Klassinen porkkanakakku oli meillä Suomessa 1990-luvun trendileivonnainen. Tällöin amerikkalaiset herkut, kuten jättimuffinssit, mutakakut ja cookiet rantautuivat meille. Internetin tulo vauhditti leivontatrendien saapumista ulkomailta Suomeen. Myös 90-luvulla supersuositut tv:n kokkiohjelmat ja -kisailut jakoivat vinkkejä kotikeittiöihin.
Porkkanakakun kuorrutteessa käytetty tuorejuusto yleistyi muutenkin makeissa leivonnaisissa, mm. juustokakuissa. Porkkanakakkua leivottiin myös piirakkamallisena tai pellillä. Muista myös minikokoisten porkkanamuffinssien ohje.
paajoeev: sose on vetisempää, mikä voi vaikuttaa rakenteeseen ja kypsymiseen. Varmasti onnistuu, mutta voi vaatia jauhojen, kenties myös kananmunan, lisäämistä. Suosittelen testikakkua, jos on tärkeä tilaisuus tulossa. Gluteenittomana voi tehdä!