16.12.2018   9 kommenttia Kategoria: Joulu,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Piparikakku


Tämä kakku tarjoaa erilaisen tavan nauttia piparkakuista ja tunnelmoida joulua. Jättipipareista syntyy tornimainen täytekakku aaton juhlintaan. Valmista kakku päivää aiemmin, jotta täyte ehtii pehmittää keksit. Näin kakkua voi leikata kuten tavallista täytekakkua. Muottina on käytetty kukan mallista reunavuokaa.

Vinkit:

  • Jos sinulla ei ole isoa piparimuottia, paista kaulitut levyt sellaisinaan. Voit tehdä kuvion myös veitsellä leikkaamalla, esimerkiksi pahvisen mallin avulla.
  • Voit tehdä kakun myös matalampana, jolloin siihen tulee 3-4 isompaa piparkakkua.

Piparkakkutaikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
1 ½ rkl kanelia
1 rkl neilikkaa
1 rkl kardemummaa
2 tl pomeranssia
2 tl inkivääriä
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Täyte:

6 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta


Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappi voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.

Lisää munat joukkoon huolellisesti sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan pienissä erissä. Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna kovettua jääkaapissa usean tunnin ajan, mielellään yön yli.

Jaa taikina viiteen yhtä suureen osaan. Kauli jokaisesta palasta leivinpaperin päällä levyksi. Älä jätä liian paksuksi, jotta kakusta ei tule kuiva. Taikina ei tartu helposti kiinni, joten jauhoja ei välttämättä tarvita. Leikkaa levystä ison piparkakkumuotin (tai kukan mallisen reunavuoan, halkaisija 17 cm) avulla kuvio. Ota ylimääräiset palat ympäriltä ja kerää ne yhteen. Saat niistä kuudennen kuvion. Viimeisen kuvion ympäriltä jäävistä paloista voi tehdä pieniä piparkakkuja koristeluun. Siirrä piparkakku leivinpapereineen pellille. Paista piparit yksitellen 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso pyöreä tylla (koko 13 mm).

Pursota isoja palluroita piparkakkujen reunalle ja täytä keskiosa pursotuksella. Laita piparkakut päällekkäin. Päällimmäiseen piparkakkuun voit tehdä erilaisen pursotuksen ja asettaa siihen pieniä pipareita pystyyn. Anna kakun olla jääkaapissa noin vuorokausi ennen tarjoilua, jotta keksit pehmenevät.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 11/2018.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
7 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat