06.06.2012   19 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Rukiiset lohileivokset


Tämäntapaisia pikkusuolaisia olen syönyt muutaman kerran siskoni järjestämillä kahvikutsuilla. Ne ovat vieneet kielen mennessään ja nyt tein sellaisia itsekin. Nämä maistuvat myös kylminä piknik-eväinä ja sopivat hyvin pakastettaviksi.

20 kappaletta

Pienet lohipiiraat


Taikina:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
125 g voita tai margariinia
¼ dl vettä

Täyte:
150 g ruohosipulituorejuustoa
175 g kylmäsavulohisiivuja
sitruunamehua
valkopippuria
tilliä


Yhdistä jauhot keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele taikinaa alumiinisten tai silikonisten leivosvuokien pohjalle ja noin 1 cm matkalta reunoille.

Levitä taikinan päälle reilu lusikallinen tuorejuustoa.

Leikkaa lohesta sopivan kokoisia paloja ja jaa palat vuokiin. Purista päälle hieman sitruunamehua ja rouhi mausteeksi valkopippuria. Viimeistele silputulla tillillä.

Paista lohileivoksia 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Avainsanat:
Retkieväs

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat