Kuviollinen kääretorttutaikina jatkaa trendiä, jossa leivonnaisen koristeellisuus syntyy taikinasta aikaansaaduilla efekteillä. Esimerkkeinä leopardikakku, sateenkaarikeksit, piilokuviokakku tai seeprakakku. Tämä kuviorullan tekniikka on huippu, koska kuvio-osasta voi tehdä mitä mieleen juolahtaa: kiemuroita, renkaita, täpliä, leopardikuosia, raitoja, kirjoitusta… Keinotekoisia värejä ei välttämättä tarvita, vaan värin voi luoda korvaamalla osan vehnäjauhoista kaakaojauheella.

Itse lähdin tämän reseptin laadintaan pelkkien hatarien mielikuvien varassa. Voitonvarmana kuvittelin arvaavani, miten kuviorulla loihditaan. Vaan ei, ensinnäkään tavallinen kääretorttutaikina ei tähän sovellu, jouduin toteamaan, sillä taikinaan tarvitaan rasvaa. Toisekseen olennainen jippo on kuvioiden pakastaminen leivinpaperille pursottamisen jälkeen (ei esipaisto, kuten ensin otaksuin). Pakastamisen ansiosta päälle tuleva taikina ei sotke kuviota ja näin myös kuvio-osien kypsyminen hidastuu. Muutamat rullat menivät pilalle siinä vaiheessa, kun kuivahtaneet kuviot tippuivat paikoiltaan levyä rullattaessa.

Useamman harha-askeleen jälkeen painelin Googleen ja poimin vinkkejä tästä englanninkielisestä cake roll -ohjeesta. Siitä eteenpäin homma luisti hyvinkin näppärästi. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin laittamaan pelti pakastimeen ennen kuvioiden päälle tulevaa toista taikinaa. Sittemmin olen testannut, että jääkaappikin käy. Tärkeintä on varmistaa, että kuviot ovat jähmettyneet, jolloin toinen taikina ei sotke niitä.

Sydämillä koristeltu rakkausrulla sopii ihanasti ystävänpäivään! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.