Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Kääretortut,  Roosa nauha -tempaus,  Ystävänpäivä Nähty 22267 kertaa
 
10.10.2015
 
10 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Vaaleanpunainen vadelma-kinuskikääretorttu


Tämän resepti syntyi Roosa nauha- tempauksen innoittamana. Mielestäni leivonnaisessa on tärkeää, että ulkonäkö ja maku ovat sopusoinnussa keskenään, joten lähdin miettimään, minkä maun yhdistäisin vaaleanpunaiseen. Mauksi valikoitui vadelma ja sille makupariksi kinuski. Tätä kääretorttua leipoessani olin ihan varma, että sen kuva päätyy Tahmatassut- osioon, sen verran suuri kaaos oli nimittäin keittiössä leipomisen aikana. Jostain syystä toinen puoli kääretorttupohjaa oli tarttunut (voitelusta huolimatta)leivinpaperiin ja paperia irrottaessani pohjaan tuli ikävä repeämä. Harkitsin jo uuden pohjan tekemistä, mutta päätin kuitenkin yrittää ensin rikkinäisellä pohjalla. Minun silmääni tuo repeämä näkyy ärsyttävänä lommona kääretortun pinnassa, mutta maistelijat vakuuttivat, että lopputulos oli oikein kaunis. Itsehän sitä usein on aika kriittinen omia tekeleitään kohtaan…

Ainekset:

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2, 5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0, 5 tl ruususuolaa (tavallinenkin käy)
2 rkl öljyä
2 rkl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Täyte:
1 pussi (200 g) vadelmia
2 dl kermaa
1 prk valion maustettua rahkaa vanilja
1 Daim- patukka
n. 3/4 dl kinuskikastiketta

Koristeluun:
vaaleanpunaista ja vihreää sokerimassaa
sokerihelmiä

Vatkaa pohjan kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vaahtoon vuorotellen öljyn ja ranskankerman kanssa. Sekoita hyvin. Lisää pestyn sitruunan raastettukuori ja puristettu mehu taikinaan ja sekoita. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Aseta pöydälle keittiöpyyhe ja ripottele sen päälle tomusokeria. Laita kuuma kääretorttupohja pyyhkeelle ylösalaisin ja irrota leivinpaperi varovasti. Kääri kuuma pohja rullalle pyyhkeen sisään (tämän pitäisi varmistaa se, ettei pohja halkeile myöhemmin rullattaessa) ja anna jäähtyä.

Pohjan jäähtyessä valmista täyte. Kuumenna vadelmia, kunnes ne kiehuvat. Painele siivilän läpi, jotta siemenet jäävät siivilään, eivätkä joudu mukaan täytteeseen. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja vadelmasose. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle (säästä pieni osa) ja ripottele päälle rouhittua Daimia. Valuta kinuski kastiketta raidoiksi täytteen päälle. Rullaa varovasti kääretortuksi. Levitä loppu täyte kääretortun pinnalle tasaisesti sokerimassan tarttumapinnaksi

Kauli vaalean punainen sokerimassa ohueksi levyksi ja säästä siitä hieman koristeisiin. Nosta sokerimassalevy kääretortun päälle ja painele se tortun pintaan kiinni. Ota pienellä muotilla lopusta vaaleanpunaisesta massasta kukkia ja vihreästä massasta lehtimuotilla lehtiä. Koristele pinta sokerimassa kuvioilla ja sokerihelmillä.