Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Syntymäpäivät Nähty 2914 kertaa
 
08.10.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Pumpulinen pilvikakku (gluteeniton)


Viime viikolla pomoni alkoi puhua minulle ihanan näköisestä kakusta jonka hän oli jostain bongannut.
Käsittääkseni kakku oli haastava tehdä ja saattoi helposti kuohua uunissa yli kakkuvuoan, näin oli sanottu.
Eihän siinä sitten kauan tarvinnut mainostaa, kun minä jo ohjetta pyysin, että testattava moinen kakku on.
Alunalkaen tämä ohje on ilmeisesti ollut Kotiliesi lehdessä ja nyt ohje löytyi blogista, jonne pääset tästä:
http://unelma-viljatontaruokaa.blogspot.fi/
Itse tein koeversion jo viime viikonloppuna ja koin kakun hyvinkin helpoksi, mutta varoituksen sanat tietäen tein kyllä juuri ohjeiden mukaan
enkä säveltänyt missään. Eilen leivoin kaksi uutta kakkua työpaikalle täksi päiväksi, eikä taaskaan ollut ongelmia.
Vain murut jäi jäljelle, kakku todella on nimensä veroinen pumpulinen pilvikakku.

Ainekset 1 kakkuun:

3 huoneenlämpöistä munaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl perunajauhoja
250g voita

Vuoan leivitykseen juoksevaa margariinia ja kookoshiutaleita.

Laita uuni heti lämpenemään 180 asteeseen. Kakku taikina ei kestä seisotusta.
Voitele seuraavaksi kakkuvuoka ja levitä kookoshiutaleet vuokaan.
Itse paistoin kakun pellin päällä varmuudeksi, jotta jos kakku kuohuu ei uunia ainakaan tarvitse pestä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti munavaahtoon.
Sulata voi KIEHUVAKSI ja kun muna jauho vaahto on vatkattu hyvin laita vatkain syrjään.
Ota muovikauha tai nuolija ja sekoita KIEHUVA voisula varovasti käännellen taikinan joukkoon.
Munavaahto ei saisi lässähtää.
Kaada taikina leivitettyyn kakkuvuokaan.
Työnnä vuoka heti uuniin ja paista uunissa noin 50min.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa vasta jäähtyneenä.

Pilvikakku 001
Voit herkutella kakun sellaisenaan tai kuorruttaa sen. Blogissa oli tehty tuorejuusto kuorrute mutta minä tein kuorrutteen valkosuklaasta.

Tarvitset:
100-150g valkosuklaata
suklaarouhetta, nonparelleja tms. koristetta

Pilvikakku 002

Sulata suklaa miedolla lämmöllä hellalla tai pienellä teholla mikrossa (vahdi koko ajan) ja kaada kakun päälle.
Koristele vielä rouheella tai karkkimuruilla tms.