10.08.2013   76 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Muut juhlapöydän kakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Seeprakakku


seeprakakku_valmis

Tiikerikakku on meille kaikille tuttu, mutta kuka on maistanut seeprakakkua? Raidat syntyvät, kun tummaa ja vaaleaa taikinaa valutetaan vuokaan vuorotellen. Löysin idean ulkomaiselta saitilta, mutta jouduin testaamaan useita muunnelmia, kunnes sain taikinan koostumuksen sellaiseksi, että raidat säilyvät paiston ajan. Kuorrutetta voi käyttää täytekakuissakin! Kakku on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä heinäkuun numerossa.

Vinkit:

  • Jos haluat kakkupohjaan paksummat ja harvemmat raidat, lisää taikinaa enemmän kerralla.
  • Voit käyttää myös pesunkestävää pursotuspussia ja tyllaa. Näin saat annosteltua suklaasulaa helpommin. Kertakäyttöpussiin kannattaa jättää hieman tyhjää, jotta suklaa ei valu ulos liian kovalla vauhdilla.


Taikina:

4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kädenlämpöistä maitoa
2 ½ dl öljyä
2 rkl kaakaojauhetta

Seeprakuorrutus:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
70 g valkosuklaata


Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Sekoita hitaasti vatkaten munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.

seeprakakku

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa noin puoli desilitraa kerrallaan. Älä jää odottamaan taikinan leviämistä, vaan kaada päälle samantien seuraava annos. Jatka näin taukoja pitämättä, kunnes kaikki taikina on käytetty.

seeprakakku_vaihe seeprakakku-2
seeprakakku-3 seeprakakku-4

Paista kakkupohjaa 180 asteessa keskitasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. Nosta kakku tarjoilulautaselle paistopinta ylöspäin.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Mittaa kerma kattilaan. Lämmitä kerma liedellä, mutta älä kuumenna kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman joukkoon. Voit laittaa kattilan hetkeksi takaisin liedelle miedolle lämmölle. Sekoittele, kunnes kuorrute on tasaista. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle. Voit antaa kuorrutteen valua myös hieman reunoille.

seeprakakku-5

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Kaada suklaasula kertakäyttöiseen pursotuspussiin. Leikkaa päähän noin puolen sentin kokoinen aukko. Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota seepraraitoja suklaakuorrutteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

seeprakakku-2-2

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
117 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100
valio-tammikuu