23.05.2019   Ei kommentteja Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Poke bowl -voileipäkakku


Tämä voileipäkakku muistuttaa maultaan ja idealtaan poke bowl -kulhoruokaa, yhtä tämänhetkistä lemppariani. Japanilais-havaijilaista makumaailmaa täydentää kotoinen ruisleipä. 🙂 Kakku ei sisällä kerma- tai juustotäytteitä ja on siksi raikas. ”Kulhon” tarjoamisella voileipäkakun muodossa on se hinta, että kakku leviää perinteistä voileipäkakkua enemmän leikattaessa. Valitse siis kookas tarjoilulautanen ja lusikka avuksi kakkulapion rinnalle.

  • Riisitäyte:
  • 250 g sushiriisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1 ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • Kurkkutäyte:
  • 1 (n. 400 g) kurkku
  • ½ tl wasabia
  • ½ punasipulia
  • korianteria *)
  • Lohitäyte:
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • kevätsipulinvarsia
  • korianteria *)
  • Kostuke 1:
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl vettä
  • Kostuke 2:
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • Leipäkerrokset:
  • 8 viipaletta (n. 200 g) ruisvuokaleipää **)
  • Koristelu:
  • 2 avokadoa
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • sushi-inkivääriä
  • mustia seesaminsiemeniä
  • kevätsipulinvarsia
  • korianteria

*) Maun puolesta vahva suositus korianterille, sillä itse rakastan sen sitruunaisen raikasta makua. Korianteri jakaa kuitenkin mielipiteitä ja toiset eivät voi sietää sitä. Päätös sen käyttämisestä jää sinulle. 🙂
**) Vaihda tarvittaessa gluteenittomaan vaihtoehtoon.

  • Sushiriisin keitto-ohje voi vaihdella merkistä riippuen – voit tarkistaa ohjeen pakkauksesta. Huuhtele sushiriisi kylmällä vedellä. Laita riisi kattilaan yhdessä veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja annan kiehua mahdollisimman hiljaisella teholla 10 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Voit sekoitella riisiä muutaman kerran keittämisen aikana. Anna hautua kannen alla toiset 10 minuuttia. Yhdistä riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään ja sekoita riisin joukkoon.
  • Raasta kurkku raastimen isoimmalla terällä ja laita hyvissä ajoin siivilään valumaan. Lisää valutuksen jälkeen huolellisesti sekoittaen wasabi. Hienonna punasipuli.
  • Paloittele toiseen täytteeseen tuleva kylmäsavulohi. Leikkaa kevätsipulinvarsia renkaiksi.
  • Tee kummatkin kostukkeet yhdistämällä ainekset toisiinsa. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
  • Laita tarjoilulautaselle peräkkäin neljä leipäviipaletta. Kostuta sitruunavedellä. Painele päälle puolet riisitäytteestä. Kostuta soija-sitruunamehuseoksella. Levitä päälle paloiteltu kylmäsavulohi, kevätsipulia sekä hienonnettua korianteria. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan: leipäviipaleet, sitruunamehukostutus, riisitäyte, soijakostutus. Laita jälkimmäisen riisitäytteen päälle kurkkuraaste, punasipulia ja hienonnettua korianteria.
  • Halkaise avokado pituussuunnassa leikkaamalla veitsellä hedelmän ympäri kiveen saakka. Erota puolikkaat ja irrota kivi ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha viistosti viipaleiksi. Koristele voileipäkakun päällinen avokadoviipaleilla, kylmäsavulohella, sushi-inkiväärillä, mustilla seesaminsiemenillä, kevätsipulinvarsilla sekä korianterilla.

Valmistusaika: 90 min

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
13 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat