Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy Nähty 2325 kertaa
 
16.08.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pohjoisten makujen piiras


Hillat ja leipäjuusto, mikä taivaallinen yhdistelmä! Kyseisistä raaka-aineista koostuvan leivonnaisen kehittely on ollut minulla ja pidempään mielessä. Reseptin kypsyessä päässäni olen ihastellut piperryksen ja Mariorvokin leipomoiden ihania kakkuja, joissa samaa makuparia on hyödynnetty. Tästä piirakasta tuli aivan ihanaa. Juuri sopivan makeaa ja hieman lämpimänä, itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa nautittuna se suorastaan suli suuhun. Kokeilin tässä käyttää murotaikinapohjaan ohrajauhoja. Taikinasta tuli hieman eri makuinen kuin tavallinen murotaikina, ohra antoi kivan makuvivahteen.

Ainekset:
Ohramurotaikina:
100g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

täyte:
200g leipäjuustoa
1,5- 2 dl lakkahilloa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri keskenään. Lisää jauhot ja lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (esim. Kinuskikissan irtoreunavuoka). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa leipäjuustosta piparkakkumuotilla esim. sydämen muotoisia paloja. Voit myös leikata juuston pieniksi kuutioiksi. Levitä pohjan päälle lakkahillo ja sen päälle juustot.

Vatkaa kulhossa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon jogurtti ja sokerit. Sekoita tasaiseksi ja kaada hillon ja leipäjuuston päälle vuokaan. Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.