31.03.2014   51 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Kevät,  Muut juhlapöydän kakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Piilokuviokakku


piilokuviokakku-2

Innostuin tästä tekniikasta nähtyäni kuvia ulkomaisilla nettisaiteilla. Hämmästystä seurasi halu kokeilla tätä itsekin. Perhosen saaminen kakun sisään voi tuntua taikuudelta, mutta loppujen lopuksi kyse on raa’an taikinan ja kertaalleen paistetun kuvio-osan yhdistelmästä. Tumman osan tilalla voi käyttää myös elintarvikevärillä värjättyä vaaleaa taikinaa. Olen tehnyt piilokuviokakkua esimerkiksi punaisella sydämellä – erittäin näyttävä sekin. Joulun aikaan sisään voisi piilottaa vaikka tähtiä.

Vinkit:

  • Tässä käytetty perhosmuotti on leveydeltään 5 cm siipien kauimmaisista kärjistä mitattuna. Jos muotti on suurempi, tee enemmän perustaikinaa ja käytä isompaa vuokaa.
  • Muotoile vuoan pohjalle levitettävä taikina niin, ettei taikinan ja kuvioiden väliin jää ilmataskua.
  • Voit tehdä kuorrutteen myös maito- tai valkosuklaasta. Laita niitä 40 g enemmän, sillä ne jähmettävät kuorrutetta tummaa suklaata heikommin.

Suklainen sitruunakakku


Perustaikina:

225 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl kevytkermaa

Tumma taikina:
1/3 perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta

Vaalea taikina:
2/3 perustaikinasta
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua

Kuorrute:

35 g voita
120 g tummaa suklaata


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen kevytkerman kanssa.

piilokuviokakku-vaihe

Erota taikinasta kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauhe. Levitä pellille leivinpaperin päälle 1 cm:n paksuiseksi levyksi.

piilokuviokakku-vaihe-2

Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä.

Viimeistele tumman taikinan kypsyessä vaalea taikina. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu taikinaan.

piilokuviokakku-vaihe-3

Voitele ja korppujauhota leipävuoka (tilavuus 1,5 litraa). Levitä pohjalle 1 cm vaaleaa taikinaa. Ota tummasta kakkupohjasta muotilla kuvioita. Laita kuviot vuokaan tiiviiksi jonoksi. Huomio suunta: kumottaessa kuvio kääntyy toisinpäin.

piilokuviokakku-vaihe-4

Täytä vuoka vaalealla taikinalla lusikoimalla sitä vuorotellen keskiosan molemmille puolille. Levitä loput taikinasta kuvioiden päälle.

piilokuviokakku-vaihe-5

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa lieden päällä miedoimmalla lämmöllä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa.

piilokuviokakku-vaihe-6

Ohje on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehden maaliskuun numerossa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
67 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100