16.08.2012   18 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio

Ruissipsit poro- ja sienitäytteillä


Näitä porotäytteisiä ruissipsejä tarjoiltiin ystäväni synttärikekkereillä. Vinguin herkullisen ohjeen heti itselleni – ja siis teille. 😉 Koska omissa juhlissani oli myös kasvissyöjiä paikalla, tein toisen täytteen sienistä. Syön itse sieniä melko rajoittuneesti, mutta sienisalaatti on yksi niistä jutuista, joka uppoaa minuun. Kannattaa vain valita sienet tarkkaan ja käyttää nimenomaan metsäsieniä (esim. rouskuja) eikä sortua herkkusieniin, joita kaupan valikoimassa tuntui riittävän pilvin pimein eri valmistajilta. Joukosta löytyi vain yksi sienisalaattiin sopiva purkki, jonka sienet olivat kätevästi myös valmiiksi kuutioiksi pilkottuja (merkki oli Sauvon). Liemen suolaisuus voi vaihdella. Tässä parin tunnin liotus oli liikaa, joten lisäsin suolaa jäljestäpäin.

Vinkki: Täytteet ovat keskenään samannäköisiä, joten poro- ja sieniversiot kannattaa erottaa esimerkiksi erilaisilla päälle ripoteltavilla yrteillä.

Rukiiset poro- ja sienisalaatti-cocktail-palat

Ruispohjat:
(grillimaustettuja) ruissipsejä

Porotäyte (30 kpl):
50 g kylmäsavuporosiivuja
½ maustekurkkua
½ pientä punasipulia
½ dl rucolasilppua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria

Leikkaa porosiivut, maustekurkku ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua rucola. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita runsas teelusikallinen täytettä jokaisen ruissipsin päälle.


Sienitäyte (30 kpl):
½ prk (à 315 g, ilman lientä 160 g) metsäsienikuutioita
¼ pientä sipulia
50 g smetanaa
mustapippuria
(suolaa)

Liota sieniä vedessä pari tuntia. Valuta vesi pois. Hienonna sipuli. Yhdistä ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa suolaa. Laita runsas teelusikallinen täytettä jokaisen ruissipsin päälle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
7 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat