23.03.2018   11 kommenttia Kategoria: Lapset,  Pääsiäinen,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pupunpeppukakku


Pupu teki sen taas, pisti päänsä piiloon. Herkkuahan se sieltä etsii, makeaa ja pääsiäiseltä maistuvaa. Samoilla herkkuapajilla ollaan tässä pupun kanssa. Ja löydetty on! Kakku siis pöytään ja pääsiäistä juhlistamaan! 🐰🍰

Pupukakun ajatus lähti muutama vuosi sitten julkaistuista pupunpeppumuffinsseista. Jos tykästyit ideaan, kannattaa kurkata myös tuo resepti, jossa on raikkaan appelsiinin makuinen taikina.

Valkosuklaa-mangokakku

Vinkki: Munat vaahtoutuvat paremmin huoneenlämpöisinä. Jääkaappikylmät munat voi lämmittää upottamalla haaleaan veteen.

Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa

Mango-valkosuklaatäyte:
3 ½ dl kuohukermaa
350 g säilykemangoa
200 g vaniljarahkaa
1 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
200 g valkosuklaata

Kuorrute:
4 dl vispikermaa
1 rkl sokeria

Koristelu:
200 g valkoista sokerimassaa
50 g vaaleanpunaista sokerimassaa
3 vaahtokarkkia, keksejä ym.
60 g suklaatäytekeksejä
50 g tummaa suklaata


Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhoseos nuolijalla varovasti käännellen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.


Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa samantien sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi pohjasta. Anna pohjan jäähtyä rauhassa, jolloin sen käsittely on helpompaa.

Etsi valmiiksi pyöreäpohjainen kulho, jonka tilavuus on yli 2 litraa. Vuoraa se tuorekelmulla.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Valuta mango huolellisesti ja soseuta. Yhdistä mangosose, vaniljarahka ja sitruunatahna. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita mangoseokseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Kokoa kakku laittamalla kulhoon vuorotellen pohjapaloja ja täytettä. Kostuta jokainen pohjakerros maidolla. Ympyröiden leikkaamisessa voi käyttää mallina sopivan kokoista kulhoa. Yhden pohjakerroksen voi koota useammastakin palasta. Kulhon tilavuudesta riippuen pohjaa saattaa jäädä hieman yli. Laita päällimmäiseksi pohjakerros. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Tee tässä vaiheessa tassukoristeet – nämä voi toki valmistaa jo viikkojakin etukäteen. Jaa valkoinen massa kahteen osaan ja muotoile niistä litteät soikiot. Painele ”varpaat” esimerkiksi veitsen kahvaosalla. Pyörittele vaaleanpunaisesta massasta palloja ja painele ne litteiksi anturoiksi tassujen päälle. Anna tassujen kovettua.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (noin 11 mm). Peitä kakun pinta pursottamalla vieri viereen suippoja karvatupsuja.

Laita hännän paikalle vaahtokarkkeja, keksejä tai vastaavia korokkeeksi. Peitä pursotuksella.

Murskaa suklaakeksit ja tumma suklaa tehosekoittimessa tai leikkaa veitsellä rouheeksi. Levitä seos ”mullaksi” kakun ympärille. Viimeistele asettamalla tassut kakun reunaa vasten.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit