyvää. Itse tehty leipä edustaa mielestäni hyvin näitä asioita. Lisäksi tuoreen leivän tuoksu tuo kotiin jotain aivan erityistä tunnelmaa. En ole koskaan leiponut ruisleipää perinteisellä juurimenetelmällä, mutta sitäkin aion vielä kokeilla.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Mieleeni on jäänyt hyvin omat rippijuhlani, joihin leivoin kaiken itse lukuun ottamatta voileipäkakkua. Tarjolla oli ainakin kinuskikakkua, lusikkaleipiä ja valkosuklaafudgea sekä jotain suolaista piirakkaa. Taisin alkaa suunnitella tarjoiluja jo vuotta etukäteen ja suunnitelmat taisivat siinä ajassa muutaman kerran muuttua, mutta lopputulokseen olin kuitenkin tyytyväinen ja sain paljon kehuja vierailta, mikä tuntui tietysti hyvältä.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Tämä on kyllä vaikea… Kotikaupungissani Kemissä rakennetaan joka talvi Suomen suurin Lumilinna, joka on melko suosittu turistinähtävyys jääveistoksineen ja kahviloineen. Lumilinnakauden aikana eräs paikallinen konditoria tarjoaa valkosuklaisia ”Lumilinnaleivoksia”. Ne ovat ehdottomasti ainakin yksi parhaista maistamistani leivonnaisista.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Kerran unohdin laittaa mansikkakakun täytteeseen mansikat. Kakun välissä oli sitten vain kermavaahtoa. Hyvää oli niinkin, mutta mansikkakakun olennainen aines siis puuttui täytteestä kokonaan. Erään toisen kerran juustokakun kiille ei lainkaan hyytynyt. En tiedä missä vika oli.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Raakaleivonta on osa-alue, joka minua kiinnostaa suuresti, mutta en ole vielä kertaakaan tehnyt mitään raakaleivonnaisia. Yksi syy on ollut se, että raakaleivonnassa käytetään paljon erikoisia raaka-aineita, jotka ovat aika kalliita. Nyt sain kuitenkin raakakaakaojauhetta joululahjaksi, joten ainakin raakasuklaata voisin kokeilla lähiaikoina.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

En keksi miten näin mahtavaa yhteisöä voisi enää kehittää! Suuri kiitos Kinuskikissalle siitä inspiraatiosta, jota hän jakaa meille kaikille lukijoille!

Maris kysyi sinulta: Oletko koskaan haaveillut leipomisesta itsellesi ammattia? Tai jos tuo unelma on toteutunut, niin milloin ajatus ammatinvalinnasta heräsi?

En ole koskaan harkinnut leipomisesta ammattia, vaan aion säilyttää sen mukavana harrastuksena.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Onko sinulla jokin erityinen oma bravuurileivonnainen?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Yksi suosikkileivonnaisistani on leipomostani löytyvä lakka-leipäjuustopiirakka. Minulla on tapana leikata lehdistä mielenkiintoisia reseptejä talteen ja tämä löytyi viime kesänä jostain reseptikansioni syövereistä, en siis muista, mistä alkuperäinen ohje on peräisin. Muutin reseptiä sen verran, että korvasin osan pohjan vehnäjauhoista ohrajauhoilla, mikä toi mielestäni mukavan makuvivahteen. Voin todella suositella piirakkaa!

Kommentit (13)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
18.2.2016 19:35

Oli mukavaa tutustua sinuun 🙂

Satu
12.2.2016 17:47

Voi kiitos Aamuriemu ja erityisesti Kinuskiemo! Eihän tässä enää tiedä, mitä sanoisi, kun saa näin paljon ihanaa palautetta. Hyvää ystävän päivää teillekin!

Kinuskiemo
12.2.2016 14:39

No heippa, sinä viehättävä Satu! 🙂 Lämmin tervehdys sinulle!
Pääsit yllättämään minut jälleen, nyt itsestäsi kertoessa. Taaskin huomaan nimittäin hämmästeleväni ikääsi, että olet niin nuori leipuri. Ja nimenomaan siinä mielessä, että osaat jo leipoa mitä tahansa. Ja erityisesti, että arvostat leipää ja liputat leivän leipomisen puolesta. Ja olet myös hyvän leivän taitava leipoja, joka jaat meille maukkaita reseptejä ja innostat niitä kokeilemaan. Tuon kaiken takana on tietenkin sinun ”pitkä” kokemuksesi. Kun kolmivuotiaana aloittaa mummon opissa, niin 17-vuotiaana pystyy hyvinkin perustamaan oman leipomon! 🙂 Ja leipomaan siellä kaikkea, mitä mieleen juolahtaa, monenlaista makeaa, mutta myös leipää.

Kiitos, että annat hyvän esimerkin meille, jotka olemme ehkä juuttuneet ajattelemaan, että leipä ostetaan aina kaupasta. Viestisi luullakseni on, ettei pidä jumiutua leipomaan vain makeaa suuhunpantavaa, vaan pullataikinan vierelle voi aivan hyvin laittaa nousemaan leipätaikinan. Kun sen tekee kerran, ja jos vielä toisen, niin siitä tulee pikku hiljaa tapa. Mikä on parempaa kuin vastaleivotun leivän tuoksu ja maku?

Sinulla on leipomossasi tarjolla herkkuja monipuolisesti. Sieltä löytyy maukkaiden leipien lisäksi mitä tahansa makeaa. Eikä sinun reseptiesi äärellä tarvitse turhautua valikoiman vähäisyyden vuoksi. Joka tilanteeseen löytyy enemmän kuin yksi hyvä resepti.

Onnea sinulle kaikessa, mihin ryhdyt, harrastuksissa, opinnoissa ja muuten elämässä!

Leivotaan täällä edelleen iloisella mielellä ja suurella sydämellä! 🙂
Hyvää Ystävänpäivää!

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
11.2.2016 20:50

Oikein mukava teksti!

Satu
11.2.2016 19:21

Kiitos mukavista sanoista TeBaZu!

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
10.2.2016 21:14

Hei Satu . Esittelysi oli mukavaa luettavaa ja oli kiva päästä näin tutustumaan sinun ajatuksiisi 🙂 olet kyllä oikea leipä spesialisti ja varmasi reseptisi menevät meillä kokeiluun . Liian vähän tulee nykyään tehtyä itse leipää mikä on harmi koska vasta leivottu leipä on ihan parasta 🙂
Onnea opiskeluihisi ja tuleviin leipomus projekteihin 🙂

Satu
10.2.2016 11:35

Kiitos soja! Suosittelen tosiaan tuota piirakkaa lämpimästi.

soja
Kinuskileipomo soja
9.2.2016 21:07

Hei Satu, kiva kuulla sinusta! Pitääkin alkaa tutkia noita sinun leipiä, minusta olisi ihanaa tehdä perheelle leipää, usein sitä vaan jää siihen tuttuun ja turvalliseen sämpylätaikinaan =). Ja tosi hyvältä näytti toi leipäjuusto-piirakkakin!

Satu
9.2.2016 15:50

Kiitos paljon Kinuskikissa ja Maris!

Kinuskikissa
9.2.2016 14:31

Mahtavaa, että olet mukana Kinuskiyhteisössä! Varsin ehtiväinen leipuri olet ja monet reseptisi ovat tartuttaneet intoa meihin kanssaleipojiin. Leivän lisäksi sinulta taittuu makeatkin herkut. Yksi resepti, joka on erityisesti painunut mieleeni on tämä upea vadelma-kinuskikääretorttu. Valoisaa leivontakevättä sinulle!

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa