Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Pikapizzataikina

15.2.2012

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/02/pizzataikina.jpg
75 min Helppo 1 kappale 12

Avainsanat

Pizza

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Taikinat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(10)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Pizzapohjan pikataikina

Muunna reseptiämukaan.
1KAPPALE 1 KAPPALE
1 kappale

Paksupohjainen pellin kokoinen / iso pyöreä pizza. Puolittamalla annoksen saat vastaavan kokoisen ohutpohjaisen pizzan.

Perustaikina

25 g hiivaa

3 dl kädenlämpöistä vettä

2 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

n. 6 1/2 dl vehnäjauhoja

Kokojyvätaikina

Kuten edellä, mutta korvaa vehnäjauhot kokonaan tai esimerkiksi puoliksi täysjyvävehnäjauhoilla

Ruispizzataikina

Kuten edellä, mutta korvaa 2 dl vehnäjauhoista ruisjauhoilla

Lue lisää!

  • Pizzapohja 00-jauhoista
  • Juureen tehty pizzataikina
  • Omatekoinen pizzakastike

Tarvikkeet

leivinpaperi   

kaulin   

undefined

Pizzapohjan pikataikina

Muunna reseptiämukaan.
1KAPPALE 1 KAPPALE
1 kappale

Paksupohjainen pellin kokoinen / iso pyöreä pizza. Puolittamalla annoksen saat vastaavan kokoisen ohutpohjaisen pizzan.

Perustaikina

25 g hiivaa

3 dl kädenlämpöistä vettä

2 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

n. 6 1/2 dl vehnäjauhoja

Kokojyvätaikina

Kuten edellä, mutta korvaa vehnäjauhot kokonaan tai esimerkiksi puoliksi täysjyvävehnäjauhoilla

Ruispizzataikina

Kuten edellä, mutta korvaa 2 dl vehnäjauhoista ruisjauhoilla

Lue lisää!

  • Pizzapohja 00-jauhoista
  • Juureen tehty pizzataikina
  • Omatekoinen pizzakastike

Tarvikkeet

leivinpaperi   

kaulin   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

Murenna hiiva lämpimän veden joukkoon ja sekoittele, kunnes hiiva on liuennut veteen. Lisää öljy ja suola.

Sekoita joukkoon jauhoja noin puoli desilitraa kerrallaan ensin kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen, loppuvaiheessa kädellä vaivaten.
Jos teet ruis-/täysjyvätaikinan, jauhojen kokonaismäärä saattaa olla hieman enemmän kuin perusohjeessa.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuilla käsillä tai kaulimella.

Anna kohota sen aikaa kuin valmistelet täytteet.

Levitä pohjan päälle tomaattisosetta ja valitsemasi täytteet.

Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/raparperi-kinuskikakku-resepti.jpgRaparperi-kinuskikakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
5
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoat
Näytä lisää

Kommentit (12)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
9.5.2014 10:13

tinppa: kannattaa tehdä ohut pohja kierteisiin, jotta ei tule liian taikinaista. 🙂 Joskus olen tehnyt hiivataikinoita edellisenä päivänä jääkaappiin. Ne tahtovat sielläkin kohota, mutta eipä tuo ole haitannut. Useampia päiviä etukäteen en arvaisi tehdä.

tinppa
8.5.2014 14:58

Ajattelin kokeilla tällä taikinalla rullalle käärittyjä pizzakiekkoja. Onnistuiskohan ne paremmin ohuella vai paksulla pohjalla?

Voiko tämän taikinan tehdä tunteja tai jopa päiviä etukäteen?

Kinuskiemo
18.10.2013 21:26

ILOINENLEIPURI:
Se vähän riippuu ;-). Eli riippuu, mitä pizzataikinan päälle on laitettu. Veikkaan, että 200 astetta ja 15 min. ovat keskimääräiset tiedot. Mutta kantsii tarkistaa klikkaamalla Suolaiset leivonnaiset -kategoriasta ”Pizzat…” ja katsoa ohjeista aikaa ja lämpötilaa. Sieltä selviää.

iloinenleipuri
18.10.2013 21:01

kauanko pizzan pitää olla uunissa?

Kinuskiemo
5.3.2013 20:29

Oli mielenkiintoista lukea allaolevia kommentteja pizzapohjataikinan valmistamisesta. Saattoi nopeasti päätellä, ettei ole yhtä oikeaa tapaa. Lähes jokaisella on oma hyväksi havaittu tapansa. Toiset tavat sopivat nopeaan aikatauluun, toiset taas, esim. jääkaappiversio, vähän verkkaisempaan valmistamiseen.

VANILLACHERRY:
Pellillinen lienee viisas ajatus. 😉

Kinuskikissa
5.3.2013 20:28

Vanillacherry: täällä pitäisi olla peukutus-painike. Eli peukku ylös! 🙂

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
5.3.2013 18:55

Taas lähtee tällä pohjalla opiskelijan myöhäinen päivällinen valmistumaan! Taidan tehdä suoraan pellillisen 🙂

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
26.11.2012 19:51

Tämä on tällaisenaan huippuhyvä ja nopea arkipizzan pohjaohje! Pidemmän kaavan mukaan nostatettu pohja on toki paikallaan viikonlopun herkkuhetkinä, kun on paremmin aikaa… 🙂

shahramina
19.2.2012 23:57

Meillä mies (ex-pitserian omistaja) tekee taikinan niin että siihen tulee sokeria  ja lisäksi taikina saa kohota jääkaapissa ainakin puolipäivää välillä taputellen sen kasaan. Ja hyvää tulee.

mirri
17.2.2012 17:08

Täälläkin vaivataan pizzataikinaa innolla! Vaivattomimmin vaivaus sujuu leipäkoneessa, mutta siihen aikaa menee puolitoista tuntia, ei mikään nopea herkku tällä tavalla.
Luin jostain sellaisen vinkin, että kun pizzataikinan nostattaa kahteen kertaan (eka kohoamisen jälkeen pyöräytetään se kädellä alas ja uudestaan kohoamaan kaksinkertaiseksi), tulee taikinasta huokoisempi ja kevyempi. Näin kuulemma pizzerioissa tehdään. Kerran kokeilin ja tuli parempi pizzapohja.

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1531 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa