Runebergin päivä (5.2.) siintää jo edessäpäin ja oli aika kaivaa esiin torttujen luottoresepti. Varsinaiseen klassikkoon palaan vielä myöhemmin, sillä tällä kertaa halusin pöytään leivosten sijaan kokonaisen kakun. Hyödynsin reseptissä Kinuskikissa taikoo -kirjassa julkaistua Runebergin kakku -reseptiä pienin muutoksin. Koristelusta tein kirjaa simppelimmän ja mieleeni oli jäänyt mariksen versio kakusta vuosi sitten. Marmeladi toimii täytteen päällä hienosti ja sen saa levitettyä tasaisesti. Näin kakku saa juuri oikeanlaisen säväyksen vadelmaisuutta, joka aidossa Runebergin tortussakin ensimmäisenä pistää silmään.

Reseptistä löytyy vaihtoehto myös liivatteettomalle likööritäytteelle. Likööriä tarvitaan tähän versioon huomattavasti enemmän (tämän uskominen vaati minulta useita koeleivontoja!), koska Agar agarin käyttämiseen liittyvä keittäminen miedontaa makua. Jos haluat tehdä sitruunaisen version, täyteresepti kannattaa kopioida suoraan liivatteettomasta tuorejuustokakusta.

Katso kakun valmistus nopeutettuna videona; myös Instagramissa Kinuskikissan profiilissa. Katso myös muita Runebergin päivään suunnittelemiani leivonnaisia sivulta Runebergin torttu ja sen modernit muunnelmat.