28.06.2017   3 kommenttia

puurisNimimerkki:

puuris

Kuka olet?

Olen 32-vuotias graafikko ja asustan Tampereella mieheni, pienen vauvan ja kahden kissan kanssa.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Leivoin jo pienenä äitini ja sisarusteni kanssa perusjuttuja, kuten korvapuusteja, pullaa ja pipareita. Innostuin leipomisesta uudestaan 25-vuotiaana, kun tein omille syntymäpäivilleni kakun ja jostain syystä innostuin laittamaan koristeeksi muuta kuin perinteisiä mansikoita ja tölkkipersikkaa. Koristelu oli kivaa ja kakku sai paljon kehuja (vaikka näin jälkikäteen ajateltuna jälki oli aika vaatimatonta… 🙂 ). Siitä innostus sitten lähti koristelu edellä, mutta myöhemmin levisi myös leivontaan yleisesti.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon itselleni gluteenitonta sämpylää noin kerran viikossa. Itse leipomalla pääsee halvemmalla ja säästää rahaa (usein lopputulos on myös herkullisempi)! Lisäksi tunnun olevan suvun luottoleipuri, sillä teen kakut synttäreille, valmistujaisiin ja häihin.

Innostun usein uusista resepteistä, joissa on kaunis ja erikoinen koristelu. Kinuskissan sivuston lisäksi etsin ideoita usein Pinterestistä.

Suosikkiraaka-aineesi?

Tällä hetkellä olen innostunut vadelman ja suklaan ihanasta liitosta.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Ehdottomasti koristelu. Yritän lähes joka kerta leipoessani kakkuja kokeilla jotain uutta ja erilaista, jotain mitä en ole aiemmin tehnyt.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Mieleen ei juuri nyt tule mieleen mitään tiettyä muistoa, mutta muistan kuinka lapsena oli hauskaa keksiä mitä erikoisempia hahmoja ja muotoja niin pulla- kuin piparkakkutaikinastakin. Toivottavasti oma lapseni innostuu leipomaan kanssani sitten vähän vanhempana.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Kun olin lapsi, isovanhempani asuivat toisella puolella Suomea ja kävimme sukuloimassa heidän luonaan kerran kesässä. Äidin puolen mummolassa oli aina tarjolla mummon leipomaa kuivakakkua, joka oli muistaakseni nimeltään hopeakakku. Enollani oli keliakia, joten kakku oli gluteeniton ja se suorastaan suli suussa! Valitettavasti mummoni on jo edesmennyt enkä voi enää kysyä häneltä gluteenittoman suussasulavan hopeakakun reseptiä.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Paras ystäväni oli pyytänyt minua tekemään häihinsä kakun. Olin jo etukäteen askarrellut kakun päälle koristeen, joten en ollut paljoakaan suunnittellut kakun muuta koristelua. Kun koristeluvaihe koitti ja kiire pukkasi päälle, tuli mieleeni värjätä päälle tuleva kermavaahto soseutetulla mustikalla. Väristä tulikin oikein ihanan lila, joka sopi hienosti valmiin koristeen kanssa. Nostimme kakut jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Jääkaapissa ollessaan kakun väri kuitenkin muuttui… ja juhlapöydässä oli tarjolla vaaleansinertävää laikukasta kakkua, jossa oli pieniä tummia laikkuja ja pisteitä siellä täällä. Kakku näytti minusta siltä kuin se olisi ollut päältä homeessa. Hääpari vakuutti kakun olevan kaunis, mutta itse olin maani myynyt. Kun juhlavieraat tulivat yksi toisensa jälkeen kehumaan minulle kakun makua ja koostumusta, oloni muuttui paremmaksi. Moni sanoi, ettei oikein tykkää täytekakusta, mutta tätä piti hakea lisää. Oli muuten Kinuskikissan resepti. 😉

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Haluaisin oppia tekemään macaroneja. Olen yrittänyt niitä monesti, mutta aina ne epäonnistuvat. Macaronit ovat niin kauniita ja värikkäitä, ne olisivat ihania tarjottavia, joita voisi muokata aina juhlien väriteeman mukaan.

Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Itseilmaisu

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Tällä hetkellä minulla ei ole kehittämisideoita eikä oikein toiveitakaan. Sivuilta löytyy nykyään niin hienosti myös gluteenittomia ohjeita tai vinkkejä siitä, miten ohjeen saa muokattua gluteenittomaksi.

Liinukka kysyi sinulta: Mikä on suosikkileivontakirjasi, jos sinulla on sellaista?

Ehdottomasti Kinuskikissa leipoo: Tervetuloa juhliin! Sain sen mieheltäni lahjaksi ja se taitaa olla ainoa leivontakirja, jonka omistan. Nykyään se taitaa lähinnä kerätä pölyä kirjahyllyssä, koska muistan suurimman osan tarpeellisista resepteistä ulkoa. 🙂

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Onko sinulla vinkkiä tai neuvoa meille muille leipureille, jonka itse jouduit opettelemaan kantapään kautta?