16.10.2010   32 kommenttia Kategoria: Syksy,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suvin suklainen 50-vuotiskakku


suvin kakku2suvin kakku1suvin kakku3suvin kakku4

Vinkki: isolle kakulle on hankalaa löytää tarjoilulautasta. Tarjoilualustana voi käyttää isoa tarjotinta tai alumiinifoliolla päällystettyä kovaa pahvia tai uunipeltiä. Kakkua ei tarvitse suojata jääkaapissa kuvulla.

Hedelmä-suklaakakku

Pohja:
3 levykakkupohjaa

Kostutus:
6 dl hedelmämehua (säilykehedelmien lientä ja tuorepuristettua appelsiinimehua)

Täytteet:
heldelmätäyte 1 ½-kertaisena (persikoita ja mangoa)
suklaatäyte 1 ½-kertaisena tummasta suklaasta

Kuorrutus:
1 ½-kertainen annos sokerikreemiä kaakaoversiona
2 annosta suklaamassaa (valko- ja maitosuklaasta) tai 750 g valmista suklaakuorrutetta (valko- ja maitosuklaa)

Reunat:

2 prk (á 400 g) sikari/kierrevohveleita

Pursotukset:
2 ½ dl Flora Vispiä
2 tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
oranssia pastaväriä

Koristeet:
appelsiininmakuisia koristerakeita
Révillonin mandariini-suklaatikkuja (Stockmannilta) tai muita suklaatikkuja
valkoista marsipaania
oranssia ja vihreää pastaväriä


Valmista levykakkupohjat ja täytteet erillisten ohjeiden mukaan. Sekoita kostuke maidosta ja vaniljasokerista. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilualustalle. Kostuta ja levitä päälle hedelmätäyte. Nosta seuraava pohja, kostuta ja levitä suklaatäyte. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohja ja kostuta. Mikäli jompaa kumpaa täytettä jää yli, sillä kannattaa tasoittaa lopuksi kakun reunat.

Valmista sokerikreemi erillisen ohjeen mukaan. Korvaa osa tomusokerista kaakaojauheella. Levitä sokerikreemiä kakun päällisosaan. Säästä osa kreemistä vohveleiden kiinnittämistä varten.

Kuorruta kakun päällinen suklaakuorrutteella. Voit sekoittaa kahta eriväristä kuorrutetta toisiinsa marmorointiohjeen mukaan. Kauli marmoroidusta kuorrutteesta reilusti kakun päällisen kokoinen levy. Nosta kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Kuorruttamisen ja marmoroinnin voi tehdä myös esimerkiksi sokerimassasta tai marsipaanista.

Leikkaa sikarivohveleita lyhyemmiksi, suunnilleen kakun korkuisiksi paloiksi. Levitä kakun reunoille kreemiä ja kiinnitä vohvelit siihen.

Sekoita Flora Vispiin sokeri. Siivilöi vaahdotuksen lomassa joukkoon vaniljakreemijauhe. Värjää pastavärillä oranssiksi. Pursota päällisen reunoille röyhelöpursotusta (kts. pursotusmalleista kohta "röyhelöpursotus lehtityllalla").

Viimeistele koristelu teeman mukaan. Tämä kakku oli lahja 50-vuotta täyttävälle kummitädilleni. Värjäsin valkoista marsipaania oranssiksi ja pyörittelin siitä pitkää ohutta nauhaa, josta muotoilin nimen ja numerot. Lehdet tein ruusunlehtimuotilla vihreäksi värjätystä marsipaanista. Kulmiin ripottelin koristerakeita ja asettelin ristiin suklaatankoja. Kiedoin vohvelireunuksen ympärille silkkinauhan tuomaan ripauksen lisää juhlavuutta ja symboloimaan kakkua lahjapakettinani. Täti sai "avata lahjan" ottaessaan ensimmäisen palan.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
14 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit