22.03.2017   5 kommenttia

Liinukka


Nimimerkki:

liinukka

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo liinukka

Kuka olet?

Olen 37-vuotias viittä vaille valmis leipuri-kondiittori Etelä-Suomesta. Harrastan musiikkia, teatteria ja show-tanssia. Tykkään myös lukemisesta ja kirjoitan blogia.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Olen asunut Ranskassa parikymppisenä, missä ruoanlaiton ja leivonnan arvostus on viety huippuunsa. Luulen, että innostukseni on perua siltä ajalta.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon joskus kolmekin kertaa viikossa, toisinaan taas saattaa mennä kuukausi etten leivo mitään. Innostus saattaa lähteä vaikka jostain uudesta tuotteesta, jonka näen kaupassa. Olen myös pienestä asti tutkinut ahkerasti leivontakirjallisuutta, mistä voi myös saada inspiraation. Tykkään paljon matkustelusta ja leipomossani onkin paljon reseptejä, joihin olen saanut inspiraation matkoilla.

Suosikkiraaka-aineesi?

Tykkään sitrushedelmistä, manteleista ja pähkinöistä, esimerkiksi kookospähkinästä.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Tykkään tehdä juustokakkuja.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Yläasteikäisenä yritin tehdä sokerikakkupohjaa, mutta unohdin taikinasta vehnäjauhot. Lopputulos muistutti makeaa pannukakkua. Nyt se jo naurattaa, vaikka silloin se ei ollutkaan hauskaa.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Tykkään suomalaisista klassikoista, kuten mokkapaloista, mutta myös monista eksoottisemmista leivonnaisista. Ystäväni opetti minua kerran tekemään baklavaa. Se oli myös hyvää.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Olin vaihto-oppilaana Japanissa ja minut oli kutsuttu juhliin. Päätimme kaverini kanssa valmistaa sinne ranskalaisen suklaakakun. Valitettavasti vuoka, johon teimme kakun, oli muovia ja suli uunissa, jolloin koko kakusta tuli syömäkelvotonta.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Täytekakkujen koristelussa en ole vielä niin hyvä kuin haluaisin olla.

Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Henkireikä

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Kinuskiyhteisö on jo nyt toimiva kokonaisuus. Olen joskus miettinyt, että olisi kiva tavata muita leipureita.

Nallakarhu kysyi sinulta: Jos saisit leipoa ihan kenelle tahansa henkilölle maailmassa, ihan mitä tahansa, niin kenelle leipoisit ja mitä?

Leivon mielelläni ulkomaalaisille ystävilleni jotain suomalaista.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Mikä on suosikkileivontakirjasi, jos sinulla on sellaista?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Portugalilainen appelsiinikakku oli ensimmäinen leivonnainen, jonka reseptin julkaisin leipomossani. Olin valtavan hämmästynyt, kun se keräsi kymmeniä tuhansia käyntejä muutamassa päivässä.