Tämäntapaisia pikkusuolaisia olen syönyt muutaman kerran siskoni järjestämillä kahvikutsuilla. Ne ovat vieneet kielen mennessään ja nyt tein sellaisia itsekin. Nämä maistuvat myös kylminä piknik-eväinä ja sopivat hyvin pakastettaviksi.
20 kpl
Pienet lohipiiraat
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
125 g voita tai margariinia
¼ dl vettä
Täyte:
150 g ruohosipulituorejuustoa
175 g kylmäsavulohisiivuja
sitruunamehua
valkopippuria
tilliä
Yhdistä jauhot keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikinaa alumiinisten tai silikonisten leivosvuokien pohjalle ja noin 1 cm matkalta reunoille.
Levitä taikinan päälle reilu lusikallinen tuorejuustoa.
Leikkaa lohesta sopivan kokoisia paloja ja jaa palat vuokiin. Purista päälle hieman sitruunamehua ja rouhi mausteeksi valkopippuria. Viimeistele silputulla tillillä.
Paista lohileivoksia 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Aivan mahtava resepti, nämä tekivät erittäin hyvin kauppansa synttäreilläni (http://www.lily.fi/blogit/hettinen/lohikakkuset) eli kiitos&kumarrus Kinuskikissa!
MOIJA:
Uskon, että onnistuu niinkin. Tuumasta toimeen! 🙂
voisiko nämä tehdä aivan tavallisissa muffinivuoissa? Siis sellaisissa teflon pintaisissa?
Ihana resepti!! 🙂 Oli pakko testata tätä reseptiä hieman muunneltuna. Jääkaapista löytyi (lämmin)savulohta ja yrttituorejuustoa. Leivokset ovat juuri uunissa.
Ihan äärimmäisen herkullinen resepti. Näitä tein siskon tytön rippijuhliin ja nyt ajattelin tehdä omille synttäreille myös. Itse ostin tuoretta ruohosipulia ja maustamattoman tuorejuuston ja lisäsin joukkoon myös sipulia. Valkopippurin korvasin mustapippurilla. Tillin laitoin vasta tuoreena päälle 🙂
Herkullinen resepti! Tein pakkaseen isomman tuplasatsin niin on sitten vierasvaraa. Yrttituorejuusto (viola) toimii myös mainiosti lohen kanssa.
Ai niin. Tuo reilu lusikallinen tuorejuustoa oli ilmeisesti reilu teelusikallinen. Reilu ruokalusikallinen olisi ollut liikaa ainakin minun vuokiini.
Testasin näitä viime viikonloppuna ja leivokset saivat suursuosion. Tein ne silikonimuffinsivuokaan, jonka kevyesti öljysin, että varmasti irtoavat. Nostelin ne parin haarukan avulla paistamisen jälkeen tarjoiluvuokaan ja hyvin kestivät hajoamatta sen nostamisen. Tarjosin ne vieraille lämmitettyinä, mutta tosi hyviä ne olivat kylminäkin. Näitähän voisi täyttää jollakin toisella tuorejuustolla, kinkkukuutioilla, tonnikalalla, kasvisvaihtoehdolla jne. Hyvä lisä juhlapöydän pikkusuolaiseksi. Kiitos taas kerran.
LISKONEITO:
Kiitos paljon, että vastasit. 🙂
JAZZ:
Luepa LiskoNeidon asiantunteva ja täydellinen vastaus.
Jazz…kokeileppa valuttaa maustamatonta soijajugurttia, sit maustat sen haluamallasi tavalla esim. yrteillä ja pursotat sen tuorejuuston tilalle. Soijajugurtti kestää kuumennusta, mutta sen voi pursottaa kylmänäkin valmiiksi paistettuihin ruiskuppeihin.On myös olemassa Tofutti-merkkistä soijatuorejuustoa joka sopisi myös noihin ja se on myös maidotonta ja se kestää kuumennuksen.Soijajugurttia voi myös käyttää munamaidon tapaan esim. piirakoissa, se nimittäin hyytyy ihan sellaisenaan, ilman munaa.
voi, hyviltä näyttävät! osaisitko sanoa voisiko tuota tuorejuustoa korvata jollain tai jättää pois että saisi tämän maidottomana?
Kokeilin näitä ja aivan ihania tuli! Unohdin kyllä valkopippurin, mutta se ei haittaa. Tillin laitoin vasta uunin jälkeen niin on nätimmän näköinen. Maistuu hyviltä lämpimäisinäkin! Kiitos ohjeesta!
Kiitos kommenteistanne! 🙂
harjoittelijamamma: saitkin jo vinkkejä, mutta muillekin samaa pähkiville tiedoksi, että edellisenä päivänä voi tehdä jääkaappiin valmiiksi. Minusta ei tarvitse lämmittää, nämä olivat tosi hyviä kylminäkin. Mutta makuasia tietenkin! En kyllä keksi syytä, miksi taikina jäi niin murumaiseksi. Tuon verran vettä siihen kyllä itse laitoin ja oli juuri sopivaa tuollaiseen paineltavaan käyttöön.
HARJOITTEIJAMAMMA:
Kyllä veden määrä on oikea. Murotaikinoihin, joissa rasva ja jauhot nypitään sekaisin, kuuluu vain tilkka vettä. Rasvan ja jauhot saat ehkä sekoitettua paremmin, jos paloittelet rasvan jauhojen joukkoon pienehköiksi kimpaleiksi. Silloin niiden yhteen nyppiminen onnistuu varmasti paremmin. Murumaisuus vähenee, kun vesitilkka on lisätty ja työstetty nopeasti joukkoon. 1/4 dl on n. 2 rkl. Jos nyt kolme rkl laitat, niin sekin on vielä ok. 🙂
Etukäteisvalmisteluja ajatellen LiskoNeito antoi sinulle hyviä vinkkejä.
Kysyisin tuosta veden määrästä taikinassa… tein ohjeen mukaan, niin taikina jäi aivan muruksi.. lisäsin vettä summassa, jotta sain käsiteltyä jotenkin.. kuuluuko taikinaan todella noin vähän vettä?
MANTEEL:
Tuosta vasemman puolen kategorialuettelosta löydät ”Muut makeat leivonnaiset”. Sen alla on kolmanneksi viimeisen makean ”jutun” otsikkona ”Konvehdit ja makeiset”. Avaa plussa sen edestä, niin saat luettelon Kinuskikissan makeisista. Makeaa jatkoa sinulle! 🙂
Onko täällä karkki-reseptejä?
Nämä vois toteuttaa myös niin, että vain taikinakuoren paistaisi ja juuri ennen tarjoilua pursottaisi tuorejuuston kuppiin ja koristelisi lohella ja tillillä.Kiireiselle voisi suositella rukiista valmistaikinaa 🙂
Ruiskupissa täytteenä toimisivat myös piparjuurituorejuusto + kylmäsavuporo.
haluisin kokeilla näitä lauantaisiin rippijuhliin.. kun leivon ne etukäteen tänäiltana, kannattaako pakastaa? Ja öö.. tyhmä kysymys varmaan, mutta lämmitetäänkö tarjolle pantaessa, vai maistuuko kylminä?