17.01.2019   3 kommenttia Kategoria: Kevyet herkut,  Kinuskikissa kokkaa,  Makuja maailmalta,  Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Poke bowl


Tykkäätkö sushista? Sitten luultavasti ihastut poke bowliin, sillä siinä on paljon samoja elementtejä. Kasvikset ovat kuitenkin tässä kulhoruoassa vielä merkittävämmässä roolissa, mikä tekee siitä sushiakin terveellisemmän. Poke bowl on mielestäni myös verratonta sosiaalista syömistä, sillä sitä on mukava valmistaa ja nauttia porukalla. Jokainen voi koota annoksensa oman maun mukaan.

Japanilaishenkisyydestä huolimatta poke bowl tulee Havaijilta. Sen olennaisimmat elementit ovat tuore kala (minulla kylmäsavulohi), kulhon pohjalla piilossa oleva sushiriisi ja erilaiset kasvikset. Minusta olennaista on myös soijalla maustettu kastike. Annoksen viimeistelyssä käytetään seesaminsiemeniä. Niitä löytyy mustina nykään myös isoista ruokakaupoista. Helsingissä on muuten poke bowleihin erikoistuneita ravintoloita, joten sellaisessa kannattaa käydä tutustumassa. Sieltä minäkin idean nappasin.

Vinkit:

  • Riisin määrän voi säädellä sen mukaan, mita haluaa painottaa. Tämä annos voi riittää kolmeenkin kulhoon, jos käyttää enemmän salaattiaineksia.
  • Tämä annos ei sisällä papuja, mutta niillä saa parannettua annoksen ravintoarvoa.
  • Valitse kasvisten joukkoon myös voimakkaita makuja. Erilaiset sipulit, sushi-inkivääri ja esimerkiksi retiisi ovat hyviä lisukkeita.
  • Kylmäsavulohen tilalla voi käyttää raakaa lohta tai tonnikalaa tai katkarapuja. Astetta kokeellisempi (esimerkiksi lasten makuun sopiva) versio syntyy purkkitonnikalasta. 😉
  • Jos valitset pääraaka-aineeksi raa’an kalan, voit käyttää kastiketta sen marinoimiseen ennen annoksen kokoamista.

Havaijilainen kulhoruoka

2 hengelle

Riisilisuke:
250 g sushiriisiä
3 dl vettä
½ dl riisiviinietikkaa
1 ½ tl sokeria
½ tl suolaa

Kastike:
1 ½ rkl soijakastiketta
1 ½ rkl sitruunamehua

Muut ainekset:
korianteria
kylmäsavulohta
avokadoa
kurkkua
kirsikkatomaatteja
punasipulia
kevätsipulia
garia eli pikkelöityä inkivääriä
ituja
mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
(wasabitahnaa)


Sushiriisin keitto-ohje voi vaihdella merkistä riippuen – voit tarkistaa ohjeen pakkauksesta. Huuhtele sushiriisi kylmällä vedellä. Laita riisi kattilaan yhdessä veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja annan kiehua mahdollisimman hiljaisella teholla 10 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Voit sekoitella riisiä muutaman kerran keittämisen aikana. Anna hautua kannen alla toiset 10 minuuttia. Yhdistä riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään ja sekoita riisin joukkoon.

Yhdistä soijakastike ja sitruunamehu. Pilko kasvikset ja paloittele kala sopiviksi annospaloiksi.

Kokoa annos laittamalla kulhon pohjalle sushiriisiä. Silppua riisin pinnalle tuoretta korianteria, joka antaa annokselle makua. Kasaa tämän päälle runsaasti erilaisia kasviksia sekä paloiteltu kala. Kaada päälle kastiketta ja viimeistele mustilla ja valkoisilla seesaminsiemenillä.

Annoksen voi nauttia joko puikoilla tai haarukalla ja veitsellä syöden. Yhdistele suupaloihin riisin lisukkeeksi vuorotellen kulhon eri aineksia. Voit sipaista kulhon reunalle hieman wasabitahnaa ja ottaa sitä pikkiriikkisesti mukaan jokaiseen suupalaan.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin maaliskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin maaliskuun arvonnassa on palkintona korkea 16-senttinen irtopohjavuoka, porkkana-lautasliinoja, pupu-lautasia ja vihreitä melts-nappeja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit