29.09.2011   33 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Ristiäiskakku kummitytölle


ristiaiskakku1ristiaiskakku2ristiaiskakku3ristiaiskakku4ristiaiskakku5ristiaiskakku6ristiaiskakku7

Ihanampaa tehtävää ei voi kakkuharrastaja saada kuin ristiäiskakun leipominen oman kummitytön kastejuhlaan. Tätä ikimuistoista tilaisuutta vietettiin äskettäin ja kakku on siis omistettu suloiselle pikku-Emmille. Sitten kun olet Emmi vähän isompi, niin leivotaan monet kakut yhdessä, eikös juu? 🙂

Hain kakun kuorruttamisessa perinteisyyttä; suklaata päälle ja kermaa reunoille. Näyttävän pinnan aikaansaamiseen ei välttämättä tarvita marsipaania tai muuta kaulittavaa kuorrutetta, vaikka niissäkin on nykyään todella herkullisia makuvaihtoehtoja. Tummaa suklaapintaa vasten koristeet pääsivät kuitenkin kauniisti esiin. Ja koska koristeita oli paljon kakun päällä, makean sokerimassan keskittäminen yksinomaan niihin oli paikallaan.

Usein kysellään, mitä koristeille tehdään, kun kakkua aletaan syödä. Syödäänkö koristeetkin? No, se on makuasia ja jokainen vieras toimikoon haluamallaan tavalla. Minusta koristeiden ensisijainen tarkoitus on luoda kakkuun juhlaan ja hetkeen sopivaa, ainutkertaista tunnelmaa. Kenties tarjota pienimuotoinen elämys juhlaväelle. Jos koristeita on paljon, voi kakkulautasen vierelle varata astian niitä varten. Näin tehtiin tämänkin kakun kohdalla. Lautaselta sitten etenkin pikkuvieraat kävivät nappaamassa omia maistiaisiaan.

Koristeisiin käytin FunCakes-merkkistä, vaniljan makuista sokerimassaa, joka oli itselleni uusi tuttavuus. Minusta tämä muistutti hyvin paljon "makumassoja", kuten vaahtokarkki- tai banaanimassaa. Eli aivan järkyttävän ihanan makuista! Sitä saa lukuisissa eri väreissä ja se sopii niin koristeisiin kuin kakun kuorruttamiseen. Iso peukku täältä hyvälle tuotteelle! (Päivitys 2.8.2016: Kinuskikissan Toivepuodista saa valmiiksi vaaleanpunaisen sävyistä, herkullista Kinuskikissan vaniljamassaa.)

Maraboun makusuklaat ovat mainioita täytteissä. Täytteen tekeminen on todella vaivatonta ja varsinkin krokantti toimii hyvin, sillä se säilyy sattumina sulattamisesta huolimatta. Makeaa, suklaisaa ja sopivasti vähän "ekstraa".

Mehevä minttusuklaatäytekakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl Frezza Chokomint -juomaa

Täyte:

4 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä (tai vispikermaa)
300 g Maraboun minttukrokanttisuklaata

Kuorrutus:

Suklaakuorrutus maitosuklaasta

Reunoille:

4 dl Flora Vispiä
2 tl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
pinkkiä pastaväriä

Koristeet:
pinkkiä ja valkoista FunCakes-sokerimassaa tai Kinuskikissan vaaleanpunaista vaniljamassaa
nalle-koriste
tummaa kaakaojauhetta
valkosuklaata


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Vaahdota kevytvispi. Paloittele minttukrokanttisuklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Vatkaa vaahdon joukkoon.

Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä loppu täyte. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin, jotta täytekerrokset jähmettyvät.

Kuorruta kakun päällinen maitosuklaakuorrutteella (kts. erillinen ohje). Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa ennen reunojen pursottamista.

Jaa Flora Vispi kahteen kulhoon. Laita kumpaankin teelusikallinen sokeria. Värjää pastavärillä toinen vispi tummanpinkiksi ja jätä toinen sävyltään vaaleammaksi (tässä kakussa pursotuksissa toistuu suunnilleen samat sävyt kuin koristeissa). Vatkaa vispit vaahdoksi. Sihtaa kumpaankin vaahtoon vatkaamisen lomassa ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta.

Täytä pursotuspussi toisella vaahdolla. Laita tyllaksi iso tähtitylla. Pursota nauhoja kakun reunoille alhaalta ylös suuntautuvalla liikkeellä siten, että väliin jää raot toiselle värille. Tyhjennä pussi ja täytä toisella värillä ja täytä välit samalla tekniikalla.

Koristeiden on hyvä antaa kuivahtaa, joten ne kannattaa tehdä edellispäivänä valmiiksi - tai jo viikkoja etukäteen, sillä koristeet säilyvät pitkään (joskin samalla myös kovettuvat enemmän).

Sekoita pinkkiä ja valkoista sokerimassaa keskenään, jotta saat sävystä vaaleanpunaisen. Pyörittele massasta tasainen pallo.

Kääntele palloa pöytää vasten yksi puoli kerrallaan, jotta kuution sivut alkavat vähitellen muotoutua. Niitä voi terävöittää veitsen sivulla kevyesti painellen. Anna palikan kovettua.

Värjää sokerimassa (tai marsipaani) ruskeaksi kaakaojauheella. Kauli ohueksi levyksi ja ota muoteilla kirjaimia. Paina kirjaimet palikan sivuille. Liimana voi tarvittaessa käyttää sokerikuorrutetta.

Pyörittele sokerimassasta alustaa vasten pitkä pötkö ja kiepsauta siitä pieni rusetti. Aseta rusetti pystyasentoon kuivumaan. Rusetin nauhoja varten kannattaa säästää osa sokerimassasta valmiin kakun pinnalle kieritettäväksi. Nauhan tarkoituksena on paitsi koristaa myös sitoa eri elementit yhteen.

Muotoile massasta pyöreä pallo sekä toisesta päästä kapeneva pitkä pötkö. Paina nämä littanaksi alustaa vasten.

Pursota kakun päälle kukan terälehtiä muistuttava kuvio sulasta valkosuklaasta. Laita keskelle helistimen pyöreä osa ja litteä osa varreksi. Viimeistele valkosuklaapursotuksella ja ruskeasta massasta muotoillulla lapsen nimen alkukirjaimella.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat