Valkosuklaalla kesytetty raparperi antaa ihanan maun kakun täytteeseen. Tällä reseptillä saat täytteen täytekakun (halkaisija 24-26 cm) kahteen väliin. Voit tehdä ohjeen myös puolikkaana (kuvassa) ja käyttää sen kääretortun täytteenä.
5.6.2019
Yhdistä makea raparperitäyte raikkaisiin mansikoihin pilkkomalla niitä täytteen alle.
Leikkaa raparperit paloiksi.
Laita kattilaan yhdessä sokerin kanssa.
Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin viilentymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W).
Yhdistä tuorejuusto, suklaasula ja rapaperihilloke (tässä järjestyksessä) keskenään ja lisää sitten kermavaahdon joukkoon.
Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes vaahto on sopivan jämäkkää ja pysyy levitettäessä hyvin kakkupohjan päällä.
Oonah: Kyllä onnistuu!! 🙂
Koostumuksesta ei kannata kantaa huolta, onnistut varmasti!!
Onnistuisiko tuorejuuston vaihtaminen maustamattomaan rahkaan? Vaikuttaako se kovasti koostumukseen, kun tuo valkosuklaa kuitenkin hyydyttää…
Reetta: kiva kuulla! 😊👍
Aivan törkeen hyvää! 🤩
Ja tuo vadelma-mascarbonehan löytyy sinulta suoraan 👏❤
Kiitos molemmille! Nyt tuli toive kakun tilaajalta vadelma-mascarpone täytteestä… sovellan ohjeitasi siihen 🙂 Kiitos ihanista ohjeista! Olen jo vuosia tehnyt ohjeillasi kakkuja itselle ja ystäville ❤ Kaikkia kehuttu ja aina olen kertonut mistä ohje 🙂 Jatka ihanaa työtä ❤👌🎂
pikinnunen: mari-johannan kanssa teittekin jo hyvän suunnitelman. Tulin vielä ajatelleeksi, että oletkohan huomannut tutkia Täytteet-kategoriaa? Sieltä löytyy useampiakin vadelma- ja mustikkatäytteitä. Halutessasi voisit saada sieltä suoraan mieleisesi täytteen:
https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/?cat=/reseptit/kakun-osat/taytteet
https://www.kinuskikissa.fi/vadelmatayte/
https://www.kinuskikissa.fi/vadelma-vaniljatayte/
https://www.kinuskikissa.fi/kinuski-vadelmatayte/
https://www.kinuskikissa.fi/mustikka-vaniljatayte/
Kun loppu kesällä ja syksyn aikana erilaiset marjat ja hedelmät kypsyvät, täytteet-kategoriasta kannattaa käydä tekemässä kivoja reseptilöytöjä! 😊
pikinnunen: Voit varmasti vaihtaa raparperin marjoihin.
Toki siinä tapauksessa maistelisin sokerin määrää matkan varrella ja vähentäisin reippaasti tai jättäisin jopa pois kokonaan.
Raparperit tarvitsevat tuon 3dl mutta voi hyvin olla että marjojen kanssa valkosuklaasta tuleva makeus riittää mainiosti.
Moi! Voisiko tätä soveltaa vaihtamalla raparperin esim. Mustikoihin tai vadelmaan? Muuttuuko mikään muu kuin maku? 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Pakkasesta raparperipaloja 600g sulatin kattilassa. Kaadoin nestettä pois n. 2,5 dl. Sitten lisäsin sokerin kattilaan ja lopuksi pienen suurusteen, 1 rkl vain perunajauhoja vesitilkkaan sekoitettuna. Saosti sopivasti.
Sitten ohjeen mukaan tein. Pohjien paistaminen epäonnistui ensin, joten paistoin toisen pohjan ja hups! tulikin korkea kakku 😀 Pinnalla on 1 prk Valion kinuskikreemi, vadelmat ja sekaisin vatkattuna Valion kinuskikermaa ja kuohukermaa, vahvistettuna vaniljakreemijauheella (2 tl).
Raparperiliemeen lisäsin hiukan sokeria ja kostutin sillä pohjat.
Tämmönen tappaus tällä kertaa 😀