16.01.2016   16 kommenttia Kategoria: Muffinssit,  Yhteistyöreseptit

Runebergin muffinssit


runebergin-muffinssit

Runebergin torttu tunnetaan lieriön mallisesta muodostaan, mutta Runebergin päivää (5.2.) voi juhlistaa myös muffinsseilla. Ne ovat helppotekoisia ja onnistuvat hyvin myös gluteenittomina. Oma Runebergin torttu -ohjeeni perustuu piparkakkujen käyttöön, mutta gluteenittomia pipareita ei kannata muffinsseja varten hankkia, vaan tuoda rakenne ja maku muuta kautta: mantelilastuista ja mausteista.

Kostutuksessa perinteisesti käytetyn punssin voi korvata sitruunamehulla, joka antaa leivoksille raikkautta. Kostutus sujuu näppärästi muffinssin päältä käsin. Se on suositeltavaa tehdä edellisenä päivänä, jotta kosteus ehtii imeytyä kunnolla. Gluteenittomassa taikinassa muffinssin pinta repeilee hieman enemmän, mikä edesauttaa kostukkeen imeytymistä. 🙂

Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä ja näet kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta.

Vinkki: Muffinssit ovat parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä, kun kosteus ja maut ovat ehtineet tasoittua. Tee myös lumihiutalekoristeet päivää aikaisemmin. Ne ovat herkkiä hajoamaan, joten tee koristeita reilusti tarvittavaa enemmän.

Runebergin torttu muffinssina

12 kappaletta

Taikina:
50 g Meira mantelilastuja
1 ¼ dl Meira mantelijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl Meira piparkakkumaustetta
1 ½ tl Meira kardemummaa
1 ½ tl Meira vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa

Kostutus:
1 ¼ dl vettä
1 ¼ rkl sokeria
2 ½ rkl punssia (tai mantelilikööriä tai sitruunamehua)

Tomusokerikuorrute:
¼ dl valkuaista
1 ¾ dl tomusokeria

Pinnalle:
150 g vadelmahilloa


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

runebergin-muffinssit-vaihe runebergin-muffinssit-vaihe-2

Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen kostuttamista.

runebergin-muffinssit-vaihe-3

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon punssi. Kostuta muffinssit imeyttämällä kostuketta muffinssin päältä pullasudin avulla.

Valmista lumihiutalekoristeet edellisenä päivänä. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella noin 4 minuutin ajan. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota lumihiutaleita leivinpaperin päälle. Säästä loput kuorrutteesta seuraavaan päivään. Sulje tyllan pää maalarinteipillä ja laita pussi jääkaappiin.

runebergin-muffinssit-vaihe-4

Kuorruta muffinssit vadelmahillolla lusikalla levittäen tai kertakäyttöisen pursotuspussin avulla pursottaen. Kallista muffinssia ja pursota tomusokerikuorrutteesta vadelmahillolle reunus. Halutessasi voit vaihtaa pursotuspussiin hieman isomman tyllan, jotta saat paksumpaa pursotusta.

runebergin-muffinssit-vaihe-5 runebergin-muffinssit-vaihe-6

Viimeistele koristelu laittamalla hillon päälle lumihiutalekoristeet.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat