13.06.2019   4 kommenttia Kategoria: Kääretortut,  Kesä,  Kevät
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Raparperikääretorttu


Pitsikuvioisen kääretortun leipominen aloitetaan kaivamalla liinakaapin kätköistä upeimmat pitsit! Herkän romanttisesta koristelusta huokuu mummolan tunnelma, joka syntyy yhteispelillä vaniljamassan kanssa. Itselläni on ollut onni periä pitsejä Pohjanmaan mummoltani, mutta myös kirpputoreilta voi tehdä hyviä löytöjä.

Kääretorttu itsessään on kuin ”helpotettu täytekakku” ja siksi kiva kesäleivonnainen. Raparperi-valkosuklaatäyte on ihanan kesäinen valinta. Voit soveltaa käärikseen lähes mitä tahansa Täytteet-kategorian reseptiä. Yhteen täyteväliin mitoitettuna ne ovat juuri sopivia kääretortun sisälle.

Raparperirulla

  • Tumma kääretorttupohja:
  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 ½ rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Raparperi-valkosuklaatäyte:
  • 300 g raparperia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vispikermaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. ¾ dl vaniljakreemijauhetta
  • Kuorrutus:
  • ½ dl kuohu- tai vispikermaa
  • n. 300 g Kinuskikissan ruohonvihreää vaniljamassaa
  • tomusokeria


  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi varovasti käännellen munavaahdon joukkoon. Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn heti lämpimänä rullalle ja annat jäähtyä liinalla peitettynä.
  • Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin viilentymään.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Yhdistä tuorejuusto, suklaasula ja rapaperihilloke (tässä järjestyksessä) keskenään ja lisää sitten kermavaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes vaahto on sopivan jämäkkää.
  • Avaa rullalle kääritty torttupohja ja levitä päälle täyte. Kääri uudestaan rullalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Tasoita kääretortun päädyt veitsellä leikkaamalla.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä vaahtoa ohut kerros tortun päälle tarttumapinnaksi kuorrutteelle.
  • Kauli vaniljamassa levyksi. Huomioi, että levy ohentuu vielä hieman pitsin kohdalta. Aseta levyn päälle pitsiliina. Upota liina massaan kaulimella painellen. Käytä kaulinta ennen kaikkea paineluun, jotta liina ei veny ja liiku kaulimisen aikana. Irrota pitsi. Siivilöi päälle reilusti tomusokeria. Putsaa ylimääräinen tomusokeri pinnasta kädellä pyyhkimällä siten, että se jää vain kuvio-osiin.
  • Mittaa kääretortun pituus ja tasaa levyn sivut siten, että siitä tulee oikean kokoinen. Nosta levy kääretortun päälle. Painele tortun ympärille ja leikkaa ylimääräinen massa alareunasta.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
19 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat