15.2.2012
Paksupohjainen pellin kokoinen / iso pyöreä pizza. Puolittamalla annoksen saat vastaavan kokoisen ohutpohjaisen pizzan.
leivinpaperi
kaulin
Paksupohjainen pellin kokoinen / iso pyöreä pizza. Puolittamalla annoksen saat vastaavan kokoisen ohutpohjaisen pizzan.
leivinpaperi
kaulin
Murenna hiiva lämpimän veden joukkoon ja sekoittele, kunnes hiiva on liuennut veteen. Lisää öljy ja suola.
Sekoita joukkoon jauhoja noin puoli desilitraa kerrallaan ensin kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen, loppuvaiheessa kädellä vaivaten.
Jos teet ruis-/täysjyvätaikinan, jauhojen kokonaismäärä saattaa olla hieman enemmän kuin perusohjeessa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuilla käsillä tai kaulimella.
Anna kohota sen aikaa kuin valmistelet täytteet.
Levitä pohjan päälle tomaattisosetta ja valitsemasi täytteet.
Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Ajattelin kokeilla tällä taikinalla rullalle käärittyjä pizzakiekkoja. Onnistuiskohan ne paremmin ohuella vai paksulla pohjalla?
Voiko tämän taikinan tehdä tunteja tai jopa päiviä etukäteen?
ILOINENLEIPURI:
Se vähän riippuu ;-). Eli riippuu, mitä pizzataikinan päälle on laitettu. Veikkaan, että 200 astetta ja 15 min. ovat keskimääräiset tiedot. Mutta kantsii tarkistaa klikkaamalla Suolaiset leivonnaiset -kategoriasta ”Pizzat…” ja katsoa ohjeista aikaa ja lämpötilaa. Sieltä selviää.
kauanko pizzan pitää olla uunissa?
Oli mielenkiintoista lukea allaolevia kommentteja pizzapohjataikinan valmistamisesta. Saattoi nopeasti päätellä, ettei ole yhtä oikeaa tapaa. Lähes jokaisella on oma hyväksi havaittu tapansa. Toiset tavat sopivat nopeaan aikatauluun, toiset taas, esim. jääkaappiversio, vähän verkkaisempaan valmistamiseen.
VANILLACHERRY:
Pellillinen lienee viisas ajatus. 😉
Vanillacherry: täällä pitäisi olla peukutus-painike. Eli peukku ylös! 🙂
Taas lähtee tällä pohjalla opiskelijan myöhäinen päivällinen valmistumaan! Taidan tehdä suoraan pellillisen 🙂
Tämä on tällaisenaan huippuhyvä ja nopea arkipizzan pohjaohje! Pidemmän kaavan mukaan nostatettu pohja on toki paikallaan viikonlopun herkkuhetkinä, kun on paremmin aikaa… 🙂
Meillä mies (ex-pitserian omistaja) tekee taikinan niin että siihen tulee sokeria ja lisäksi taikina saa kohota jääkaapissa ainakin puolipäivää välillä taputellen sen kasaan. Ja hyvää tulee.
Täälläkin vaivataan pizzataikinaa innolla! Vaivattomimmin vaivaus sujuu leipäkoneessa, mutta siihen aikaa menee puolitoista tuntia, ei mikään nopea herkku tällä tavalla.
Luin jostain sellaisen vinkin, että kun pizzataikinan nostattaa kahteen kertaan (eka kohoamisen jälkeen pyöräytetään se kädellä alas ja uudestaan kohoamaan kaksinkertaiseksi), tulee taikinasta huokoisempi ja kevyempi. Näin kuulemma pizzerioissa tehdään. Kerran kokeilin ja tuli parempi pizzapohja.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
tinppa: kannattaa tehdä ohut pohja kierteisiin, jotta ei tule liian taikinaista. 🙂 Joskus olen tehnyt hiivataikinoita edellisenä päivänä jääkaappiin. Ne tahtovat sielläkin kohota, mutta eipä tuo ole haitannut. Useampia päiviä etukäteen en arvaisi tehdä.