14.02.2010   106 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit,  Taikinat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pullataikina


Vinkit:

  • Kananmunan käyttö ei ole pullataikinassa välttämätöntä. Jos jätät munan pois, tarvitset jauhoja hieman vähemmän. Voitelun voi tehdä voisulasta ja maidosta yhdistetyllä seoksella tai vahvalla kahvilla. Munaton pulla ei välttämättä pysy aivan yhtä hyvin muodossaan paistettaessa. Rakenne on kuitenkin jopa pehmeämpi kuin tavallisessa pullassa.
  • Käytä maidottoman pullan nesteenä esimerkiksi kauramaitoa tai vettä. Laita voin tilalle maidotonta margariinia.
  • Katso erikseen gluteenittoman pullataikinan resepti.

Pullat

Taikina:
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria *)
(1 rkl vaniljasokeria)
2 rkl kardemummaa
1 ½ tl suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 muna

Pinnalle:
raesokeria

*) Jos leivot korvapuusteja tai muita makealla täytteellä varustettuja pullia, voit vähentää sokerin 1,5 desilitraan.


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun olet käyttänyt noin 2/3 jauhoista. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Lopullinen jauhojen määrä riippuu niin vaivaamisesta kuin jauholaadusta.


Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka.

Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle.


Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 8-15 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
144 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvonta



Maaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat