09.10.2015   18 kommenttia Kategoria: Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Roosa kerroskakku


roosa kuplakakkuroosa kuplakakku 2

Tällä kakulla haluan tukea Roosa nauha -kampanjaa, jonka tiimoilta on Kinuskiyhteisössä käynnissä myös oma nimikkokisa. Roosa nauha tukee suomalaista syöpätutkimusta. Tarkempaa tietoa keräyksestä löydät tempauksen ohjesivulta. Suora linkki lahjoitussivulle on http://oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha/5-2858.

Vinkki: Ohjeet kerroskakun rakentamiseen löydät hääkakun ohjeesta. Huomaathan, että kakku pysyy varmimmin muodossaan sisälle piilotettavien tukien avulla. Jos et halua tehdä kerroskakkua, voit tehdä samoilla määrillä yhden ison kakun (5 munan taikina 25-senttisessä vuoassa).

Puolukka-kinuskikakku

Pohja:
2 ja 3 munan sokerikakkupohja

Kostutus:

2 - 2 ½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täytteet:
kinuskitäyte
puolukkatäyte

Kuorrutus:
700 g vaaleanpunaista sokerimassaa (puolet tummempaa, puolet vaaleampaa)

Koristelu:
pinkkiä sokerimassaa
sokerikuorrutetta
kuplakoristeet


Valmista sokerikakkupohjat erillisen ohjeen mukaan. Paista 3 munan kakku 20-senttisessä ja 2 munan kakku 15-senttisessä vuoassa. Huomaa, että pienemmän taikinan kanssa paistoaika on lyhyempi kuin perusohjeessa (noin 30-35 minuuttia).

Minä leikkasin pienemmän kakun reunoista osan pois, jotta siitä tuli vielä hieman pienempi. Näin sain selkeän "portaan" kerroskakkuun. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan.

Sekoita kostukemaidon joukkoon vaniljasokeri. Tee täytteet erillisten ohjeiden mukaan.

roosa-kuplakakku-vaihe roosa-kuplakakku-vaihe-2

Kokoa isompi kakku suoraan kakkulautaselle. Kokoa pienempi kakku leikkuulaudan tai kakkutuen päälle. Ilman tukea pienemmän kakun alin pohjalevy kannattaa kostuttaa hyvin maltillisesti, jotta kakku on helpommin nosteltavissa.

Kostuta alin pohjalevy vaniljamaidolla. Levitä päälle puolukkatäyte. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä kinuskitäyte. Nosta kanneksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Jos täytettä jää hieman yli, levitä sitä kakkujen pinnalle tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Muussa tapauksessa sokerimassan alle kannattaa levittää esimerkiksi kerros kermavaahtoa.

roosa-kuplakakku-vaihe-3 roosa-kuplakakku-vaihe-4

Anna kakkujen jähmettyä jääkaapissa mielellään muutama tunti.

Kuorruta kakut marmoroidulla sokerimassalla. Katso tarkempi kuorrutusohje kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen. Kuorruta ensin isompi kakku ja hyödynnä yli jäävä massa toisen kakun kuorruttamisessa. Säästä loput massasta reunakoristeeseen.

roosa-kuplakakku-vaihe-5 roosa-kuplakakku-vaihe-6

Nosta pikkukakku leveän lastan avulla isomman kakun päälle.

roosa-kuplakakku-vaihe-7 roosa-kuplakakku-vaihe-8

Peitä kakkujen liitoskohta sokerimassasta tehdyllä koristenauhalla. Halutessasi voit hyödyntää kuorrutteesta jääneen massan ja värjätä sen pinkiksi pastavärillä. Kauli massa ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla ja leikkaa kuvionauhaa reunamuotin avulla. Kiinnitä nauha kakkuun sokerikuorrutteella. Tee myös rusetti samasta nauhasta.

roosa-kuplakakku-vaihe-9

Kiinnitä sokerikuorrutteen avulla kakun reunoille ja päälle kuplakoristeita.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat